Koji GPS kupiti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Originally posted by JNC
    Ja koliko sam ukapirao citajuci ovde i malo prateci temu, posto bi pazario neki GPS, samo Garmin ima update mapa kad ga jednom kupis, Mio samo to sto dobijes. A to je najvaznija stvar da su mape koliko toliko azirirane.

Baner kakav je taj Garmin sa bluetooth-om, meni je to jako potrebno zbog telefoniranja, jel se lepo upari i radi li sve ono sa imenikom i pozivanjem .
    Ma jok. I za Mio ima novih mapa. Garmin je sa BT odličan, ali pošto je to zaista jednostavna operacija, svi GPSovi koje sam probao odlično rade sa BT i telefonom. U početku mi to bila i nezanimljiva opcija, međutim, više je nego praktična.

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

E odlicno ovo za mape, bas sam se istripovao po tom pitanju, znaci BT kod svih radi kako treba, jedna muka manje .

Comment

• Danijel 9k
        Banovan
        • 03.06.2005
        • 132
        • N_44.84080 E_20.39600

BT lepo radi i kod garmina i kod mia (na starijim verzijama malo sporije a na novijim brze).
        Napomena - Garmin 200W nema BT. Trenutno najjeftiniji Garmin sa BT opcijom je Nuvi 360 (3,5") ili Nuvi 660 (4,3") a sto se tice mia tu ti je model c520tb koji je prvi sa BT.
        Ima jos par drugih firmi na cijim GPS uredjajima BT radi dobro ali o njima malo vise za 15ak dana kada stignu

Comment

• chikavili
          CBC Senator XXL
          • 11.02.2008
          • 732

Prvo pitanje koje treba sebi da postavis je sta ocekujes od GPS uredjaja, koliko ces ga realno koristiti i koliko para si spreman da das.
          Ja nisam imao neke preterane potrebe za istim, ali sam slucajno naleteo na jako povoljnu ponudu (kupio sam u Londonu Medion PNA 210 na rasprodaji za ~80€), stavio na njega iGO sa nasim mapama (posto fabricki GoPal nema nase mape) i mogu ti reci da sam prezadovoljan kako radi. Contrastove mape su prilicno dobre i sam uredjaj prilicno lepo i brzo radi (SiRF Star III). Nemam iskustva sa drugim uredjajima, pa ne mogu da izvrsim poredjenje, ali ovo sto mi ovaj pruza mi je sasvim dovoljno i nemam potrebe za necim boljim (ovo podrazumevam kao subjektivni stav). Kao jedinu manu bih izneo prilicno mali displej (2.8") - u principu, sasvim je upotrebljiv, ali bi valjalo da je veci - no, ipak je zbog toga prilicno lako skinuti ga i gurnuti u dzep u bilo kom trenutku.
          U svakom slucaju, uvek podrzavam onu staru "koliko para - toliko muzike", a s' obzirom na cenu koju sam platio, mislim da sam dobio sasvim dovoljno muzike

Comment

• samir
            CBC Član
            • 07.03.2007
            • 39
            • Sarajevo

Originally posted by Raptor
            Npr. u Austriji Garmin 200w košta 140€, Mio c250 120€, Nokia 330GPS 150€.
            Moze li malo poblize??? Bec, koja radnje???

U saturnu su malo vece cijenje

Comment

• Toza
              CBC Početnik
              • 15.03.2008
              • 2
              • Pancevo

Da se kratko priključim.

TomTom 720 (trenutno ga imam) - Odličan uređaj - Mape Srbije loše
              Mio C620 - Odličan uređaj - Karte Srbije - Loše
              Becker 7928 - Odličan uređaj, karte Srbije prosečne

Cene u inostranstvu: (kod nas ne pokušavajte - KATASTROFA)

TomTom - oko 20.000 din
              Mio - oko 25.000 din
              Becker - oko 23.000 din

Korišćenje (podrška, update karti)

TomTom - katastrofa - VELIKA ŠTETA
              Mio - situacija iz dana u dan sve bolja - Aktivno
              Becker - nije loše, ali ipak treba neko u Srbiji da pomogne

Pozdrav

Comment

• Danijel 9k
                Banovan
                • 03.06.2005
                • 132
                • N_44.84080 E_20.39600

Ovaj post ne bih nazvao tacnim vec cisto autorovom slikom koja izgleda nema puno veze sa realnoscu - moje napomene su u BOLDU

Originally posted by Toza

TomTom 720 (trenutno ga imam) - Odličan uređaj - Mape Srbije loše
                Mio C620 - Odličan uređaj - Karte Srbije - Loše
                Karte Srbije za sada ne postoje zvanicno (za MioMap2008)i ovo je odlican uredjaj za navigaciju po zapadnoj evropi
                Becker 7928 - Odličan uređaj, karte Srbije prosečne
                Karte Srbije za sada ne postoje osim demo verzije - od 1 aprila treba zvanicno da se pojavi prva verzija sa 15ak gradova u srbiji

Korišćenje (podrška, update karti)

TomTom - katastrofa - VELIKA ŠTETA
                Mio - situacija iz dana u dan sve bolja - Aktivno
                Becker - nije loše, ali ipak treba neko u Srbiji da pomogne
                Na osnovu cega je ovo izneseno? Ni jedna od navedenih firmi ne nudi besplatne update karti, samo softvera. Sto se podrske tice - ko vam je obezbedjuje? Uvoznik - tesko - na kraju se svede na podrsku kod prodavca gde ste uredjaj kupili.

Comment

• Toza
                  CBC Početnik
                  • 15.03.2008
                  • 2
                  • Pancevo

Danijele, kao i uvek svaka čast.

Ovde sam izneo svoje mišljenje o ta tri izuzetna uređaja, a mislim da je cela tema namenjena tome.

Ono svaka čast je za ono što si izneo u detalj sve što sam veoma skraćeno i ja rekao. Žao mi je što si me proglasio nerealnim, no svako ima pravo na svoje mišljenje. Pratim i uvažavam tvoje mišljenje već duže vreme.
                  Da ne bismo polemisali, samo treba napomenuti da je GARMIN (InfoTeam) jedini koji još uvek besplatno Updatuje karte (svaka čast momci). Mislim da je nerealno očekivati da se razvoj karti ne plaća. I Danijel je negde pomenuo kako je to naporan i komplikovan posao.

Ono što malo ko od nas obraća pažnju je podrška nakon kupovine uređaja. Moj utisak je da čak i podrška u inostranstvu nije kako treba kod TomTom-a, a ostalo sam napisao ranije... Da nepričam da se kod nas prodaju PRAISTORIJSKI TomTom uređaji po katastrofalnim cenama.

Eto, ukoliko imate utiske o ova tri uređaja podelite ih sa ljudima...

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Sto se podrske tice - ko vam je obezbedjuje? Uvoznik - tesko - na kraju se svede na podrsku kod prodavca gde ste uredjaj kupili.
                    za svu tehnicku robu podrsku uz sve zakonske obaveze ima uvoznik.
                    trgovac maloprodaje je samo posrednik, njemu se obracamo a on u nase ime se obraca uvozniku.

slazem se da je tesko jos uvek kod nas naici na podrsku kod uvoznika. jos uvek u spoljnoj trgovini ima zalutalih, koji ne shvataju ozbiljno posao vec ono na brzaka, u prolazu za jednu noc da se " mazne lova"..

ne slazem se oko postojanja izuzetaka da bas za navigacioni uredjaj uvoznik nema neke opste legalne obaveze. zasto bi se prava kupaca tu posebno zakidala ?

isto tako je regulisano i za navigacioni uredjaj (kao i za frizider, ili bilos ta drugo) po logici stvari s obzirom da uvoznik je taj koji formira cenu, taj koji pred drzavom se pojavljuje u svim papirima, taj koji obezbedjuje tehnicku usaglasenost za normama i zakonima, taj koji pribavlja ateste, i uvoznik je taj na kraju koji komunicira sa proizvodjacem.

podrazumeva se da se prica o legalnom uvozniku, koji je autorizovan od strane proizovdjaca a ne o preprodavcu (da ne kazem sverceru) koji kupuje kao privatno lice negde a onda ovde izigrava uvoznika.
                    zna se tacno sta sve nosi u obavezama kao i pravima status ovlascenog uvoznika... od podrske, servisne mreze, nabavke rezervnih delova najmanje 7 godina po prodaji, obuke korisnika, itd...

biti uvoznik nije samo setati papire i prebrojavati marzu kao sto se kod nas bilo naviklo tokom rada u sankcijama.

pre neki dan otvorim najakutelniju verziju na sajtu Kontrasta mapu Beograda..ukucam ulicu u Beogradu kada ono uopste ne postoji u bazi.
                    probam susedne ulice, i
                    uopste nema ucrtanog celog jednog kraja, jednog naselja.

bio sam prilicno iznenadjen da eto cak ni Beograd jos nije ceo obuhvacen.

osnova navigacije uzivo u pokretu su aktuelne i precizne/ tacne mape i od toga zavisi upotrebna vrednost uredjaja.

doduse kada jos uvek nemamo niti katastar nepokretnosti na nivou zemlje sredjen a Beograd je vecinom vrituelno zemljiste ovakve mape kakve su jos su i cudo.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Raptor
                      CBC Član
                      • 11.09.2006
                      • 97
                      • LAS PALMAS (Jagodina)

Originally posted by samir
                      Originally posted by Raptor
                      Npr. u Austriji Garmin 200w košta 140€, Mio c250 120€, Nokia 330GPS 150€.
                      Moze li malo poblize??? Bec, koja radnje???

U saturnu su malo vece cijenje

http://geizhals.at/?cat=gps&sort=p&bpma ... xonoff=off

Na linku koji sam postavio imate spisak modela po cenama, prodavnice koje ga nude, i njihove adrese i brojevi telefona.

Kupio sam Mio c250 za 120€ u ex3M (Wien 1190). Nažalost Garmin 200w za 140€ više nema, rasprodato sve.

Inače Mio C250 nije loš uređaj, dolazi bez kartice, ima svojih 256MB memorije, lako se "instaliraju" karte i lak je za upotrebu.

Ipak, u odnosu na GPS koji sam predhodno koristio, NOKIA 330 GPS (150€ Mediamarkt.at), vidljiva je razlika u kvalitetu na strani Nokie.
                      .
                      http://tabane-city.myminicity.com/
                      .
                      .
                      .
                      .
                      http://tabane-city.myminicity.com/

Comment

• samir
                        CBC Član
                        • 07.03.2007
                        • 39