GPS TomTom u Srbiji - test

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladabgd
    CBC Veteran
    • 01.01.2005
    • 132
    • beograd

da li ima neko iskustva sa MSI star finder 200 GPS bluetooth uredjajem ? http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=630

pre svega me zanima preciznost.. a da cena nije veca od 8k dinara (ovaj msi je ~7100). i da li je potrebna neka externa antena ? ako ne gde treba drzati gps reciver u kolima da bi imao dobar prijem ?

Comment

• Danijel 9k
      Banovan
      • 03.06.2005
      • 132
      • N_44.84080 E_20.39600

@vladabgd
      Otvori novu temu - ova je posvecena originalnom TomTom hardware-u (sto bih molio i ostale cenjene clanove foruma - da se drze teme), pa da lepo iskometarisemo msi gps.
      Jako je tesko naci pravu info ako sve budemo nagomilali na jedno mesto

Comment

• atg
        CBC Član
        • 04.04.2007
        • 35
        • Beograd, Blok 45, N44.79524° - E20.37527°

Re: Zvanican kanal

Originally posted by vranic
        Osim toga imamo i ugovore za Garmin na globalnom nivou, s tim sto nemamo razvijene mape za Srbiju, a takodje i ugovor sa iGo koja vec ima mape za Srbiju na dosta dobrom nivou.
        Ne znam gde ste iskopali taj iGo... ima toliko puno vektorskih, digitalnih mapa za Srbiju da ja ne znam sta se ceka:

http://www.geokarta.co.yu/proizvodi_gru ... nguageID=1
        http://www.mapsoft.co.yu/dev/software/s ... .asp?pid=1
        http://www.vgi.mod.gov.yu/proizvodi/dig ... talni.html

Uglavnom citajuci po forumu dolazim do utiska kako smo u srednjem veku, kako nista ne postoji... ne postoji inicijativa koliko ja vidim
        Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous !
        2008 C4 Grand Picasso, 1.6 HDI Comfort 110KS

Comment

• Uroš
          CBC Član
          • 18.04.2005
          • 45
          • Maribor Slovenija

Da se i ja malo uklju?im u ovu temu, imam PDA Asus A636N, i na njemu:
          Garmin (AdriaRoute 1,60)
          TomTom 5.21 uklju?uju?i i kartu EasternEurope
          I-Go sa svim kartama.

Vozio sam od granice (HR) do NS-SU-Osijek sa Tom Tomom i radio je super po Srbiji. Na verziji TomTom6 karta EE koliko mi je poznato ne radi.
          Isto ima neke karte za Sr. i I-go ali su u glavnom Mayor-roads tako da nije to nešto.
          Mislim da je najbolja varijanta Garmin - SCG route, nije najlepša ali je u tom trenu najbolja.

Moja preporuka:
          Slo+Hr+Bih - Adria Route ili (I-Go - za ve?a mesta)
          Europa - I-Go ili alternativa Tomtom
          SCG i zemlje Balkana...- definitivno SCG Route ili TomTom 5.21 beta

Sve karte i programi se dobiju (0 ?) ali rade isklju?ivo na PDA sa Win Mobile OS.

lp.
          Uroš Maribor

Comment

• Danijel 9k
            Banovan
            • 03.06.2005
            • 132
            • N_44.84080 E_20.39600

@Uroš

Mala ispravka - nove iGO karte za Srbiju su detaljnije i preciznije od SCG Route 1.2 (obecali su da ce to popraviti u 1.3), a kudikamo bolje od beta karte istocne evrope za TomTom

pogledaj:

Comment

• Uroš
              CBC Član
              • 18.04.2005
              • 45
              • Maribor Slovenija

e to nisam znao ! (ja imam I-GO SCG 2006.04 i nije bog zna što...)

btw, imaš ovu kartu?
              Uroš Maribor

Comment

• vranic
                CBC Član
                • 25.01.2007
                • 53
                • Beograd

TomTom i sve ostalo

E sada,
                ovako stoje stvari.

U pregovorima sa TomTomom krenuli smo sa pricom da uguramo nase detaljnije mape u TomTom uredjaje uz njihovu dozvolu.

TomTom se kod nas mnooogooo prodaje i sa Beta mapama, a interesovanje za pracenje TomTom uredjaja je ogromno, pa smo ih malo na nivou korporacije pritisli, jer njihove uredjaje prodajemo u 12 zemalja.

Posto smo mi imali neke informacije da ce zvanicne mape da se pojave tek sledece godine, malo smo bili razocarani u njih.

Iz svih prica je stajalo da su oni zatvorena kompanija kojoj je bolje da urade update mapa za Zapadnu Evropu nago da rade mape za Srbiju...

Ispostavilo se da nismo pricali sa pravim covekom.

Nakon pocetka pregovora u Amsterdamu, nastavka u njihovom sedistu u Minhenu i njihovog dolaska na Mobility meeting u Budimpesti prosle nedelje, u razgovoru sa njihovim direktorom prodaje dobili smo obecanja da mape za Srbiju izlaze u oktobru. To ce biti mape koji su oni samostalno i detaljno razvili na moje iznenadjenje, a kada to zvanicno objave bice mape velike preciznosti.

Vec u uredjaju TomTom XL koji nam stize polovinom jula doci ce mape sa velikom pokrivenosti Hrvatske i Slovenije, a njegova cena ce biti daleko ispod konkurencije.

A TomTom ONE ce od sledece nedelje biti na velikoj akciji.

Sto se tice softvera za pracenje TT uredjaja on ce dosta kasniti, pa smo resili da to odradimo uz njihovu pomoc na lokalnom nivou.

Na tom istom Mobility Meeting-u dobili smo zvanican dogovor sa kompanijom IGo o njihovom zastupanju za teritoriju Srbije, gde cemo prodavati njihove mape koje ce prvo izaci samo za teritoriju Srbije, a od oktobra ce se poceti prodavati u paketu Istocne Evropa.

Kod nas ce se prodavati u paketu sa HTC, FSC, PALM uredjajima ciji smo uvoznici.
                IGo iskljucivo radi za Windows mobile platformu i NECE izbaciti verziju za Symbian. Planira se neka verzija za velike auto brandove, ali o tom potom.

Ocekujem da ce se IGo pojaviti sledece nedelje ili one tamo u zvanicnoj prodaji, a uz mape ce se najverovatnije dobijati i godisnji update mapa.

Konacno u ruke nam je dosao i jos jedan uredjaj, za sada neka ostane nepoznate marke, koji vec ima uradjene mape Beograda i vecih gradova Srbije sa nivoom brojeva kuca i smernosti ulica, ali nakon potpisivanja zvanicnog ugovora i testiranja objavicemo podatke na ovom sajtu.

Za sada se pokazao bolji od TomToma.

Za sve ljude sa naseg sajta cannonball cemo obezbediti popuste u dogovoru sa adminima i uputiti na odgovarajucu auto dilersku mrezu.

Pozdrav svima,
                dugo me nije bilo na ovom sajtu, ali su rezultati ocigledni.
                Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

Working...
                X