Autocom CDP + ...kinez ..iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simonen
    CBC Član
    • 12.05.2009
    • 29
    • sumadija

Naručiš prosto,registrujes se normalno na sajt,odaberes proizvod,ubaciš u korpu i onda popunis podatke o platnom nalogu.Ja sam platio sa Findomestic-ovom MasterCard,skinuli su novac sa računa odmah o čemu me je obavestila banka sms-om.Bitno je samo kada kupujes da vodiš računa da pored proizvoda pise free shipping worldwide,ili da u padajucem meniju nađes Srbiju pa na calculate shipping cost proveris cenu postarine.
    Za ovaj ELM sto sam narucio postarina je free,e sada čekam da stigne da vidim da li ima neke carine ili još nekih propratnih troškova.
    Ako bude zaista free shiping i platim samo postarinu kroz Srbiju 100% narucujem Autocom cdp plus.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Samo, što je ELM (Mini interfejs?) 15$, a CDP oko 100$, pa je pitanje dažbina. ELM je kod nas bio 4.000 RSD, a CDP oko 250 evra. Pitanje je klase tih uređaja, jer ako se radi o škartu, onda je loš pazar. Kako ćeš ostvariti garanciju u slučaju kvara?

Comment

• HardEnduro
        CBC Član
        • 16.01.2013
        • 12
        • Trstenik
        • Yugo

A šta mislite o ovome? Ja planiram da naručim odavde i da platim Western Uniom-om..?

Comment

• HardEnduro
          CBC Član
          • 16.01.2013
          • 12
          • Trstenik
          • Yugo

Naručiću odavde najverovatnije. Nekako mi je sajt najpouzdaniji... Javljam utiske.

Comment

• Bingodalton
            CBC Senator XXL
            • 12.11.2012
            • 316
            • Novi Sad
            • GP 1.9 JTDM Sporting

Taj ELM cene 15-20 dolara zapravo moze da ti prodje bez carine i pdv-a, da ne podleze carinjenju. Granicu su menjali, smanjivali vise puta, i ne bih da odvalim cifru sada, mozda 10-15 eur, pa ako na racunu malcice slazu, taman se uklopis.

CDP tesko da ce da prodje po takvom racunu, ali kad bi prosao i kad bi postarina bila uracunata u cenu, zaista bi izasao onoliko koliko kosta u Kini. Ne znam kakve su cene tih uredjaja u Srbiji, ali kao sto sam rekao po proceni, 250 eur, ako nesto tamo kosta 100 eur, i to je minimum, a kao sto Franjo kaze 100 dolara tamo, 250 eur ovde, to ti je to.

Garanciju ostvarujes tamo gde si kupio, sto znaci Kina.
            Zato uvoznik i prodavac i imaju marzu. Ako ti da garanciju, on ti da drugi uredjaj ako taj ne moze da se popravi (ko ce to popravljati), a on garanciju ostvaruje od proizvodjaca. Naravno da ni on ne salje taj jedan komad tek tako na zamenu, nego saceka da se skupi malo vise, pa posalje, pa prilikom sledece porudzbine mu ubace i tih par zamenskih.
            Nazalost, mi smo mizerno trziste, pa ne mozes prodati na stotine takvih uredjaja, pa da kazes, ajd 5 je pokvarenih, nego ti uvezes 10 i otelis se prodavajuci ih 2 godine.

Ima tih slucajeva, kad eto ljudi kazu, ma meni ce to rodjak iz Amerike doneti, i donese rodjak ili posalje, pa carina, ovo ono, izadje ga ko da je kupio u Srbiji ili malo jeftinije, pa rikne onda, a on dodje kod uvoznika (koji nije ovlasceni distributer, vec samo diler) i koji nije u obavezi da mu zameni to u garantnom roku...pa kao e jel mozes ti da mi zamenis, a tebi ce oni dati novo...mogu, al to kosta postarina do Amerike i nazad, plus troskovi, pa ako si bezobrazan, kazes i 10-20% moje marze.
            Last edited by Bingodalton; 18.01.2013, 09:48.

Comment

• HardEnduro
              CBC Član
              • 16.01.2013
              • 12
              • Trstenik
              • Yugo

Narucicu odavde. Uplaticu u toku dana Western Union-om. Ocekujem da ce me sve ukupno izaci oko 200-250e (CDP i kablovi)...

Comment

• simonen
                CBC Član
                • 12.05.2009
                • 29
                • sumadija

Originally posted by HardEnduro View Post
                http://www.obdchina.com/AUTOCOM-CDP-...-1-p-1589.html
                A šta mislite o ovome? Ja planiram da naručim odavde i da platim Western Uniom-om..?
                Ja lično mislim da je sve to isti s.... drugo pakovanje,zašto tako mislim.Momak iz mog grada bavi se prodajom svih vrsta Kineskih dijagnostickuh kablova i uredjaja.Njegova cena za Autocom je 180e,i daje garanciju godinu dana,robu kupuje sa raznih sajtova tj gde nadje najpovoljnije......kako on ostvaruja garanciju i ima zaradu na 180e?
                Verovali vi ili ne,ti uredjaji su se pokazali odlično,tako da mu niko da sada nije reklamirao ni Autocom niti kablove poput ELM,VCDS itd.Za kolicinu novca koju zaradi po jednom Autocomu nisam pitao,bilo bi neumesno.
                https://t.me/pump_upp

Comment

• HardEnduro
                  CBC Član
                  • 16.01.2013
                  • 12
                  • Trstenik
                  • Yugo

160e izlazi AutoCom interfejs sa sve kablovima za putnički program, i poštarinom od nekih 54e. Sa sve uplatom preko Western Uniona će mi izaći nekih 20 000-ak hiljada din. E sad, šta se još dodaje na to (carina, pdv)..?
                  Pa ima tu zarade, ali on verovatno radi na količinu, i samo obrće novac. Na taj način mu je i transport jeftiniji.

Comment

• Bingodalton
                    CBC Senator XXL
                    • 12.11.2012
                    • 316
                    • Novi Sad
                    • GP 1.9 JTDM Sporting

Ako taj uredjaj kosta 100 dolara kako ste rekli. U najboljim uslovima, da poruci 10 komada, u Srbiji ga jedan kosta 120 eur sa PDV-om. Znaci ima 50% marze, tj 60 eur zarade (od te zarade takodje mora da plati pdv, pa mu ostane cistih 50-tak eur). Naravno, on to kroz fiskalnu kazu prodaje za 140 eur, pa placa pdv na razliku od 20 eur, tj. tu mu ostaje cistih 16 eur recimo i onih 40 sto je dobio na ruke mimo racuna, znaci 56 eur zarade. To i nije tako lose.

Uredjaji, sumnjam da se kvare toliko i da ima potrebe da ih menja. Svi oni potraju godinu dana veoma lako. Eto, tako mu se isplati.

A ti ako sam uvozis za 100 dolara, i ako platis transport, tebe izadje oko 150-160 eur. Racunao sam da i taj prijatelj plati transport, a ne da ima free shipping, pa takvu kalkulaciju pravim. E sad, da li ces da rizikujes 20-30 eur i da imas garanciju u Srbiji ili ne, to je tvoj izbor. Takodje, za 180 eur, ti uredjaj probas u Srbiji, vidis kako izgleda, znas sta moze, a ako sam uvozis, ides malo na lutriju.

U Kini postoji vise proizvodjaca istog uredjaja, neki koriste losije komponente, a vecina ponudjaca na internetu su preprodavci, i kad odes na sajt te firme vidis da prodaju od dijagnostickih uredjaja, preko ksenona, do obicnih baterijskih lampi. Doci do pravog proizvodjaca ponekad je veoma tesko.

Za recimo ELM koji spominjete od 15 dolara i da je shipping besplatan, moze da se desi da te u Srbiji izadje 5000 dinara, a kazete da ima da se kupi za 4000. A opet, moze da te izadje 2000 dinara. Zavisi kako prodjes na carini. To je sto bi rekli prihvatljiv rizik -2000din / +1000din.
                    Last edited by Bingodalton; 18.01.2013, 12:01.

Comment

• Bingodalton
                      CBC Senator XXL
                      • 12.11.2012
                      • 316
                      • Novi Sad
                      • GP 1.9 JTDM Sporting

HardEnduro. Racunaj carinu ja mislim 5% na celu cifru, znaci dodje 168 eur, pa pdv 20% na sve to, dodje 202 eur, i na sve to troskovi carinjenja (spediter) 30-tak eur. To ti je 230-240 eur komplet sve.

Comment

• HardEnduro
                        CBC Član
                        • 16.01.2013
                        • 12
                        • Trstenik
                        • Yugo

Ovaj sajt "obdchina" je bavi samo auto dijagnostikom, tako da verujem da je to koliko-toliko pouzdanije nego na ostalim sajtovima na kojima nema šta nema. Mada, sve je to relativno...
                        Hvala BingoDalton.. Pa to je to u suštini. Po toj ceni sam mogao ovde da uzmem komplet starijeg interfejsa, ovaj noviji je kompet 270-300e sa kablovima naravno. Tako da dobijam nov interfejs sa kablovima po ceni starijeg modela.
                        Last edited by HardEnduro; 18.01.2013, 12:13.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Nisam čitao sve do detalja što ste napisali, dva puta naručen isti uređaj (neva veze sa dijagnostikom, vrednost 260$) jednom plaćena carina, drugi put doneo poštar sa nalepnicom ne podleže carini, sve zavisi koji carinik pregleda i šta vidi...

Ako je adresa isporuke fizičko lice i košta do 100$ ili koliko je već sad limit nema ništa i naravno ne sme da bude više komada iste vrste, a ni previše komada nečega po paketu, donese poštar, to su moja iskustva.
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

i oprezno sa ukucavanjem broja kartice na nekom tamo sajtu, pogotovo ako je kreditna.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bingodalton
                              CBC Senator XXL
                              • 12.11.2012
                              • 316
                              • Novi Sad
                              • GP 1.9 JTDM Sporting

HardEnduro, kako sam video taj sajt obdchina, i kad se ukuca da se uzmu i kablovi dodatno, izadje 130 dolara, plus postarina dhl 67 dolara, sve sa carinom, pdv-om, i troskovima carinjenja, ne bi trebalo vise od 220 eur da te izadje. Ne znam jos troskovi Western-a. Tako da je povoljnijie, a novije kao sto ti kazes. I taj uredjaj koji si ti gledao je samo na kabel, bez BT ili Wireless-a.

To je procedura koja je standardna. A ovo da donese postar, to je nesto sto moze da se desi i ne mora, zaista nema pravila, kako ti uleti, lutrija.

Drasticno su smanjili tu cifru da li se carini ili ne za fizicka lica, i naravno, kinez uvek moze da ti dostavi uz robu umanjen racun, tj da ti ne pise 197 dolara sa transportom, vec 97, pa ces ustedeti 20 dolara na carini i pdv-u. Kinezi to rade cesto i da te ne pitaju. Ja uvozim sebi nesto za firmu, a on umesto fakture od 1000 dolara, napise 50 dolara. Ajd sto je ovima na carini smesno, nego sto to meni ne moze da prodje jer u narodnoj banci imaju evidenciju da sam platio 1000 dolara, pa ako nemas pravdanje ulazis u carinski prekrsaj. I onda ti trazis novu fakturu, pa ako carinik prihvati kopiju ocarini ti robu, a original naknadno dostavis kad stigne postom, a ako je nadrndan onda ti roba stoji dok ti postom ne stigne faktura sa ispravnim vrednostima.

Comment

• Bingodalton
                                CBC Senator XXL
                                • 12.11.2012
                                • 316
                                • Novi Sad
                                • GP 1.9 JTDM Sporting

Evo da ne sirim dezinformacije:

Oslobodjeno carine:

- posiljke koje sadrze knjige i drugi obrazovni materijal
                                - posliljke male vrednosti, koje sadrze robu nekomercijalne prirode (za licnu i/ili porodicnu upotrebu) u obliku i kolicini koja je tome primerena, cija vrednost bez postarine ne prelazi 50 EUR u dinarskoj protivvrednosti ne racunajuci alkoholna pica, proizvode od duvana, parfeme i toaletne vode
                                - poslijke male vrednosti koje salje fizicko lice iz inostranstva, povremeno, a ne redovno, ako se radi o robi nekomercijalne prirode, kao iz prethodnog stava, cija vrednost bez postarine ne prelazi 70 EUR u dinarskoj protivvrednosti uz iste izuzetke kao u prethodnom stavu

Carina je 10% za fizicka lica, to sam zaboravio. Za fizicka lica ide jedinstvena Carinska tarifa.

Kad se roba salje, cak i bez racuna, uvek se navede vrednost robe. Kako ovi sa sajta obdchina salju, da li neki kinez to licno salje, da li firma, to je pitanje, pa je i pitanje u koju od dve grupe ces upasti, tj u do 70 eur ili do 50 eur.
                                Svakako ti njima pusti mail da ti oni napisu manju vrednost robe kad ti salju i/ili vrednost robe na racunu, njima to nije problem i mozda izbegnes i carinu i pdv. Samo ces dobiti obavestenje gde da podignes paket.

Eto, sad sam nekom upropastio posao sa dijagnostickim uredjajima iz Kine.

Comment

Working...
                                X