Za one slabije upucene, rec je o prostom uredjaju "vakum metru" koji meri visinu negativnog pritiska (vakuma) unutar usisne grane. Za one bolje upucene, imam par pitanja
, ali otom potom... Uredjaj se instalira tako sto se jedan kraj creva poveze sa usisnim vodom, a drugi kraj creva sa vakum metrom u obliku cajgera. Cajger mozete postaviti i u kabini tako sto cete crevo provesti iz kabine kroz pozarni zid do motornog prostora. Poenta svega je da se pomocu ovog jednostavnog uredjaja moze u svakom trenutku gledati koja je vrsta voznje najekonomicnija i sto je jos bitnije moze se uociti nepravilan rad motora i dati dijagnoza. Dijagnoza se daje na osnovu "rada" kazaljke na cajgeru. U zavisnosti kako se ona pomera/ne pomera, saznaje se i sta je uzrok ne pravilnog rada motora. Ja mogu objasniti na kom principu radi i koji su nacini za utvrdjivanje uzroka kvara (dijagnostiku), ali smatram da je besmisleno jer na netu ima gomila tekstova i video tutorijala o tome. Zato bih postavio par linkova koji se meni cine interesantnim i korisnim, a one koji se vise razumeju da mi na "pp" posalju informaciju gde se moze kupiti ovaj uredjaj prihvatljivog kvaliteta i da li je za provlacenje creva od kabine do motornog prostora potrebno demontirati ceo instrument panel ili se ovaj problem moze lakse resiti? Video sam da jedan CBC forumas prodaje ovu stvar, ali je oglas jos od maja prosle godine cini mi se.
Evo obecanih linkova i jednog korisnog video tutorijala za razumevanje.

Evo obecanih linkova i jednog korisnog video tutorijala za razumevanje.
Comment