Peugeot Planet 2000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

Peugeot Planet 2000

Dobih informaciju da softwer iz naslova na PC-u sa njegovim kablovima moze da cita (i upisuje) sve Pezoe i Citroene. Nisam profesionalac, jednostavno, u kuci imamo 3 pezoa, u krugu prijatelja oko 10-ak, i nameravam da kupim ovo ukoliko mi neko potvrdi da vredi. I meni i drugima se desavalo da periodicno ispise neku gresku, pa je ugasi, u servisu samo resetuju i na tome se zavrsi. Mene licno interesuje da mogu u trenutku kad se pojavi da je ulovim i vidim sta je izaziva.
    Dajte strucna misljenja i (da ne bude reklama moze na PP) preporucite gde da kupim ili ponudite. Pretpostavljam da ima profesionalaca koji bi uradili nadgradnju tj. uzeli neki ozbiljniji i svestraniji pa da spojimo lepo i korisno.
    Hvala.
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

Re: Peugeot Planet 2000

Dal` je moguce da niko sa foruma ne radi peugeot ili citroen? Preporucite alternativu ako niko nema ovo.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

To sto si ti gledao i jeste alternativa..odnosno kineski klon .Klon kosta oko 600-800e kako gde i radi skoro "sve sto je navedeno"...original se prodaje zajedno sa laptopom u titanijumskom kucistu sve komplet spremnim za rad i JAKO je skup......

Klon ti moze zavrsiti posao ako stvarno imas kvarljive primerke u kuci,i ako umes da ga koristis.Postoji jedna "kvaka" .....ako nije kvalitetna kopija onda moze napraviti mnogo veliki trosak...nekim kolegama je znao da blokira BSI,ESP i slicno.....
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Igor_sd
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 146
        • Smederevo
        • 607 2.2 B tiptronic

Pu, pu, nikako nemam kvarljive primerke, ali se cesto bratu upali "...polution.." i pretpostavljamo da mu je zbog lose smese kada vozi na gas. E sad, ne bi voleo da uvek tome pripisemo gresku a da je u stvari neka koja ce da napravi lancanu reakciju.
        Meni se pre par dana desilo da je po onoj kisurini svasta popalio, a ujutru radio normalno. Sad bi lepo bilo proveriti sta se sada desava, ali ovde nema nikoga ko ozbiljno radi pezo ili citroen, a da trckam svaki put do BG + dijagnostika, + danguba + (uvek castim majstora) nije mi bas zgodno.
        I ja videh cene po 350$, pitanje je sta je to. U sustini, videlo dete igracku pa mu se svidela
        Koja je alternativa za pezo? Neki univerzalni OBD reader pa da listam greske po tabelama???
        Hvala u svakom slucaju.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Nema kvalitetne alternative..jer ce ona citati samo greske motora..a cesto da bi video zasto pali ANTIPOLUTTION moras da imas pristup BSI-ju....i jos nekim sabirnicama...a ima ljudi koji u Smederevu rade to profesionalno..licno ih poznajem..ima ih i ovde na forumu ,tako da ne moras do BG svaki put

Comment

• Igor_sd
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 146
            • Smederevo
            • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Gavra
            Postoji jedna "kvaka" .....ako nije kvalitetna kopija onda moze napraviti mnogo veliki trosak...nekim kolegama je znao da blokira BSI,ESP i slicno.....
            U kom smislu kvalkitetna? Softverski ili hardverski? Ili oba? I kako ih razlikovati? Dobru verziju softvera (proverenu u radu) imam gde da uzmem. Ja sam ranije uzimao neke gotove programabilne module (nije za auto) iz Kine i znalo se, svaki prvo dooobro pregledam i po potrebi proverim i prelemim sve kontakte, pa ga dalje eksploatisem. U kvalitet samih komponenti (IC, stabilizatori, tranzistori, opto itd.) je suvisno ulaziti jer se SVE prave tamo, cak i specijalizovane po narudzbini proizvodjaca. Razlika u kvalitetu je upravo u samom kvalitetu asembliranja uredjaja. Ne znam, nemam iskustva sa dijagnostikom ali pretpostavljam da komponente automobila nisu projektovali poslasticari nego timovi inzenjera koji su morali da predvide i praznjenje baterija na laptop-u i jos gomilu gluposti. Generalno, za svaki mikrokontroler i memoriju, ako se prekine procedura kod upisa sadrzaja (bilo kog) ima sve sanse da izgubi i inicijalni bios. Onda mora eeprom ili flash napolje iz uredjaja pa na programator, uz uslov da se ima prethodni sadrzaj memorije. Ako je pak proizvodjac bio tako nastrojen, ceo uredjaj u djubre, pa nov, pa onda programiranje (uz nekoliko "Oce nas" pre ili nekoliko 1000 posle
            Evo dobih zvanicnu ponudu od proizvodjaca iz Kine za 260$. Nasa firma stalno vuce odande kontejnere sa keramikom pa me transport i ne kosta, a koliko sam shvatio iz drugih slicnih postova, nikada necu znati sta sam kupio dok se ne pokaze u praksi.
            BTW, ima li neko sa foruma user manual za lexiu ili PP? Ili to ide uz softver?

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

LEXIA3 interfejs koji se prodaje u paketu sa Peugeot Planet software-om a proizvodi se u Kini (PRC)cesto ima problem sa multiplexerom i ne radi pravilno sve sisteme.

607 da uzmemo za primer,On ima K liniju ,
              VAN= Vehicle area network i
              CAN= Controller Are network

Ako nije kvalitetno odradjen i ne prebacuje pravilno protokole izmedju modula eto igranke.Posedovao sam jedan koji vazi za kvalitetan klon i platio skolu..sto se mene tice NE hvala.....

Opet ako ti treba da ne ides svaki cas kod majstora za neke sitnice i nije neki trosak...Ako ga porucis,nemoj raditi kodiranje i adaptacije...za parametre
              je OK i ne moze napraviti stetu.

Comment

• Igor_sd
                CBC Veteran
                • 23.12.2007
                • 146
                • Smederevo
                • 607 2.2 B tiptronic

Sta podrazumevas pod "kodiranje" i "adaptacije". Sama cinjenica da ne znam ni sta je, znaci da necu ni da diram. Npr,
                prosle godine sam imao trokiranje, i nisam znao da li je svecica, neka od bobina, dizna, CKP ili nesto trece. Sve sam skidao jedno po jedno, proveravao i poslednje sto sam skinuo je bila cetvrta dizna koja je crkla. Ne znam kako ni zasto, crko joj solenoid ili se unutra zeznuo kontakt, sustina je da sam izgubio ceo dan, a sa dijagnostikom bi odmah znao sta je. Jednom mi je u zanosenju udario na rupu (ne posebno veliku) i izgubio kalibraciju senzora volana pa upalio ASR-ESP. Reset i kalibracija na pravom putu, ukupno 15 min. + skoro ceo dan do Beograda i nazad sa cekanjem majstora.
                Eto to je ono zasto mi iskljucivo treba dijagnosticki alat.
                Fleshovanje, ili bilo kakvo upisivanje po memoriji kontrolera izbegavam svuda, osim za uredjaje koje sam projektujem ili vec imam inicijalne sadrzaje jer cime god da ga radis, bilo kakva smetnja (neko pored zavergla drugi auto) moze da se zavrsi velikim problemom, pa cak i trajnim ostecenjem mikrokontrolera. Ono sto ja nazirem kao buducnost u autindustriji su ECU-i i sve ostalo sa SD karticama. Izvadis karticu, stavis u reader, preprogramiras i nakon verifikacije vratis. Nema sanse za gresku. To bi u cilju tehnoloskog napretka trebalo... Ali, pitanje je da li ce proizvodjacima ekonomski odgovarati takav pouzdan i bezbedan sistem koji ima malo sanse za kvar.

E sad, razlog zbog koga cu verovatno da odustanem od nabavke je taj sto mi se vec prijavilo nekoliko njih da dodju da im "nesto vidim" i sl. Hvala ali ne hvala. Nisam profesionalac niti imam nameru da se profesionalno bavim time. Znam svoje limite i za pocetak znam sta sve ne znam.
                Hvala u svakom slucaju na volji i odvojenom vremenu za razmenu misljenja, pomoc i sugestije.

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Pa ako hoces da radis samo motor kad trokira onda kupi neki OBDII genericki skener koji kosta 100e i ne mozes nista da zeznes.....

Kalibracija senzora ugla volana spada pod programiranje/adaptaciju...sve gde se menjaju vrednosti i vrsi prilagodjavanje je vrsta programiranja.Barem na automobilima.

Originally posted by Igor_sd
                  Hvala ali ne hvala

Comment

• dobri nikola
                    CBC Član
                    • 03.08.2013
                    • 93
                    • Mala Krsna/Veliki Idj
                    • pezo 206

iskustvo

Clanovi, treba mi Vase misljenje, kupio sam fabricku ( kinesku kopiju ), dijagnostiku peugeot/citroen na interfejzu ima oznaku 9780.Z5 PSA XS evolution AC 965250 actia. Kakva je razlika ( vizuelna ) izmedju A i B klase ( sem cene ), da li moze da radi na win.7 ili na win.XP. Da li je potrebna softverska nadogradnja LEXIA PPS interface-a na verzije v7.25 i više ( do koje verzije nemora )? I na kraju po Vama, da li je bolje imati podeljene programe za pezoe ( pplanet 2000 koju verziju na hrvatskom ) i za citroene ( Lexia 3 koja verzija na hrvatskom ), ili sve spojeno u DiagBox-u ( koju verziju na hrvatskom ). U svakom slucaju, hvala puno na razumevanju.

Comment

• clico
                      CBC Veteran
                      • 05.05.2014
                      • 161
                      • petrovac
                      • Opel

Ja je posedujem vec par godina i radim sa Diagbox-om 6.01 i na XP-u je. Mozes i na Win 7 interfeis iz rev B grupe jer od 6.01 pa nadalje radi na Win 7...Nije problem i Interfejs odraditi za novije verzije...

Comment

• dobri nikola
                        CBC Član
                        • 03.08.2013
                        • 93
                        • Mala Krsna/Veliki Idj
                        • pezo 206

Originally posted by clico View Post
                        Ja je posedujem vec par godina i radim sa Diagbox-om 6.01 i na XP-u je. Mozes i na Win 7 interfeis iz rev B grupe jer od 6.01 pa nadalje radi na Win 7...Nije problem i Interfejs odraditi za novije verzije...

Da li ima nacuna da ja odradim interfejz, ili ima posebna procedura ( zavrzlama ), ako ti nije tesko da mi posaljes na pp DiagBox 6.01 .

Comment

• dobri nikola
                          CBC Član
                          • 03.08.2013
                          • 93
                          • Mala Krsna/Veliki Idj
                          • pezo 206

Sta bi sa nasim clanom clico?

Comment

• clico
                            CBC Veteran
                            • 05.05.2014
                            • 161
                            • petrovac
                            • Opel

Tu sam na Forumu pogledaj PP.

Comment

• dobri nikola
                              CBC Član
                              • 03.08.2013
                              • 93
                              • Mala Krsna/Veliki Idj
                              • pezo 206

Izvinjavam se sto se kasno javljam povodom ove teme, uz dobronameran savet naseg clana clica ( zahvalan sam mu ), ja imam flesovan jnterfejs sa ver., programa 7.02 . Peugeot Planet 2000 fercera bez problema.

Comment

Working...
                              X