Originally posted by JNC
Koji GPS kupiti
Collapse
X
-
-
-
BT lepo radi i kod garmina i kod mia (na starijim verzijama malo sporije a na novijim brze).
Napomena - Garmin 200W nema BT. Trenutno najjeftiniji Garmin sa BT opcijom je Nuvi 360 (3,5") ili Nuvi 660 (4,3") a sto se tice mia tu ti je model c520tb koji je prvi sa BT.
Ima jos par drugih firmi na cijim GPS uredjajima BT radi dobro ali o njima malo vise za 15ak dana kada stignu
Comment
-
-
Prvo pitanje koje treba sebi da postavis je sta ocekujes od GPS uredjaja, koliko ces ga realno koristiti i koliko para si spreman da das.
Ja nisam imao neke preterane potrebe za istim, ali sam slucajno naleteo na jako povoljnu ponudu (kupio sam u Londonu Medion PNA 210 na rasprodaji za ~80€), stavio na njega iGO sa nasim mapama (posto fabricki GoPal nema nase mape) i mogu ti reci da sam prezadovoljan kako radi. Contrastove mape su prilicno dobre i sam uredjaj prilicno lepo i brzo radi (SiRF Star III). Nemam iskustva sa drugim uredjajima, pa ne mogu da izvrsim poredjenje, ali ovo sto mi ovaj pruza mi je sasvim dovoljno i nemam potrebe za necim boljim (ovo podrazumevam kao subjektivni stav). Kao jedinu manu bih izneo prilicno mali displej (2.8") - u principu, sasvim je upotrebljiv, ali bi valjalo da je veci - no, ipak je zbog toga prilicno lako skinuti ga i gurnuti u dzep u bilo kom trenutku.
U svakom slucaju, uvek podrzavam onu staru "koliko para - toliko muzike", a s' obzirom na cenu koju sam platio, mislim da sam dobio sasvim dovoljno muzike
Comment
-
-
Da se kratko priključim.
TomTom 720 (trenutno ga imam) - Odličan uređaj - Mape Srbije loše
Mio C620 - Odličan uređaj - Karte Srbije - Loše
Becker 7928 - Odličan uređaj, karte Srbije prosečne
Cene u inostranstvu: (kod nas ne pokušavajte - KATASTROFA)
TomTom - oko 20.000 din
Mio - oko 25.000 din
Becker - oko 23.000 din
Korišćenje (podrška, update karti)
TomTom - katastrofa - VELIKA ŠTETA
Mio - situacija iz dana u dan sve bolja - Aktivno
Becker - nije loše, ali ipak treba neko u Srbiji da pomogne
Pozdrav
Comment
-
-
Ovaj post ne bih nazvao tacnim vec cisto autorovom slikom koja izgleda nema puno veze sa realnoscu - moje napomene su u BOLDU
Originally posted by Toza
TomTom 720 (trenutno ga imam) - Odličan uređaj - Mape Srbije loše
Mio C620 - Odličan uređaj - Karte Srbije - Loše
Becker 7928 - Odličan uređaj, karte Srbije prosečne
Korišćenje (podrška, update karti)
TomTom - katastrofa - VELIKA ŠTETA
Mio - situacija iz dana u dan sve bolja - Aktivno
Becker - nije loše, ali ipak treba neko u Srbiji da pomogne
Comment
-
-
Danijele, kao i uvek svaka čast.
Ovde sam izneo svoje mišljenje o ta tri izuzetna uređaja, a mislim da je cela tema namenjena tome.
Ono svaka čast je za ono što si izneo u detalj sve što sam veoma skraćeno i ja rekao. Žao mi je što si me proglasio nerealnim, no svako ima pravo na svoje mišljenje. Pratim i uvažavam tvoje mišljenje već duže vreme.
Da ne bismo polemisali, samo treba napomenuti da je GARMIN (InfoTeam) jedini koji još uvek besplatno Updatuje karte (svaka čast momci). Mislim da je nerealno očekivati da se razvoj karti ne plaća. I Danijel je negde pomenuo kako je to naporan i komplikovan posao.
Ono što malo ko od nas obraća pažnju je podrška nakon kupovine uređaja. Moj utisak je da čak i podrška u inostranstvu nije kako treba kod TomTom-a, a ostalo sam napisao ranije... Da nepričam da se kod nas prodaju PRAISTORIJSKI TomTom uređaji po katastrofalnim cenama.
Eto, ukoliko imate utiske o ova tri uređaja podelite ih sa ljudima...
Comment
-
-
Sto se podrske tice - ko vam je obezbedjuje? Uvoznik - tesko - na kraju se svede na podrsku kod prodavca gde ste uredjaj kupili.
trgovac maloprodaje je samo posrednik, njemu se obracamo a on u nase ime se obraca uvozniku.
slazem se da je tesko jos uvek kod nas naici na podrsku kod uvoznika. jos uvek u spoljnoj trgovini ima zalutalih, koji ne shvataju ozbiljno posao vec ono na brzaka, u prolazu za jednu noc da se " mazne lova"..
ne slazem se oko postojanja izuzetaka da bas za navigacioni uredjaj uvoznik nema neke opste legalne obaveze. zasto bi se prava kupaca tu posebno zakidala ?
isto tako je regulisano i za navigacioni uredjaj (kao i za frizider, ili bilos ta drugo) po logici stvari s obzirom da uvoznik je taj koji formira cenu, taj koji pred drzavom se pojavljuje u svim papirima, taj koji obezbedjuje tehnicku usaglasenost za normama i zakonima, taj koji pribavlja ateste, i uvoznik je taj na kraju koji komunicira sa proizvodjacem.
podrazumeva se da se prica o legalnom uvozniku, koji je autorizovan od strane proizovdjaca a ne o preprodavcu (da ne kazem sverceru) koji kupuje kao privatno lice negde a onda ovde izigrava uvoznika.
zna se tacno sta sve nosi u obavezama kao i pravima status ovlascenog uvoznika... od podrske, servisne mreze, nabavke rezervnih delova najmanje 7 godina po prodaji, obuke korisnika, itd...
biti uvoznik nije samo setati papire i prebrojavati marzu kao sto se kod nas bilo naviklo tokom rada u sankcijama.
pre neki dan otvorim najakutelniju verziju na sajtu Kontrasta mapu Beograda..ukucam ulicu u Beogradu kada ono uopste ne postoji u bazi.
probam susedne ulice, i
uopste nema ucrtanog celog jednog kraja, jednog naselja.
bio sam prilicno iznenadjen da eto cak ni Beograd jos nije ceo obuhvacen.
osnova navigacije uzivo u pokretu su aktuelne i precizne/ tacne mape i od toga zavisi upotrebna vrednost uredjaja.
doduse kada jos uvek nemamo niti katastar nepokretnosti na nivou zemlje sredjen a Beograd je vecinom vrituelno zemljiste ovakve mape kakve su jos su i cudo.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by samirOriginally posted by RaptorNpr. u Austriji Garmin 200w košta 140€, Mio c250 120€, Nokia 330GPS 150€.
U saturnu su malo vece cijenje
http://geizhals.at/?cat=gps&sort=p&bpma ... xonoff=off
Na linku koji sam postavio imate spisak modela po cenama, prodavnice koje ga nude, i njihove adrese i brojevi telefona.
Kupio sam Mio c250 za 120€ u ex3M (Wien 1190). Nažalost Garmin 200w za 140€ više nema, rasprodato sve.
Inače Mio C250 nije loš uređaj, dolazi bez kartice, ima svojih 256MB memorije, lako se "instaliraju" karte i lak je za upotrebu.
Ipak, u odnosu na GPS koji sam predhodno koristio, NOKIA 330 GPS (150€ Mediamarkt.at), vidljiva je razlika u kvalitetu na strani Nokie.
Comment
-
Comment