PCMCIA ili PCMCI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolaesp
    CBC Član
    • 05.04.2009
    • 36
    • Srbija

Re: PCMCIA ili PCMCI

Al ne moze da se spoji sa novim kompjuterom jer novi nema rs232 nego samo usb. Softver za dijagnostiku je instaliran u kompu, ne nalazi se u konektoru pa zato nema potrebe da prepoznaje konektor jer ti je on samo veza izmedju ecu i racunara.
    Na stari komp je povezan sa kablom od 9 pinova rs232 sa obe strane zenski (koji ide od racunara do interfejsa) i od interfejsa do kola ide kabel koji je sa jedne strane zenski a na drugoj strani obd dzek.
    necemo se lagati, nije lepo.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ne znam koja ti je lokacija u Srbiji? Da ne idem dalje, jasna mi je situacija. Moraš da tražiš pomoć lica sa osnovnim znanjem programiranja. Da bi koristio hardware (uređaj za dijagnostiku), moraš ga instalirati u sistem kompjutera. Hjulit Pakar je solidan kompjuter, koji će lako da obavi instalaciju u Windowsima, bilo kojim od 98 na ovamo. Što noviji, to bolji. Ako nemaš instalacijski disk, a softver je u starom kompjuteru, snimi ga na CD koji će poslužiti kao instalacijski za novi kompjuter, ili na USB Flash Memory, koji će ti poslužiti u istu svrhu. Možda će biti potrebno da se preko Interneta apdetuje drajver, što ne bi trebalo da predstavlja neki problem.

Comment

• nikolaesp
        CBC Član
        • 05.04.2009
        • 36
        • Srbija

Ovaj uredjaj sto imam ne moze da se instalira.
        ja imam ovo
        a ne ovako nesto

umem da instaliram ali za ovo sto imam, nema instalacioni cd
        u Zrenjaninu sam. Mozda ima neki nacin da se podesi u biosu ali se nisam upustao u to. Ovaj USB to Serial converter sam instalirao ali mi i dalje nije jasno zasto ne mogu da komuniciram sa ecu. Na HP je do sada instaliran samo stampac na jedan usb ulaz.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Dobro što si u Zrenjaninu, jer je poznat po vrsnim informatičarima. Nedavno mi je jedan prijatelj, član foruma u drugoj temi rekao da se ne razumemo, kao da ne govorimo istim jezikom. Mislim, da je i ovde isti slučaj, jer sam govorio jezikom informatičara. Ako si govorio o instalaciji u smislu spajanja uređaja za dijagnostiku sa kompjuterom pomoću tog kabla za razmenu informacija, nismo se razumeli, jer sam govorio o instalaciji novog hardware-a. Nikako se ne upuštaj u podešavanje bios-a, jer možeš prouzročiti veliku štetu. Nisi mi rekao koji OS imaš instaliran na HP? Verujem da je to Windows XP ili Vista. Sigurno ima najmanje dva USB ulazno-izlazna priključka, koji se pomoću HUB mogu umnožiti, pa se na svaki može istovremeno priključiti puno uređaja, samo se svakom određuje COM port sa adresom. Na isti COM port može se priključiti i više uređaja, samo neće moći da rade istovremeno.

Ako imaš Windows-e, po uključenju javit će ti, da je ustanovio, da je priključena nova stvar na usb. Ako ne javi, tada ga nije video, pa se može pokušati preko Kontrol panela i opcije Instalacija novog hardvera, pokrenuti čarobnjak. Ako je javio, onda će sam ponuditi čarobnjaka u slučaju da se ne radi o p&p uređaju i ne može ga sam automatski instalirati, jer nema odgovarajuće drajvere.
          Od čarobnjaka traži automatsku instalaciju, jer za manualnu nemaš instalacijski disk. Verovatno će tražiti dozvolu da preko interneta pronađe odgovarajući softver, što treba potvrditi.

Sve ovo možeš uraditi sam, osim ulaska u podešavanje biosa. Srećan i uspešan rad!

Comment

• nikolaesp
            CBC Član
            • 05.04.2009
            • 36
            • Srbija

izgleda da se ne razumemo jer mi objasnjavas kako treba instalirati novi hardver i kako se to radi, sto mi nije problem kada hardver postoji. a ja ti opet kazem da se ovo sto ja imam ne instalira, osim vag com-a, op tech... isto kao da mi kazes da kodiram kljuc za yugo. Imam xp i 2 usb ulaza. Jesi u Indjiji? ako hoces posalji br na pp

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Druže Franjo ja puno godina hranim familiju od "raznih podvrsta" informatike ali tebe kad pričaš "informatičarski" ništa ne razumem.
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Pravim razliku šta znači instalacija za vodoinstalatera, električara od instalacije (set-up) u informatici.

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

Gde ima ovih PCMCI adaptera?
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Rasa
                    CBC Član
                    • 02.08.2008
                    • 14
                    • Zemun

Evo USB varijante jos jedne:

Sigurno ima, radim ovde.

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

USB varijante NE RADE treba vam caedbus varijanta koja ima fizicku DOS adresu poz
                      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                      X