to je informacija da ispravan mehanizam treba da ima pomeraj poluge od 0.38mm pri pritisku od 786 - 840 mbar. To nije nadpritisak koji daje turbo. I ovo je tema vezana za knock sensing a ne za turbo
Ima tu iks faktora. Fabrička turbina će praviti veći pritisak ako se stavi širi izduv. Uglavnom se vrednosti koje ljudi mere kreću od 6 do 10 PSI. Na mojoj furuni posle remonta turbine je izmereno 0.8 atmosfera.
Totalno je drugo pitanje da li će i kako to da funkcioniše, ali otom potom..
...ne razumem, po kojoj logici i mehanizmu ce motor, kome pritisak punjenja regulise mehanicki aktuator sa unapred zadatim vrednostima ili kontrolisan vakuumom sa usisne grane - praviti veci boost ako se promeni precnik izduvne cevi?
The difference between men and boys is the price of their toys
206, krajnji pritisak ukoliko je po software definisan iznad baznog pritiska moze u izvesnim slucajevima da bude veci sa sirom izduvnom cevi.
No, to je iz razloga da je WG kanal manji nego sto je potrebno, tako smanjenjem protivpritiska iza kucista turbine, po automatizmu razbalansiara proporciju protoka izmedju WG/turbinsko kuciste.
To su sve nezeljene posledice i mogu u izvesnim slucajevima da budu negativne ukoliko knock kontrola trazi smanjenje pritiska na bazni a bazni pritisak bude veci nego sto je "safe".
Elem, nekompetentan izbor komponenti za zadati efekat je primarni razlog, najcesce se radi portovanje WG kanala ukoliko je isti integrisan u kucistu turbine da bi se ovo izbeglo. (ili izmenom aktuatora za jedan sa jacim oprugama)
Pozz
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Boost kontroler nemoze da izleci ove anomalije. Perfektan nacin da se nadas da ce pritisak biti skinut ispod granice knocka a nemoze zbog povlacenje baznog pritiska preko "safe".
Procutaj sta sam pisao jos jednom.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Ima tu iks faktora. Fabrička turbina će praviti veći pritisak ako se stavi širi izduv. Uglavnom se vrednosti koje ljudi mere kreću od 6 do 10 PSI. Na mojoj furuni posle remonta turbine je izmereno 0.8 atmosfera.
Totalno je drugo pitanje da li će i kako to da funkcioniše, ali otom potom..
i ne idi preko tog pritiska sa standardnim IC_om. to bi trebalo da bude oko 200-210 HP.
Comment