Smartphone, kako?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veXon
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2006
    • 571
    • Beograd, Vozdovac

Smartphone, kako?

Odustao sam od ubacivanja kompa u auto barem za sad... samo ubacivanje racunara u auto me je privuklo zbog navigacije... Juce sam kupio novi telefon... nokia n72 i cuo sam da ima mogucnost da se ubaci u nju navigacija... znam da to ne moze da bude ni priblizno onome sto bi imao sa nekim sedmo ili osmoincnim monitorom, video sam oglase po novinama, gde ljudi ubacuju mape beograda, srbije i jos nekih vecih gradova za 700 din... i kazu da za to nije potrebno imati dodatni gps modul... to mi bas nije najjasnije moze li neko da mi kaze da li ona stvarno moze da radi kao gps navigacija... Ja sam instalirao na nju neki program ali on zeli da se konektuje bluetoothom sa gps uredjajem inace mapa lepo radi... moze li neko da mi da neki sajt na pm, gde bi mogao da nadjem warez soft?

ps. nisam se stisao za 700 dindzi, nego bi voleo da odradim sam...
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Moze da radi kao GPS uredjaj pod uslovom da ima integrisan GPS reciver. Ako nema, onda ti je potreban neki BT GPS reciver da bi telefon radio kao GPS uredjaj.
    Sumnjam da ta Nokia ima integrisan GPS. Verovatno bi vec znao za to
    Recimo motorola A925 ili A1000 ima integrisan takv prijemnik i dosta velik ekran osetljiv na dodir
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Verovatno umesto GPS koordinata koje dobija preko adaptera ove ili one vrste koristi cell info, odnosno polozaj triangulacijom signala sa razlicitih GSM repetitora. Radi, ali samo "otprilike" i jako je neprecizno, ako je to slucaj. Ako ipak koristi GPS, nema druge do da dokupis adapter.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• veXon
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2006
        • 571
        • Beograd, Vozdovac

GPS NAVIGACIJA NA MOBILNIM TELEFONIMA. Mape Beograda, Srbije, cele Evrope <<DRZAVE EVROPE POSEBNO>>. 3D vizuelna i glasovna (srpski) navigacija, upisivanje i planiranje autoroute, nazivi ulica. RADE BEZ GPS PRIJEMNIKA. Podrzani modeli 3230, 6600, 7610, 6630, 6680, N70, N71, N73, N80, N93, E61, E70, 9300, P910i i slicni. NAJNOVIJI SYMBIAN PROGRAMI i IGRE, APLIKACIJE, TEME, OPREMA.
        Tel: 063.490.xxx
        Ovo me je zbunilo predpostavio sam ja....

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Podrzani modeli 3230, 6600, 7610, 6630, 6680, N70, N71, N73, N80, N93, E61, E70, 9300, P910i i slicni.
          Juce sam kupio novi telefon... nokia n72
          http://www.bmw.tv

Comment

• veXon
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2006
            • 571
            • Beograd, Vozdovac

Dilema razresena... Nazvao sam par njih i dobio identican odgovor, sama navigacija ne radi! Znaci da bi te satelit pozicionirao moras imati gps prijemnik, sto je i logicno, ovo sto oni nude za 700din je ubacivanje mape i zadavanje ruta, cime se dobija iscrtavanje u u 3d i 2d, u pitanju je tomtom sftware... to naravno znam i sam da uradim...

Comment

• veXon
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2006
              • 571
              • Beograd, Vozdovac

Originally posted by overspeed
              Podrzani modeli 3230, 6600, 7610, 6630, 6680, N70, N71, N73, N80, N93, E61, E70, 9300, P910i i slicni.
              [quote:audfw64z]Juce sam kupio novi telefon... nokia n72
              [/quote:audfw64z]
              nokia n70 i nokia n72 su identicni telefoni serije 60

Comment

• Bane
                CBC Senator XXL
                • 30.05.2006
                • 344
                • Konjarnik Bg

zee jesi li uspeo sta da napravis ????

Comment

• veXon
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2006
                  • 571
                  • Beograd, Vozdovac

Pa uspeo sam da napravi to sto oni nude za 700 kinti, mislim to nije nikava mudrolija... dobra je stvarcica, to sto imas mapu u telefonu... ali da bi locirao svoje mesto u koordinatnom sistemu knfuzije moracu da ipak kupim neki bluetooth gps prijemnik....

Comment

• Lanee
                    CBC Senator XXL
                    • 30.11.2006
                    • 488
                    • Beograd

malo sam vezbao

Cao relativno sam nov ovde
                    ali kad vec imam malo iskustva valjalo bi i da pomognem, shto kazu ljdski je.

pa ovako da krenemo od osnovnih pravila igre

postoje dva razlichita tipa GPS-a, jedan je pravi, drugi je emulisan uz pomoc mreze i zove se aGPS (assisted global pos...)

ono shto nude ljudi za masu nokija su mape, software i ostale gluposti, sve bi to i radilo i imalo smisla da nasha mreza to podrzava, a za one koji se ne secaju zivimo u srbiji i to je normalno da nemamo pola mogucnosti ni za mnogo prece stvari no bice bolje kazu ljudi.....

shta se moze uchiniti po pitanju navigacije u kolima, za neku skromniju sumu.

Pa vlo malo ili naci polovan GPS uredjaj ili kupiti neki motorolin model koji ima integrisan u sebi GPS chip za komunikaicju sa satelitima, bla bla bla ALI LJUDI OVO ZAISTA RADI

ja lichno posedujem motorolu A925 (tuch screen, memorija, symbian UIQ...) i ona takodje ima opciju aGPS, ali samo da bi bila preciznija kotisti podatke sa mreze, ako mreza ne pruza nikakve podatke, cela pricha ostaje samo na satelitima.
                    I verujte mi vracao sam se sa mora do beograda, i govorio mi je tacnu brzinu, visinu, poziciju, i pritom je program zapamtio celu rutu i oznacio je crvenim markerom preko mape srbije. Ceo put sam preshao i ushao u beograd gde je na preciznijoj mapi pokazivao u kojoj sam traci !!!!!!

ako ima zainteresovanih mogu da potraze telefon a ja cu vrlo rado da sa svima da podelim krekovan soft*are i sredjene mape za srbiju i beorgrad
                    vishe informacija o celoj prichi mozete naci na http://www.gpsserbia.com
                    neko se zaista potrudio da sve ovo uradi za dzabe svaka mu chast

toliko za sada
                    Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                    To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Account for domain gpsserbia.com has been suspended

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Nikola
                        CBC Senator XXL
                        • 29.09.2004
                        • 975
                        • Indjija/Vojvodina

Desavalo se i pre, proradice uskoro....nadam se
                        .:Cuore Sportivo:.
                        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

Deco evo vam pare al da trcite kroz varos i da vicete ponovo radi bioskop, ponovo radi bioskop

gpsserbia.com je opet aktivan pa skidajte dok je vruce.
                          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• monkey
                            CBC Senator
                            • 14.11.2006
                            • 286
                            • Porec, Hrvatska

htio bi ubaciti gps mape u m600, pa me zanima dali neko ima link za zapadnu europu i hrvatsku. operativni sistem telefona je symbian... trazim po internetu, vec sam svakve gluposti poskidao i nista ne radi.
                            u ponedjeljak kupujem bt modul pa javljam kako radi...

Comment

• vranic
                              CBC Član
                              • 25.01.2007
                              • 53
                              • Beograd

Mape

Ja sam uspeo ubaciti mape i srpski jezik u sve verzije simbiana i TTom modela. Samo je potrebno naci prave sajtove i prave ljude.

Posto sam u kontaktu sa Headquaterom TToma, mape za Srbiju ce se izbaciti tek 2008. godine, a Beta je samo probna verzija. Zvanicno, oni nemaju mape za nase trziste i prodaju aparate sa mapama okolnih zemalja.

Ocekujem da cu posle CEBIT-a imati vise informacija o planovima i mapama.

Pozdrav.
                              Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

Working...
                              X