Golf 3 1996.god, sa motorom 1.6 (101ks) kodna oznaka motora:AFT. Pre nekog vremena sam u voznji iskljucio klimu i kada sam je posle par kilometara probao ponovo ukljuciti, primetio sam da ne hladi. Naravno prva pomisao je bila da mi je opao pritisak freona i odem do drugara koji mi je porverio pritisak freona i ispostavilo se da je OK. Jednostavno kompjuter ne pali elektomagnetno kvacilo koje je takodje OK. Posle toga proverio sam presostat, prekidac u kabini, prekidac za previsoku temperaturu antifriza, prekidac za previsoku spoljnju temperaturu (ili kako se vec zove), cut-off relej koji sam cak probao i da prespojim, ali nista. Senzor temperature na samom hladnjaku u kabini ne postoji na ovom modelu kao ni poseban relej za klimu. Jednostavno kompjuter nece da upali kompresor. Kada se na prekidacu ukljuci klima, podigne mi malo obrtaje i ponasa se kao da klima radi, a proverio sam sve elemente koje sam nasao na elektro semi.
Sada se sigurno pitate (makar oni koji su imali zivaca da stignu sa citanjem dovde) zasto ovo pisem u ovom delu foruma.... E pa nabavio sam Vag-Can 409.1 interfejs u nadi da ce mi nesto reci ali on vidi samo kompjuter ubrizgavanja, ABS, Airbag i Imobilizer ali klimu ne. Pre ovoga bio sam kupio i VCDS cini mi se 10.2 koja mi je crkao kada mi je laptop otisao u sleep dok je bio nakacen na kola, ali koliko se se secam ni sa njom nisam video kompjuter klime ili HVAC kako ga oni nazivaju.
Bio bih veoma zahvalan
bilo kome ko zna makar jedan odgovor na neko od sledecih pitanja:
-Da li moze tom kompjuteru uopste da se pristupi preko neke dijagnostike i koje?
-Onako usput, da li neko ima ideju sta jos da pogledam u vezi klime?
-Da li neko zna gde mogu odneti onaj VCDS 10.2 da se popravi?
Sada se sigurno pitate (makar oni koji su imali zivaca da stignu sa citanjem dovde) zasto ovo pisem u ovom delu foruma.... E pa nabavio sam Vag-Can 409.1 interfejs u nadi da ce mi nesto reci ali on vidi samo kompjuter ubrizgavanja, ABS, Airbag i Imobilizer ali klimu ne. Pre ovoga bio sam kupio i VCDS cini mi se 10.2 koja mi je crkao kada mi je laptop otisao u sleep dok je bio nakacen na kola, ali koliko se se secam ni sa njom nisam video kompjuter klime ili HVAC kako ga oni nazivaju.
Bio bih veoma zahvalan

-Da li moze tom kompjuteru uopste da se pristupi preko neke dijagnostike i koje?
-Onako usput, da li neko ima ideju sta jos da pogledam u vezi klime?
-Da li neko zna gde mogu odneti onaj VCDS 10.2 da se popravi?
Comment