Napajanje na MAF dolazi, e sad po autodati izmedju pinova na kojim treba da ima napon nema ga, skidao sam MAF i merio otpor na njemu i srazmerno sa povecanjem temperature otpor opada, ili ja ne merim napon gde treba ili je neispravan. Zbog toga mi treba dijagnostika. Da li mogu na dijagu da mi kazu da li MAF valja ili ne? Sta mogu ja jos da proverim sam sa unimerom? Sad odmicem od teme.
ELM 327 usb OBDII vasa iskustva i saveti oko koriscenja
Collapse
X
-
Originally posted by mishja View PostNapajanje na MAF dolazi, e sad po autodati izmedju pinova na kojim treba da ima napon nema ga, skidao sam MAF i merio otpor na njemu i srazmerno sa povecanjem temperature otpor opada, ili ja ne merim napon gde treba ili je neispravan. Zbog toga mi treba dijagnostika. Da li mogu na dijagu da mi kazu da li MAF valja ili ne? Sta mogu ja jos da proverim sam sa unimerom? Sad odmicem od teme.
Comment
-
-
Auto trosi po autoputu 6-7l, po gradu8-9.5l , bio po majstorima, kazu da MAF nema veze sa potrosnjom nego samo sa EGR-om, i nista vise nisam radio teram tako, jedan drugar treba da sredi njegovu dijagnostiku pa cu ici kod njega i videcemo kako ce biti, nisam ni ELM vise probao bilo hladno i mrzelo me, isto tako ni sa unimerom nisam nista vise probao, osim ono od proslog puta. Hvala na interesovanju.
Comment
-
-
To bi trebalo da je stari glupi sistem sa klasicnom pumpom,gde se MAF koristi u sustini samo za EGR.Kao na Fordovima 1.8 td na kraju devedesetih,ako se neko seca(Lucasove pumpe). Imao je i TPS. Ne secam se da se to koristilo za korekciju ugla paljenja.
Elem,mozda se javi clan dieselman ili neko drugi da razresi dilemu...
Comment
-
-
Ja imam ELM327 Vgate Scan Advanced OBD2 Bluetooth i baš juče sam skenirao Merca jer mi je upalio lampicu check engine. Pokazao problem sa "Fuel temperature sensor P0183". Obrisao grešku i lampica se nije upalila poslije toga. Naravno, ostaje problem. Čekam da se upali opet. Zadnji put je upalio prije dva mjeseca. Eto,nije neki ozbiljan alat, ali može poslužiti.Last edited by dbranko; 18.09.2015, 09:49.Mercedes W204 C200 CDI, 100Kw, 2008 g.p.
Comment
-
-
Nisam odavno pisao po forumu, ali eto dosao red da zakukam malo.
Sticajem okolnosti pre par meseci dosao sam do ovog ELM327 uredjaja. Od tada se sve vise zanimam oko dijagnostike. Pocetnik sam u tome i zanima me da li bi neko mogao da me uputi gde mogu malo da ucim o senzorima, protokolima i ostalom u vezi sa dijagnostikom i ocitavanjem. Volim automobile a ujedno studiram i elektrotehniku pa mi je zanimljivo da spojim nesto sto volim sa onim sto ucim, tako da bio bih zahvalan ako bi me neko uputio barem linkovima na barem neki pocetnicki nivo poznavanja svega neophodnog za funkcionisanje dijagnostike.
Comment
-
-
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Da li je neko pokusavao da izracuna License Key za multiecuscan program, ako dobije HW ID? Ja trenutno imam 3.2 FREE verziju multiecuscan program, zeleo bih da ga pretvorim u registrovanu verziju.Last edited by dobri nikola; 07.09.2016, 21:10.
Comment
-
-
Da li sa ELM327 sa bluetooth ili sa usb kablom na laptop može da se briše greška senzora ugla volana ?
Pretpostavljam da ne,jer ne pripada motornoj grupi. Ali sam se nameračio da kupim ovaj uređaj pa da ne bacam novac.Za svaki slučaj da budem siguran
Hvala.
Comment
-
-
koristio sam ga na puntu i stilu nekoliko puta, i koliko ja vidim preko programa Torque , ne moze. ali treba da vidis sta moze da se radi sa njim preko programa fiatecuscan. mozda sa njim moze. ali sumnjam.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Originally posted by miki121 View PostDa li sa ELM327 sa bluetooth ili sa usb kablom na laptop može da se briše greška senzora ugla volana ?
Pretpostavljam da ne,jer ne pripada motornoj grupi. Ali sam se nameračio da kupim ovaj uređaj pa da ne bacam novac.Za svaki slučaj da budem siguran
Hvala.
Послато са HTC One M9
Comment
-
Comment