SpeedCam GPS POI Akcija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danijel 9k
    Banovan
    • 03.06.2005
    • 132
    • N_44.84080 E_20.39600

SpeedCam GPS POI Akcija

Par reci uvoda za neupucene:
    POI - skracenica od Point Of Interest - mesto od znacaja
    SpeedCam - kamera za detekciju i snimanje brzine tj. prekoracenja iste (ne moze se detektovati radar detektorom)
    RedLightCam - kamere za snimanje prolaska kroz crveno.

Skoro svaki navigacioni uredjaj tj. softver koji se koristi ima opciju "upozoravanja" prilikom priblizavanja odredjenom POI (to moze biti "user defined", SpeedCam, razne druge korisne stvari tipa pumpe, hoteli...). Cele baze POI mogu se ubaciti u uredjaj ili softver. Na zapadu su uveliko rasprostranjene POI baze za SpeedCam, RedLigh cams, mesta gde (koro) uvek stoje radarske kontrole. Takve baze obicno se kupuju.
    Za nasa podrucja tako nesto ne postoji.
    Obzirom na rasprostranjenost GPS uredjaja na nasim prostorima, ovako nesto nam je preko potrebno. Svi mi znamo bar po par lokacija na kojima se nalaze ovakve kamere ili policijske radarske kontole - problem je kada odemo u nama manje poznat kraj - tada su kazne neminovne. Krajnje je vreme da pomognemo jedni drugima i zajednicki napravimo ovakvu bazu podataka.

Sta dobijamo: Audio i vizuelno upozorenje PRE prilaska ovakvim lokacijama sa kameama, radarima i sl. na nasim GPS uredjajima i izbegavanje kazni.

Sta je potrebno?
    1) malo dobre volje
    2) tacna lokacija kamere, radara.. (moze biti prikupljena ubacivanjem pozicije kao "favorites" u sam GPS softver i naknadnim iscitavanjem, ili ukoliko vam je lakse mozete te podatke videti u softveru koji ima mogucnost davanja tacnih koordinata za odredjenu lokaciju tipa Plan Plus, Google Earth i sl)
    3) kratki podatci o lokaciji - da li se radi o radaru, speed kameri, kameri za crveno svetlo.
    4)malo vremena da iste podatke postavite ovde u ovaj topic

Ukoliko postoji intresovanje, ocekujte od mene uskoro uputstvo u slikama kako "snimiti" POI vasim GPS uredjajem i kako ubaciti i koristiti ove podatke.

Ukoliko ovo zazivi, bice u pripremi jedna stranica za automatsko prikupljanje i download POI baza.

PS: Ukoliko ima zaintresovanih mozemo da ubacimo i kategoriju npr. koordinate LPG pumpi ili sl.

Koristan FREE program za citanje, konvertovanje i ubacivanje POI baza u Vas GPS uredjaj :

PoiEdit Places Of Interest Management

Pozdrav

Danijel
  • Danijel 9k
    Banovan
    • 03.06.2005
    • 132
    • N_44.84080 E_20.39600

Prva lokacija - Egonu jako bliska
    Koordinate:
    44,817309
    20,418698
    Tip: SpeedCam
    Pravac: Sa obe strane ulice
    Status: Cas radi cas ne radi:

Pozdrav

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Pozdravljam inicijativu , definitivno je bilo vreme.

Mozda mogu svi lokalci da posalju pozicije gde su se panduri zalepili zadnjih par decenija i nemenjaju lokacije
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• Black Knight
        CBC Senator XXL
        • 13.10.2004
        • 2020
        • Novi Beograd, kicblo

e sad da pitam, posto je jako bitno,

prema Areni na novom beogradu, tacnije od novog Merkatora ka Areni imaju uredjaji za ocitavanje brzine, da li ti udedjaji ujedno i snimaju prekoracenje brzine ili sluze samo za zastrasivanje?

mislim mnogo puta sam projurio, a i proslo je dosta vremena od tada, jos nista mi ne stize, predpostavljam da su samo "strasila" u pitanju?!
        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Danijel 9k
          Banovan
          • 03.06.2005
          • 132
          • N_44.84080 E_20.39600

@Black Knight
          Gore navedene koordinate odnose se na lokaciju koju si upravo naveo.

mislim mnogo puta sam projurio, a i proslo je dosta vremena od tada, jos nista mi ne stize, predpostavljam da su samo "strasila" u pitanju?!
          Koliko sam ja informisan, pre nekog vremna, zavrsena je test faza ispitivanja rada ovih uredjaj i sada su potpuno operativni, samo u Beogradu ih sada ima bar 10ak meni poznatih. Nazalost cesto privlace paznju klinaca koji ih gadjaju kamenjem i sl. ali samo pogadjaju displej koji ti pokazuje brzinu ali ne i kameru koja detektuje brzinu i snima.
          Preporucio bih ti da vodis racuna, moj kolega je dobio kaznu za isti takav SpeedCam u ulici Dimitrija Tucovica.

@BOOST

Mozda mogu svi lokalci da posalju pozicije gde su se panduri zalepili zadnjih par decenija i nemenjaju lokacije
          Naravno i to je sastavni deo akcije.

PS: Sutra ocekujte konkretna uputstva..

Comment

• ĆOMI
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2006
            • 1705
            • Braće Jerković,Vozd
            • Stilo JTD 16V

Kod mene u kraju,bas u ulici Brace Jerkovic postoje ti isti displeji koji pokazuju kojom brzinom se kreces,mada ja mislim da to sluzi samo da ti skrene paznju na brzinu,jer se meni X puta desavalo da se nocu ja i drugari trkamo tuda i nikad nista,cak sam jednom tuda projurio jako brzo (~150km/h),a taj "radar" nije uspeo ni da pokaze brzinu.(video ja,a osvedocio drugar koji je vozio 30-ak m iza mene).

Izvinjavam se ako sam otisao u OFF,ili nisam skapirao post iznad.
            OPEL CLUB SERBIA

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Black Knight
              e sad da pitam, posto je jako bitno,

prema Areni na novom beogradu, tacnije od novog Merkatora ka Areni imaju uredjaji za ocitavanje brzine, da li ti udedjaji ujedno i snimaju prekoracenje brzine ili sluze samo za zastrasivanje?

Namenjeno je preventivi, samo pokazuje brzinu i nista ne snima.

BTW
              Ne meri preko 120.

U D.Tucovica ima i kamera, ali ne pravi zapis i nikakve prijave se ne pisu. nIstih takvih kamera ima jos na nekoliko mesta u gradu, ali im je sasvim druga namena, znaci ne sluze za pisanje prijava i naplacivanje kazni za saobracajne prekrsaje.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ajde Sri.. 2m levo pa 15m pravo i 8m desno

Daj GPS koordinate
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• Danijel 9k
                  Banovan
                  • 03.06.2005
                  • 132
                  • N_44.84080 E_20.39600

OK, ako tako mislite - nazvacemo tu kategoriju "plasila"
                  a posle cemo da ustanovljavamo operativnost tih uredjaja
                  Ali dajte bar da ih ubelezimo, a naravno pored njih i "tradicionalna" mesta gde policija pravi zamke sa radarima.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by BOOST
                    Ajde Sri.. 2m levo pa 15m pravo i 8m desno

Daj GPS koordinate
                    Nebitne su za ovu pricu..... i nece ni biti bitne

Originally posted by sri98
                    ali im je sasvim druga namena, znaci ne sluze za pisanje prijava i naplacivanje kazni za saobracajne prekrsaje.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 75ts
                      CBC Senator XXL
                      • 28.04.2005
                      • 651
                      • Beograd-Mirijevo

Idem po GPS pa da izvestavam malo gde sam sve platio kazne
                      Ako nema neko GPS mogao bi da navede ulicu i mesto otprilike pa kad neko prodje sa GPS-om nek ubelezi kordinate.

Comment

• Dutchman
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 741
                        • Vracar centar sveta

bul. JNA 287 preksinoc sam popio prijavu .. stoje shtrumfovi i mere ...

standardne pozicije su brankov most na oba kraja, SIV u Bul. N tesle ali s'vremena na vremi i sa druge strane SIVa.

onda podvoznjak kada od buvljaka idete ka autoputu tj interu, ista ulica ali poslednji semafor ili ti skretanje za hayat.

panchevachki na svakom semaforu moze da ih ima...

itd kad se setim josh nekih pozicija javljam
                        Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Vukasin
                          CBC Senator XXL
                          • 19.10.2006
                          • 528
                          • BGD, Padina

Jako cesto se stekaju pre onog nadvoznjaka kod sajma, kad ides od grada prema adi, takodje, pre onog malog tunela kod ade, kad ides od ade ka gradu, stoje kod NISovih rezervoara (Tu se sipa plin, ako znate, i tu su oni grafiti cuveni).
                          Onda na Jugopetrolovoj pumpi preko puta ade (Tu proveravaju pojaseve)
                          Idemo josh, kad se iskljucis sa pocetka obrenovackog puta i ides onim najnovijim nadvoznjakom (200m posle Porshe ADA centra) stoje strumfovi...
                          Javicu jos kad se setim...
                          Pozz!

Comment

• Williams
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2006
                            • 556
                            • Beograd- Cerak

Ja sam primetio kad se ide od Topciderske Zvezde ka Kosutnjaku, na prvom semaforu postoje kamere sa obe strane. Nisam siguran da li su saobracajnog ili sigurnosnog znacaja.

Hajducka Cesma kod NIS Pumpe, radar (ogranicenje 40kmk/h).

Kneza Milosa ka Topciderskoj Zvezdi, radar (ogranicenje 60km/h).

NBG Od splavova ka Brankovom Mostu, Bulevar Nikole Tesle, radar (ogranicenje 60 km/h)

Sajam semafor, radar i alko test (ogranicenje 60 km/h)

Cukaricka Padina, ona velika nizbrdica iz Trgovacke sto ide, radar (ogranicenje 60 km/h). Stoje u oba smera 200m gore/dole.

NBG Jurija Gagarina, radar (ogranicenje 60km/h, osim kod OTC-a, gde ima uslovna strelica gde je 40/km/h).

NBG Omladinskih Brigada, radar (ogranicenje 50 km/h).

Koordinate moze da dopise neko ko poseduje uredjaj.

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

Akcija je mrak, evo jedne pod obavezno posebno nocu , hyundaji pumpa na putu ka Pozarevcu posle mosta na velikoj moravi, i industrijska zona na ulazu u grad prva 60kmh druga 50 kmh
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                              X