Auto dijagnostike na telefonima...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Auto dijagnostike na telefonima...

Nadam se da će ova tema proći ovde....

Kakva iskustva imate sa aplikacijama za Android telefone koji rade sa ELM323 BT modulima? Koristio sam Torque, ali se on sada nešto bug-uje, pa da vidim koji su još dobri. Na Google Play ih ima mnogo i ne bih da zatrpavam telefon sa svim nego da čujem iskustva, ima li ih?

Da znam, nije to za poređenje sa pro alatima i ne bi ovo trebala da bude tema o njima, već o ovim free, za nas ne napredne korisnike.
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

nije prosla.

salim se koja je svrha "dijagnostike" na mobilnom telefonu?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• NShappy
      CBC Senator
      • 09.03.2005
      • 261
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8TDCi

^^ Očitavanje podataka sa senzora, očitavanje kodova grešaka... sve što mogu one jeftine univerzalne dijagnostike zasnovane na ELM323. Telefon radi u ovom slučaju isto što i računar, sem što je češće pri ruci. Da ne pričam da ga možete staviti na vakum držač i tokom vožnje skupljate i gledate podatke (ne preporučivost buljenja u telefon dok se vozi se podrazumeva...)

Aplikacija ima mnogo:

itd... kucajte samo OBD na Google play. I to je i problem, previše je aplikacija. Da probam svaku je mnogo potrošenog vremena i skupljanja đubreta u telefonu. Pa reko da vidim, ima li neka preporuka, da se malo razmene iskustva i bla. bla. bla. Da započnemo temu o ovim programčićima.

BTW, takav BT modul košta 20-ak eur, telefone već imamo a osnovni softveri su legalni i besplatni. Mislim da je najpopularniji samo zato što je prvi koji se pojavio za Andorid i dugo je bio jedini. Mislim da je najpopularniji samo zato što je prvi koji se pojavio za Andorid i dugo je bio jedini.

Ovaj na prvom linku, Torque, lepo me je služio, ali sada nešto malo malo pa gubi komunikaciju sa BT modulom.
      Last edited by NShappy; 17.04.2013, 23:43.

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Dobro.

posto i sam rece da nisi napredan korisnik, sta ti govori sledeca slika:

Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

Govori mi da ću otići na internet i malo proučavati šta bi to moglo značiti.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

a posle kod majstora da mu kazes sta da radi?

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

ma ima na netu i kako da opravi,sta ce ici kod majstora..

Comment

• NShappy
                CBC Senator
                • 09.03.2005
                • 261
                • Novi Sad
                • Ford Focus 1.8TDCi

Ako je vaš odgovor da ne treba to uopšte da radim, bem li ga.... šta će onda ovaj forum?!?

Mrzim i ja kada se meni klijenti prave pametni pa ni ja ne pametujem svom majstoru u kojeg imam poverenja. Ali volim da se petljam sa tehnikom, bilo kojom, pa i sa kolima i to posmatram kao razbibrigu.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Svi znaju zašto forum postoji pa da ne objašnajvam opet h

Uglavnom softver za dijagnostiku je dovoljno nesavršen u toj meri da nekad i majstore zavede na krivi trag ili pogrešno protumači neki kod pa ...

Ovo za telefon je plus posrednik izmedju toga pa je još gore ali je dobra informacija i razbibirigakoja nekom znači a nekom ne a za neke stvari može i da pomogne kao to pisanje brzine i ostalo pa posle gledaš šta si radio.

Postoji X majstora koji i kad gledaju u grešku P0103 znaju koliko i baba kurana šta to znači a oni što znaju su stvarno u manjini i nepravilno rasporedjeni po mestima ove države.

Zato podržavam postojanje ovog foruam i nastojanje da se pomogne ljudima. Danas je to sve teže i teže u smislu da je tehnika otišla nekoliko koraka napred za samo par godina a u odnosu na početak foruma kao da su vekovi u pitanju a i situacija je takva da su svi nadrndani pa su takvi i odgovori.

Zato ti sa softverom naprej a kočničari stop
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• NShappy
                    CBC Senator
                    • 09.03.2005
                    • 261
                    • Novi Sad
                    • Ford Focus 1.8TDCi

Softver za dijagnostiku ne popravlja vozila, to je jasno. Nisam od onih koji to žele (i misle). Vrlo često je kod greška samo posredni pokazatelj nekog sasvim drugog kvara. Ko pročita nešto na netu pa onda dobrom majstoru visi nad glavom i pametuje mu, slažem se da smara.

Imao sam nedavno slučaj da mi se upalio check engine, a tumačenje koda je bilo Air Flow Correlation. Posle samo 15-ak sec buljenja u motor, napipah da je puklo crevo posle turbine. Tu je duvalo i protokomeri pre i posle turbine su videli razliku u količini vazduha. Nisam ništa pametovao svom majstoru, sam je to sve znao odmah po čitanju greške. Ali moglo mi se isto to desiti na nekom dužem putu pa da moram kod najbližeg majstora. Šta ako vidim da on nema pojma?!?

Khm, šta hoću reći.... Nemojte odmah u bilo kome ko nešto pita na forumu videti smarača koji će vam u radionici visiti nad glavom i učiti vas kako se radi. Kao što mi je bilo zanimljivo da prošetam kroz 600MW generator u Obrenovcu i zavučem glavu u motor Antonova i Boinga, tako mi je zanimljivo da gledam šta mi radi motor u automobilu. Nemojte me odmah od'ebavati.

A što se tiče pitanja s' kojim sam počeo.... Dakle, nema odgovora?!?
                    Last edited by NShappy; 18.04.2013, 08:51.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Ja sam hteo da postavim sinoć identično pitanje/temu, pa sam poskidao svašta nešto, a za početak probaj Scanmaster Lite, ako nađem nešto bolje javim, samo što ja tražim nešto jednostavno, ne zanima me da mi crta pređeni put na mapi ni torque ni koliko puta sam zakočio ni ništa, samo suvi podaci o motoru i da pokaže ako je nešto izvan granica, odnosno ima greška.
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• NShappy
                        CBC Senator
                        • 09.03.2005
                        • 261
                        • Novi Sad
                        • Ford Focus 1.8TDCi

Upravo sam stavio OBD Car Doctor. Ima najbolji odnos dobre/loše ocene.

I ja bih hteo neki sa samo čitanjima senzora, kodova grešaka i osnovnim tumačenjem koda. Ostalo ne treba.
                        Ajde javi utiske sa tim Scanmaster Lite, a ja ću vidim šta mi kaže ovaj doktor (čim odem s' posla).

Comment

• NShappy
                          CBC Senator
                          • 09.03.2005
                          • 261
                          • Novi Sad
                          • Ford Focus 1.8TDCi

Probao sam OBD Car Doctor, i jeste jednostavan i radi što treba, ali kod mene nešto drop-uju merenja. Svakih par sekundi izgubi merenje te se odmah povrati?!? Možda me i zeza telefon, ili sam BT adapter.... Videćemo.

Comment

• NShappy
                            CBC Senator
                            • 09.03.2005
                            • 261
                            • Novi Sad
                            • Ford Focus 1.8TDCi

Opet ja...

Na kraju sam vrlo zadovoljan sa OBD Car Doctor i za sada, neću tražiti dalje. Radi taman ono što treba, jendostavan je i pregledan.

...a probleme što sam imao su posledica mog OBD-BT modula. Probao sam sa drugarovim, i s' njime sve radi normalno. Sem što se posvađaju BT hands free i OBD modul. Potrebno je otkazati uparivanje sa hands free-jem i tek tada upariti OBD.

Comment

• Ji 4Tze
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2006
                              • 806
                              • bg
                              • Honda CR-V 4WD

Ima u Torque dva podešavanja pod OBD2 sekcijom, faster comm. i auto timing, tako nešto. Probaj sa tim. Zar nije ELM327 a ne 323?

Comment

Working...
                              X