Yugo 65 EFI 1.3-pomoc dijagnostika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makkki79
    CBC Početnik
    • 03.09.2008
    • 5
    • Srbija

Yugo 65 EFI 1.3-pomoc dijagnostika

Pozdrav svima na forumu,
    dakle potrebno mi je objasnjenje kako i cime se radi dijagnostika na YUGA 65 EFI 1.3 i potrebni su mi kodovi gresaka tj. sta koji kod znaci i koja mu greska pripada za ovaj Bosch Motronic 3.1 sitem koji se koristi kod njega , ako se ne varam?
    Unapred zahvalan na pomoci!
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Yugo 65 EFI 1.3-pomoc dijagnostika

Na efi-ju je u pitanju trepćući kod ček lampice koji se inicira prespajanjem dijagnostičke linije na masu
    i nalazi se u motornom prostoru,ako se dobro sećam.Potražiću serv.uputstvo.
    Čini mi se da je na forumu već bilo reči o ovome?

Comment

• makkki79
      CBC Početnik
      • 03.09.2008
      • 5
      • Srbija

Stratos druze,
      vidi ako mozes da pronadjes to uputstvo pa ga postavi ovde posto mi je prilicno hitno!
      Pozdrav!!!

Comment

• petarp031
        CBC Član
        • 04.01.2008
        • 91
        • Uzice
        • skoda octavia rs mk1

Evo ga:
        http://rapidshare.com/files/232582841/M ... a.pdf.html
        Mislim da postoje dva tipa motronic-a pa ne znam da li ova dijagnostika vazi za tvoj EFI.
        Pozdrav!!!

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

Zavisi koji motronic imas, pretpostavaljam da je stariji 3.1 posto je yugo 65 u pitanju, pa ti spisak kodova za motronic 4.6 nista ne znaci.
          Ono sto ti znaci iz dokumenta za dijagnostiku m4.6 jeste korak po korak dijagnostika uz pomoc multimera, za komponente koje su iste na oba sistema.
          Serviseri imaju te kodove m3.1, ali tesko da ce ti dati (...) .

Jos bolje je da potrazis na netu pinout ECU-a za taj motronic, cini mi se da je isti ECU sa istim el. komponentama imao neki stariji peugeot, pa proguglaj, onda lepo na prikljucku za ECU, za par minuta proveris da li su ocitavanja u okviru propisanih (TPS, senzore pritiska, temp, p.radilice, injektore, iscv, bobinu... ).
          Sto je brzi, tacniji i bolji nacin nego zezanje sa blinkanjem i trazanje spiska kodova za koje nisi siguran da li valjaju.

Nesto od toga sam imao na kompu, ali ne na ovom, ako ne nadjes bas nista, mogu ti poslati, ali za nekih 30tak dana...

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Nije mi trenutno pri ruci a i uputstvo je staro,na papiru za obuku serv. kadrova,
            ali čim pre dođem do njega prepisaću ovde makar proceduru iščitavanja kodova za M 3.1.
            Inače,sličnu konfiguraciju je imao BMW 3xx 90-ih.

Comment

Working...
            X