Kako ovo detaljno podesiti - asus a636n sa GPSom

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Kako ovo detaljno podesiti - asus a636n sa GPSom

Znaci imam ovaj pocket pc vec neko vreme koji na sebi ima neku malu antenicu koja se otvara i na kojoj pise gps. E sada kada u meniju telefona nadjem ta gps podesavanja on me tu nesto kao pita za port koji ce koristiti gps hardware i port koji ce koristiti gps software. Jel postoji neki free software koji ima mape srbije i kako se ovo podesava?

P.S. Please nemojte mi odmah reci "vec raspravljano" ili slicno :-)
  • vranic
    CBC Član
    • 25.01.2007
    • 53
    • Beograd

TomTom

Jedini Free mape koje se mogu nabaviti za pocket PC su TomTom mape Istocne Evrope velicine oko 170 Mb.
    Sto se tice podesavanja porta, na svim uredjajima koje sam do sada podesavao je bio com4 (ali to se moze konfigurisati).
    Sta reci sem da dobro radi sa obzirom da su mape besplatne.

Juce smo pokrenuli razgovore sa najvecom firmom za kartografiju u Srbiji pa cemo videti dokle cemo doci, informacije koje imam je da za Beograd imaju ulice sa brojevima kuca i smernosti ulica, i imena po poslednjim promenama.
    Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

• LaMar
      CBC Veteran
      • 01.03.2006
      • 140
      • Beograd

Skinuo sam TomTom mapu istocne evrope i ima 170mb, takodje sam skinuo i program TomTom 6 i prebacio ga na PDA i nekako instalirao ali mi je prijavljivao da nema GPS uredjaja onda ga obrisem i ponovo prebacim u nadi da cu ga bolje instalirati i krekovati ali sada vise nece ni da mi pokrene inbstalaciju. Sta da radim? Mape verovatno nista ne vrede bez softvera a uz windows mobile nisu dali nikakav softver za gps vec samo podesavanja oko njega odnosno port koji koristi hardver, rate odnos i port koji koristi softver.
      Help!?!?!?

Comment

• vranic
        CBC Član
        • 25.01.2007
        • 53
        • Beograd

TT navigacija

Vidi, mape rade na verziji manjoj od 5.21 bez ikakvog kljuca, samo ih instaliras u root kartice i sve radi kako treba.
        Konkretno za verziju 5.21 ti trazi kljuc za iste te mape, tako da se ne isplati instalirati je osim ako...
        Konkretno za pocket PC imas 4 cab fajla koji se instaliraju za program, jos 1 za srpski jezik, i prekopiras mape.
        Na verziji 6 i vise ove mape se ne vide.
        Bar ja nisam uspeo da ih napravim.

Juce sam se smejao, kada smo dobili mail iz TomToma u kome kaze da ne postoje nikakve mape koje ukljucuju Srbiju, niti su ikad napravljene, a mi ih svi ovde lepo koristimo.

Ostaje mi jedino da je dovedem i provozam do Kosutnjaka, pa mozda i zalutamo ako nema mapa kao sto tvrde...
        Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

• Danijel 9k
          Banovan
          • 03.06.2005
          • 132
          • N_44.84080 E_20.39600

@LaMar
          Nacin instalacije zavisi od verzije koju si koristio - ako si koristio instalaciju preko .cab fajla samo ga pokreni ponovo.
          Kada startujes TT normalno je da ti prijavi "no GPS device" dok se to ne podesi u samom TT to jest u glavnom meniju odaberes:
          Preferences>GPS status>configure
          odaberi:
          Other NMEA GPS Receiver
          a zati odaberi brzinu 4800
          i odaberi
          GPS Com Port: COM5 (Internal AGPS NMEA)
          i nakon toga trebo bi da se vrti crno zuti kruzic iznad signala satelita, izadji na otvoreno i pusti 5 min uredjaj da nadje signal - posmatraj nivo signala - cim dobijes bar jedan sivi signal ili oznaku satelita sacekaj da se konektuje do kraja i to je to (do tada je normalno da ti pise no valid gps signal).

@vranic
          Postoje samo dve verzije manje od 5.21 koje takodje vide kartu istocne evrope:
          5.00 - za posket pc - uvek trazi aktivaciju (mozda si imao crackovanu verziju )
          5.12 - za PalmOS - takodje isto trazi aktivaciju
          Verzije manje od 5 me mogu da citaju karte serije 5

Postoji vise verzija instalacije TT 5.21 - od TomTom setup programa za pc, preko automatske instalacije sa kartice (odakle su ta 3+1 cab fajla), pa do instalacija u jednom cab fajlu.

Na "Specijalnim" verzijama tomtom-a serije 6 (npr 6.20), vide se apsolutno sve karte serije 5 i 6 ukljucujuci i one koje su samo namenjene za TomTom GO Rider i ONE uredjaje

U TomTom NV ce negirati postojanje ove verzije programa kao sto negiraju postojanje istocne evrope v608 i takodje njene druge revizije v612 (u kojoj je korigovan poi.dat koji je bio lose kodiran u prvoj verziji i uzrokovao je cesta pucanja tomtoma na nekim uredjajima)

ufff... odosmo u off topic - ovo je vec posebna tema za sebe

Pozdrav Lamaru i Sasi

Comment

• LaMar
            CBC Veteran
            • 01.03.2006
            • 140
            • Beograd

Stavio sam u podesavanju TomTom-a port 5 i rate 4800 ali i dalje ne radi. Izlazim svakih pola sata u park i zevam u otvoreno nebo (svi misle da sam totalno poludeo) ali ni jedan jedini satelit da mi nadje.
            Ali koliko sam shvatio podesavanje TomTom-a po poitanju tog porta treba da bude isto kao u control panellu za software port?
            Verovatno je PDA pokvaren pa cu ga reklamirati, samo ako me ne zezaju sto nije legalno kupljen TomTom

Comment

• vranic
              CBC Član
              • 25.01.2007
              • 53
              • Beograd

Istine i zablude...

Istina je da sam i ja tako nekada gledao u nebo i nadao se da ce proraditi, onda sam resetovao Windows na PDA i sve je proradilo.

Port na HTC P3300 je Com4 a samo podesavanje porta imas u settingsu Windows mobilea.

Probaj nekoliko portova mozda ti uspe.
              Skoda Octavia RS

Comment

• Danijel 9k
                Banovan
                • 03.06.2005
                • 132
                • N_44.84080 E_20.39600

Da bi direktno pristupio sa tomtom-om GPS portu 5 na 4800 mora da se iskljuci gps intermediate driver i onda da se koristi tomtom sa cpm5 @ 4800

Napisao sam program za iskljucivanje i ukljucivanje preusmeravanja GPS portova u WM5 (GPS Intermediate driver).

Objasnjenje sta radi program mozete videti ovde:

Objasnjenje sta je to preusmeravanje i deljenje GPS prtova mozete videti ovde:

Ovo podesavanje nije moguce na svim uredjajima

pozdrav

Danijel

Comment

• Antoaster
                  CBC Senator XXL
                  • 07.12.2007
                  • 343
                  • Beograd, Voždovac

Na ovom asusu moze da radi miomap, moje kolege kazu da je bolja mapa nego tomtom, plus kad skines tomtom skine ti i neka dva fajla koji su drajveri za zvuk pa moras sam da ih restore-oras rucno.

Comment

• Antoaster
                    CBC Senator XXL
                    • 07.12.2007
                    • 343
                    • Beograd, Voždovac

Re: Kako ovo detaljno podesiti - asus a636n sa GPSom

Na ovom PDA GPS je trenutno najbolji Garmin XT, inace ovaj uredjaj u vecini slucajeva ima jednu fabricku gresku, ko odgovori koja je castim ga picem .

Comment

• vlnikolic
                      CBC Član
                      • 09.07.2007
                      • 97
                      • Zemun
                      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Re: Kako ovo detaljno podesiti - asus a636n sa GPSom

Ako pricas o fabrickoj gresci predpostavljam da mislis na kalibraciju displeja. To je stvar koja mene izludjuje, posle bilo kakvog truckanja u kolima ekran se skroz rasteluje tako da je u nekim situacijama jako tesko uopste pokrenuti skrin za kalibraciju, UZAS.

Comment

Working...
                      X