Diagnosticki programi za Alfu Romeo (TS-motori)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AR145
    CBC Član
    • 15.01.2011
    • 12
    • Podgorica
    • Alfa Romeo 145 1.6TS

Diagnosticki programi za Alfu Romeo (TS-motori)

Htio bih da uzmem dijagnostiku za sebe (Alfa 145 1.6TS) da imam kuci da mogu s vremena na vrijeme da provjerim auto , ucitam greske , parametre MAF-a, Lambde i sl...
    Dakle sta je meni potrebno , koliko moze da kosta jedna obicnija dijagnostika , sta je najbolje koristiti . Svaka pomoc dobrodosla
    PS.
    Gledao sam na eBay mogu da se naruce po dosta povoljnim cijenama kablovi za dijagnostiku , i sad mene interesuje sta meni tacno treba od tih kablova i dal program dolazi sa njima ili to moze da se skine sa net-a ili kao to vec ide ...
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was. "
  • rza
    CBC Član
    • 20.01.2009
    • 60
    • bgd-nyc
    • alfa romeo 156 2.0ts

Re: Diagnosticki programi za Alfu Romeo (TS-motori)

odavde mozes da skines program ima besplatna limitirana verzija a ima i full da platis. mislim da ti sve pise koji kablovi su podrzani najjeftinije je uzeti kabl sa e bay.
    Code:
    http://www.fiatecuscan.net/

Comment

• sasha015
      CBC Veteran
      • 29.02.2008
      • 153
      • LOznica
      • Hyundai i-20

Elm 327 kabl ti treba.Oko 40 evropljana kineski.Uglavnom radi
      Fiat ecu scan i to je to.Za licnu upotrebu ,da ne trcis na dijagnostiku svaki cas ako Alfi nesto fali. Fina spravica,ustedi vreme,Mada bez majstora nista.Ali eto, bar mozes da saznas neke stvari o svome autu.

Ja sam uzeo kabl pre par meseci i zaboravio bio na njega i bas pre neki dan ,ajd da probam fiatecuscan.I lepo sve radi.Sam svoj majstor
      Mogu samo da blejim ko tele u one parametre oko ubrizgavanja Kad se ne razumem.
      Mada, fina spravica....

Comment

• miskovolvo
        CBC Veteran
        • 22.02.2010
        • 171
        • Aleksinac

Radi ELM327,ali treba i KKL,druga stvar,nema multiplekser,pa mora da se pinovi prebacuju rucno,alatka nije skupa,a po meni je fenomenalna stvar i za home varijantu,a i za profi upotrebu,ja sam platio i registraciju pa mi je up date za nadalje besplatan,Posle Examinera,najbolji alat za Italijane,a kako ga rade,moze lako da se desi da u neko dogledno vreme bude u klasi sa fabrickom dijagnostikom

Comment

• AR145
          CBC Član
          • 15.01.2011
          • 12
          • Podgorica
          • Alfa Romeo 145 1.6TS

nisam bio tu par dana pa ne uspjeh da odgovorim i da se zahvalim

interesuje me samo jel to ovo sto mi treba

adapter http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1696wt_905

KKL http://cgi.ebay.com/OBD2-VAG-409-1-USB- ... 129wt_1139

i http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-ELM3 ... 763wt_1165
          http://cgi.ebay.com/ELM327-OBDII-OBD2-V ... 3851wt_972

sta je ovo V1.4 i V1.5 , jesu to verzije kabla ili sta ...
          " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was. "

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

To je to,samo treba da napravis prekidace za prebacivanje pinova,a to ces naci na forumu proizvodjaca dijagnostike,jedina stvar kod ELM 327 je malo za....bana,moze da radi verzija 1.3 pa navise,pa se moze desiti da narucis verziju 1.5,koja zvanicno ne postoji a kada otvoris unutra u interfejsu pise 1.2 pa nece da radi,najbolje da kupis od distributera vec modifikovane interfejse,nisu skupi, a sigurno rade i jos imas i tehnicku podrsku,sta ces bolje.pozz

Comment

• AR145
              CBC Član
              • 15.01.2011
              • 12
              • Podgorica
              • Alfa Romeo 145 1.6TS

Evo sad gledam na ovaj sajt FiatECUScan
              konkretno za Alfu 145 1.6TS '98
              Bosch Motronic M1.5.5 Injection (TS '98) KL ELM OBDKey

a ovamo ima samo Alfa Romeo 145 1.6TS
              Bosch Motronic M2.10.4 Injection (TS 16v) KL OBDKey

moja je '97 pa redpostavljam da je to ova sa M2.10.4 ECU

da ja ipak uzmem ovaj KL? Sta mislite ?

i sto se tice ovog adaptera jel to standarno, ima li dje u nju ovaj OBD konektor ili samo ovaj 4pin

Comment

• AR145
                CBC Član
                • 15.01.2011
                • 12
                • Podgorica
                • Alfa Romeo 145 1.6TS

PS> da dodam da sam nedje davno vodio auto na dijagnostiku i kod ovog lika nije bio sanse da je dijagnostika mogla ucitati moje auto ...

i sad nesto povezujem stvarcice , moze li biti da se upravo radi o ovome M2.10.4 ECU i da je majstor imao ELM pa zato nije htjela da ucita ?

Comment

• miskovolvo
                  CBC Veteran
                  • 22.02.2010
                  • 171
                  • Aleksinac

Cetvoropinski konektor ne postoji,ima tropinski o OBDsesnesto pinski prikljucak,sto se tice softvera rade se i stari i novi automobili paralelno,nemoj pogresno da me shvatis,dijagnostika nije igracka,vec uredjaj za popravku i dijgnosticiranje kvara na automobilu,pa ako neznas da je koristis mozes od nje imati vecu stetu nego korist,prema tome ako te vec interesuju te stvari moras da imas odredjeno predznanje da bi uopste mogao da pokusas da radis neke stvari.Zato dobro razmisli pre nego sto nabavis uredjaj

Comment

• AR145
                    CBC Član
                    • 15.01.2011
                    • 12
                    • Podgorica
                    • Alfa Romeo 145 1.6TS

Da mislio sam na taj tropinski nego sam napravio gresku . a pitao sam da ne postoji nedje unutar vozila sesnaestopinski OBD (jer u Alfi 156 postoji bash taj unutar) .

U sustini meni treba samo da mogu da ucitam parametre , i cacakao sam ovaj FiatECUScan program i to sto on ima mi je sasvim dovoljno, da ucitam mV Lambde , kolicunu Vazduha u kroz MAF i josh neke sitnice

Comment

• alfaskorpion
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2007
                      • 361
                      • Smederevo

Sto se tice tih 3pinskih konektora koji se nalaze ispod haube njih ces povezivati ovako (u zavisnosti od ECUa) .

If you have a Bosch Motronic M2.10.3 ECU:-
                      Pin 1 on Alfa Connector (Light Blue / White wire) -> Pin 7 on OBDII Connector
                      Pin 2 on Alfa Connector (Black wire) -> Pin 5 on OBDII Connector
                      Pin 3 on Alfa Connector (White / Red wire) -> Do not connect to anything
                      If you have a Bosch Motronic M2.10.4 ECU:-
                      Pin 1 on Alfa Connector -> Not Connected
                      Pin 2 on Alfa Connector (Black wire) ->Pin 5 on OBDII Connector
                      Pin 3 on Alfa Connector (White / Red wire) -> Pin 7 on OBDII Connector
                      If you have a Bosch Motronic M1.5.5 ECU:-
                      Pin 1 on Alfa Connector -> Not Connected
                      Pin 2 on Alfa Connector (Black wire) -> Pin 5 on OBDII Connector
                      Pin 3 on Alfa Connector (White / Yellow) -> Pin 7 on OBDII Connector
                      You must also take a wire from pin 16 on the OBDII interface lead to a +12v source (i.e. direct to the positive battery terminal).
                      Evo ti i slika kako to izgleda na obd dzeku , naj bitnije je da ne pomesas +12v i GND .

ps. pin 4 i 5 na obd dzeku su GND (da te ne buni )

Comment

• AR145
                        CBC Član
                        • 15.01.2011
                        • 12
                        • Podgorica
                        • Alfa Romeo 145 1.6TS

Danas pozajmih KKL kabal od druga , napravih sam ovaj adapter i napokon sam uspio da povezem auto sa racunarom

problem zasto nisu mogli u dva servisa da ga povezu je u kablovima , jer je kod mene raspored malo drugaciji , GND(masa) je na pin1 a white/red je na pin3 a pin2 je slobodan

e sad jedino je bzv sto nemam registrovanu verziju FiatECUScan :/ , ima li josh neki program za skeniranje Alfi ...

PS. i da se zahvalim svima na pomoci

Comment

• AR145
                          CBC Član
                          • 15.01.2011
                          • 12
                          • Podgorica
                          • Alfa Romeo 145 1.6TS

Evo opet ja

odradih dijagnostiku i evo screen shot ako moze malo pomoci tj. vase misljenje

ovdje su mi malo sumnjivi MAF i Lambda , a inace mi je potrosnja malo povecana evo neko vrijeme

Comment

Working...
                          X