Navigacije na Android platformi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Da obradujem one kojima trebaju navigacije samo za godišnji odmor, na android platformama od nedavno postoji i Tomtom softver sa mapama i Srbije i Grčke. Makedonija, Crna Gora i Bosna su na žalost na nivou glavnih puteva, program ima samo engleski interfejs, ali ima razumljivih glasova, tzv srpski i hrvatski. Srpski glas (Predrag), je rekao bih, neki Albanac sa Kosova odrastao u Hrvatskoj, iritirajuće pogrešan izgovor i naglašavanje. Prvo mi je bilo smešno, ali sam na kraju prebacio na hrvatski, malo manje ružan vokal. Poslednja verzija mapa Evrope je 930, pa ko voli neka traži po netu, vrlo lako se instalira u telefon, ima i verzija samo jugoistočna Evropa, mislim oko 600 Mb sa mapama.
    Poslednja verzija mapa za Igo je 2013, Q4, znači četvrti kvartal 2013. Makedonija, Crna Gora i BIH su solidno odrađene, nema bolje ni na Garminu.
    Za nedavni put do Holandije i malo okolo 5 000 km, imao sam u samsung telefonu od 5" i IGO i Tomtom, i ponekad je zaista trebalo. Naravno, ne mogu da rade istovremeno, ali je u supruginom androidu postojao IGO, za svaki slučaj...
    Molim bez privatnih poruka kako se instalira i gde da se nađe...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

TomTom je bez veze i nije ga baš lako nastati da radi.

Bolja opcija je sygic, koji može da koristi i navteq i tomtom mape.

Meni se i dalje iGo najviše sviđa.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Iako i dalje koristim IGO, nisam tako isključiv po pitanju Tomtom-a. Neke stvari su intuitivnije rešene, a pravljenje rute bez dodavanja međuodredišta nekako mi je uvek odradio iz prve, za razliku od Igo-a. Na samsung grand neo duos sam instalirao Tomtom samo pokretanjem apk-a.
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• PPZ
        CBC Veteran
        • 31.01.2009
        • 167
        • Atina, Grcka

CoPilot Live je isto prilicno dobar, ja ga koristim uporedo sa iGo.Prednost je da CoPilot skida mape online, nakon instaliranja glavne aplikacije.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Tek sada sam našao i instalirao android verziju Garmina, Street Pilot se zove, ali mali broj rezolucija i android sistema pokriva. Super mi je brz rad na 4jezgarnom procesoru, uglavnom sam do sada instalirao na spore WinCE uređaje. Ko voli, nek potraži...

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Iz doba Symbiana sam ziveo u ubedjenju da je Garmin "jedini", onda sam probao IGO na androidu i nisam se pokajao kad mi je u selu od 32 stanovnika rekao prekoracili ste brzinu u trenutku kad sam prolazio pored znaka...
            Sada se vozim sa Here mapama i koliko sam probao rade odlicno, a aplikacija Drive+ na vreme upozorava na sve sto treba, meni ne treba vise, dodatna prednost je sto nema sta da trazim, sve mape su tu i besplatne su, samo skinem koja mi treba.
            p.s. google jako ulaze u razvoj navigacije u okviru gmaps ili kako se to vec zove, i to sam probao uporedo sa Drive+ ali treba jos da porade dosta...
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• macaneli
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2008
              • 327
              • sremska mitrovica - Genova
              • S-max

Ja koristim navigon i zadovoljan sam kako radi
              ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• dzadza4
                CBC Početnik
                • 12.06.2010
                • 4
                • Beograd
                • Peugeot 307

Probao dosta navigacija na Androidu,Here,igo,Sygic,Tomtom, Garmin,Navitel,Navigon i najduze koristim Igo.
                Trenutno na mobilnom imam Igo i Sygic ali u 95 posto slucajeva koristim Igo.Mnnogo manje gresaka mi pravi nego ostali.
                To je moje iskustvo od dosta godina sa navigacijama
                Pozz

Comment

Working...
                X