Dijagnostika za Nexiu '98.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Dijagnostika za Nexiu '98.

E ovako, nije bas dijagnosticki uredjaj, a mozda i jeste... zica je u pitanju...

Inace, da li je moguce kod Nexia, kao i kod Kadetta iscitati greske na foru prespajanja odredjenih kontakata u dzeku? I kako to funkcionise, samo kad svetli Check lampica ili ce izbaciti sve memorisane greske?

A problem je kad upalim auto u 05:00, krenem za Kikindu na posao, i samo sto izadjem iz sela i zaletim se, prodjem nekih 3 km do tad, 4 kako kad, up[ali se lampica. Posle toga stanem u Ki da kupim burek, upalim opet kola i nista, ceo dan miran, i tako vec par puta, nece uvek. A nekad je i ugasi u voznji, 1-2 mi se to desilo od nekih 5-6 puta...
    Last edited by ludidzora; 16.03.2012, 22:14.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Dijagnostika za Nexiu '98.

I, šta je na kraju konca: dijagnostika, ili nije? Check engine, ili MIL lampica, upaljena kratko, ili duže od 4 minuta, može da znači svašta, ali i ništa. Kao što Dora reče, za jedan computer, zna da zaglupi (ili nešto u tom smislu).
    Meni je danas stiglo na beogradsku adresu, pa ne znam, podržava li za tvoju nexsiu:
    autodijagnostikasrbija.com
    Mene je zezala ta lampica na meganu i poruke o greškama. Na kraju, problem je bio 10 g čađi u FAP. Prekinuo sam proces "čišćenja" filtera, zbog natakanja goriva, pa mi je pokazao grešku, ali vezanu za EGR. Razumljivo, ali me odveo na krivi put. Nakon brisanja, više se ne pojavljuje.

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Lampica je ova . Svetli duze od 4 minuta, ne znam koliko tacno, nekad se ugasi u voznji nekad ne... Pa me zanima da li je moguce da se nekako iscitaju kreske kao kod Kadetta sto moze, negde sam video da se prespoje neki pinovi na konektoru i onda lampica blinka, te se na osnovu toga moze zakljuciti sta je u pitanju...

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

E to sam trazio, svaka cast... A evo i rezultata:

23 - Intake air temp sensor / circuit (high error)
          33 - MAP sensor / circuit fault (high error)
          44 - Oxygen sensor or circuit, lean signal (voltage low)
          45 - Oxygen sensor or circuit, rich signal (voltage high)

E, tu am ja petljao, iskljucivao lambdu u radu, senzor temp. i skinuo crevce od MAP senzora, mozda je zbog toga a mozda i ne. Resetovao sam greske, sad nema nista, pa cim je uplai prvi put videcu sta je u pitanju.

Josj jednom hvala puno...

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Kad voziš na gas, teško ćeš se rešiti ovih 44 i 45, mislim...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• ludidzora
              CBC Senator XXL
              • 09.01.2012
              • 310
              • Banatsko Veliko Selo
              • Fiesta 200 iz mesta!

Videcemo, sad cekam da se opet upali pa da vidim sta je, evo danas ceo dan nista. Ako bude jedna od njih ili obe, znam da je najverovatnije zbog GAS-a...

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

I evo konacno se upalila lampica jutros. Greska 44. Znaci najverovatnije zbog GAS-a... Jos jednom hvala puno za linkove...

Comment

Working...
                X