ELM 327 usb OBDII vasa iskustva i saveti oko koriscenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milnen
    CBC Član
    • 23.12.2011
    • 18
    • Niš
    • Astra Classic II - 1.4

U opisu ScanMyOpel aplikacije piše da treba spojiti pinove 7, 3 i 12 u ELM327, da bi se dobio pristup i ostalim modulima, a ne samo motornom ECU.
    Since in ELM 327 is used only pin 7, you may not et connected to other modules, which are connected to other pins in the OBD plug. In order to benefit all features of ScanMyOpel application, please connect together pins 7, 3 and 12 in the ELM327 adapter.
    Da li je ovo neko probao?

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

da da,bas dobar savet . a to je verovatno za Opela. ako uradi to ,pa spali ECU na Fiatu sta cemo onda?

taj mali ELM 327 , je dobro imati u kolima pa aok ti ikad zatreba ,da eto imas nesto da mozes i sam da vidis ( meni je uvek ukazao na problem, i pomocu njega sam resio neka 3 kvara ili vise kod mene.) ali nije se za igrati sa prespajanjem pinova,da ne bude " PUFFF !"
      cak se desavalo da i takav kakav jeste fabricki-kineski upropasta ECU motora.
      znaci samo kad treba zbog kvarova sa se koristi,a ne za neko zezanje i non-stop monitoring.
      meni se desavalo da kad ga zakacim da ocitam gresku,upali na primer lampicu da mi ne radi servo volana,pa je posle ugasi kad otkacim uredjaj.
      ali nije prijatan osecaj kad to vidis.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• hirurg83
        CBC Senator XXL
        • 26.02.2014
        • 398
        • Banjaluka
        • VW Jetta

Pa nije poželjno koristiti kad je auto upaljen. Spajanje pinova važi za opel. Za ostala auta pronaći da li gdje piše.

Послато са HTC One M9

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Na sajtu (fiat)multiecuscan ima sve lepo objašnjeno, ima da se kupi elm sa mikroprekidacem i biraš koji ćeš "pin da prespojiš" odnosno koji ecu ćeš da "čitaš"
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
          X