Stari... Centrafuse ima mogucnost da prati maltene kompletan rad motora... Ono u prvom postu sto sam izbacio, je programchic za SAAB ecu, i prati rad preko CAN linije... Centrafuse je kompletno reshenje za CARPC... i ima se mnogo mogucnosti s njim...
Pa ovo je mega informacija .
Jos samo da mi potvrdis da li radi sa Subaruom i kakav mi kabl treba.
Gde da se raspitam ?
Originally posted by TAZZ
Mislim da cu ipak spakovati CELERON... Jeftinije resenje... kao sto rekoh ideja je LOWCOST.
Stari... Skini sa Torenta CENTRAFUSE2... Da imam RAPID nalog okachio bi full verziju tamo ali... Torenti... ima ih... Onda instaliraj, pokreni... Pa vidi... I vidi Motorni deo shta moze... pa ces praviti u roku 30 dana sebi CARPUTER za SUBARU...
10X za poziv za Kupovinu, ti i jesi jedan od uzih izbora u kupovini... zavisi kakav popust ostvarish...
Stari... Skini sa Torenta CENTRAFUSE2... Da imam RAPID nalog okachio bi full verziju tamo ali... Torenti... ima ih... Onda instaliraj, pokreni... Pa vidi... I vidi Motorni deo shta moze... pa ces praviti u roku 30 dana sebi CARPUTER za SUBARU...
pa bez plugina nece bas puno da vidi,ali najbolje od svega sto se plaginovi neplacaju i lako mozes da ih nadjes na forumima iznad spomenutim.Ako hoces da vidis kako to izgleda idi na you tube...znam da znas,ali opet...
Odavno imam tu ideju, Openport kabl sam kupio pre vise od godinu i po dana, ali tada nije bilo cega da se skine, mali ekrani bili skupi, navigacije retkost.
Sada je pravo vreme za to, mada sam iskreno zaboravio. No, ti si me sada podsetio i dao par korisnih info. Hvala
Originally posted by TAZZ
10X za poziv za Kupovinu, ti i jesi jedan od uzih izbora u kupovini... zavisi kakav popust ostvarish...
Ja uvozim te male ploce, bolju cenu niko ne moze ti da
Porucen ATOM DualCore, i 1 GB memorije... HDD imam...Napajanje imam...
Chekam TFT i to je to... onda ugradnja... koju cu naravno slikati, uz nadam se pomoz Brata Danijel9k.
Imal ko vichan pravljenju Shtampane ploche... male...
Treba da mi se neshto napravi...
Ja cu da lemim posle imam delove...
Treba da se ovo napravi...
CANUSB adapter za Realtime Logging za SAABa... Znachi treba mi ova plochica da se napravi.
Pa, evo ja bih ti rado pomogao, ali sa ovakve slike to nije bas lako odraditi, reci mi imas li elektricnu semu ili neki fajl iz CAD programa za izradu stampi ili samo ovaj screenshot? Koliko vidim tu je i Atmelov kontroler, imas li dump za njega?
imam *.sch i *.brd imam spisak komponenti... imam i neke fajlice moguce da su oni za to ATMEL ovo ono... sd mogu ti poshaljem, ti da pogledash.. i kazesh mi shta mislish... bio bih VR zahvalan za tvoje mishljenje...
DUMP za ATMEL mislish programira se kontroler taj na plochici
???
Originally posted by johnc @ EcuForum
The driver (middleware?) code in 'mct_can.zip' has been fixed somewhat; it now supports CAN messages with data lengths less than 8. This driver is valid for both T5 and T7.
The C# wrapper in 'MctCanDevice.zip' is specific to T5Suite.
I imam te fajlice... te drivere... i taj C# wrapper shta god to znachilo...
ustvari nemam delove, otishao bi do radio kluba i trazio i kupio, a ko ih ti imash... onda OK ako moze napravish, kazesh koliko novchanica i to je to...
[quote="TAZZ"]imam *.sch i *.brd imam spisak komponenti... imam i neke fajlice moguce da su oni za to ATMEL ovo ono... sd mogu ti poshaljem, ti da pogledash.. i kazesh mi shta mislish... bio bih VR zahvalan za tvoje mishljenje...
DUMP za ATMEL mislish programira se kontroler taj na plochici
???
'Ajde posalji mi te fajlove, da pregledam sta imas, pa cemo se cuti. Taj kontroler se naravno mora napuniti programom inace ce tu samo figurirati.
P.S.
imam programator za njega.
Dobio sam fajlove i sve mi izgleda O.K. Firmware jeste za Atmel. Na ovom racunaru (posto mi je soft. legala) nemam instaliran Eagle, pa nisam mogao otvoriti *.brd, pa cu to pogledati kuci na laptop-u, a i trebalo bi sacekati tu prepravku koju covek pominje.
U pravu si, ja koristim P-CAD, pa nisam cackao nista oko EAGLE-a. Plocica je O.K, samo da se ne bi smarali sa prelemljavanjem izmedju slojeva, ja bih ovo poslao u Bazu MS iz Novog Sada (ali kad stigne ispravljena varijanta).
Sto se tice materijala stvari stoje ovako: FT245 ima Comet na stanju u Beogradu (3.2USD), Amega162, PCA82C250 i ostala 'buranija' se moze nabaviti u RK, ostaje samo CAN kontroler SJA1000, a ima ga Farnell i tamo je 5,75 eura, a mozemo ga nabaviti preko Technodis-a iz BG (+malo njihove provizije) ili da nam neko ponese iz Nemacke ili Austrije (posto se blize praznici).
Comment