Golf 3 dijagnostika klime...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Golf 3 dijagnostika klime...

Golf 3 1996.god, sa motorom 1.6 (101ks) kodna oznaka motora:AFT. Pre nekog vremena sam u voznji iskljucio klimu i kada sam je posle par kilometara probao ponovo ukljuciti, primetio sam da ne hladi. Naravno prva pomisao je bila da mi je opao pritisak freona i odem do drugara koji mi je porverio pritisak freona i ispostavilo se da je OK. Jednostavno kompjuter ne pali elektomagnetno kvacilo koje je takodje OK. Posle toga proverio sam presostat, prekidac u kabini, prekidac za previsoku temperaturu antifriza, prekidac za previsoku spoljnju temperaturu (ili kako se vec zove), cut-off relej koji sam cak probao i da prespojim, ali nista. Senzor temperature na samom hladnjaku u kabini ne postoji na ovom modelu kao ni poseban relej za klimu. Jednostavno kompjuter nece da upali kompresor. Kada se na prekidacu ukljuci klima, podigne mi malo obrtaje i ponasa se kao da klima radi, a proverio sam sve elemente koje sam nasao na elektro semi.

Sada se sigurno pitate (makar oni koji su imali zivaca da stignu sa citanjem dovde) zasto ovo pisem u ovom delu foruma.... E pa nabavio sam Vag-Can 409.1 interfejs u nadi da ce mi nesto reci ali on vidi samo kompjuter ubrizgavanja, ABS, Airbag i Imobilizer ali klimu ne. Pre ovoga bio sam kupio i VCDS cini mi se 10.2 koja mi je crkao kada mi je laptop otisao u sleep dok je bio nakacen na kola, ali koliko se se secam ni sa njom nisam video kompjuter klime ili HVAC kako ga oni nazivaju.

Bio bih veoma zahvalan bilo kome ko zna makar jedan odgovor na neko od sledecih pitanja:

-Da li moze tom kompjuteru uopste da se pristupi preko neke dijagnostike i koje?

-Onako usput, da li neko ima ideju sta jos da pogledam u vezi klime?

-Da li neko zna gde mogu odneti onaj VCDS 10.2 da se popravi?
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

probaj direktno na kompresoru spojit struju ako ni onda ne privlači kuplung kvar je u špuli.

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

ako ti je manual klima,neces uci dijagnozom u istu jer i nema komp.lako je naci problem ako imas iole iskusnijeg majstora.rekao ti je drug u prethodnom postu,proveri kvacilo da li funkcionise direktnim spajanjem na plus klemu.ako ga ukljucuje,trazi problem u instalaciji.kod tog modela moguce i da strada izlaz sa motornog kompa koji daje signal za ukljucenje klime i istovremeno dize obrtaje kad ukljuci kompresor....

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Uspeo sam da nadjem problem, pa da odgovorim da svoja pitanja:

-Da li moze tom kompjuteru uopste da se pristupi preko neke dijagnostike i koje?
        Kao sto je chobo13 napisao, ne moze. Posto je manuelna klima ,ima samo ulaz u kompjuter preko prekidaca za klimu koji kaze kompljuteru da je klima upaljena kako bi ovaj korigovao ubrizgavanje i izlaz za Cut-off relej koji prekida rad klime kada je motor opterecen.

-Onako usput, da li neko ima ideju sta jos da pogledam u vezi klime?
        Problem je bio toj upravljackoj jedinici klime (nalazi se malo iza akumulatora) na kojoj se nalazi izmedju ostalog jedan poseban osigurac za elektromagnetno kvacilo. Osigurac sam proveravao unimerom i konstatovao da je ispravan ali ga nisam vadio posto struja nije ni dolazila do njega nego sam trazio problem negde pre toga. Na kraju se ispostavilo da je izgubio kontakt bas tu kod osiguraca i struja nije ni dolazila do njega. Ocistio kontakte i stavio novi osigurac i klima je proradila!!
        Ne mogu da verujem koliko me je napatila a na kraju je bila obicna glupost.......Vec sam imao ideju za zaobidjem sve i dovedem struju direktno preko jednog novog releja na kvacilo kompresora (@kalimero1 probao sam to i klima tada radi)

-Da li neko zna gde mogu odneti onaj VCDS 10.2 da se popravi?
        Ovo pitanje i dalje stoji doduse u pitanju je 11.2 a ne 10.2 kao sto sam napisao.

Hvala svima zainteresovanim da pomognu.

Last edited by savke; 01.07.2013, 16:50.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
        X