Pomoc, Lexia interfejs kabal

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aladin
    CBC Senator
    • 17.08.2005
    • 223
    • Beograd

Pomoc, Lexia interfejs kabal

Zove me prijatelj iz Citroen servisa u panici! Crko im interfejs kabal za Lexiju II... Pozajmili drugi kabal i probali, sve radi.
    Zna li neko nekoga ko se bavi opravkom ovakvih interfejsa?? Kaze da je novi kabal oko 600 jura a nisu bas sad pri parama...

Svaka pomoc i savet je dobrodosao.
    Ko prvi devojci - sam u nju upada!

problem je sto se sistem sastoji od tablet PC-ja sa specificnim softverom koji mu daje "personality" engine analyzer-a i tog interface kabela koji je najverovatnije MPA (multi protocol adapter) odnosno VCI (vehicle communications interface) aktivna komponenta koja u sebi takodje sadrzi mikrokontroler(e) sa specificnim softverom!

Stvar je vrlo komplikovana jer postoji nekoliko komunikacijskih protokola u samom vozilu,odnosno ECU npr.

-serijski komunikacioni interfejs u vozilu:
    ISO9141-2, J1850, CAN

-interfejs host racunara (PC,laptop PC ili tablet PC)
    RS232 , USB

-konektor na vozilu OBDII (J1962)

Nije iskljuceno da je kvar banalan i da nije uzrokovao ostecenje integrisanih kola,znaci pravac najbolji TV servis u gradu pa ako mogu nesto da otkriju i urade
    u ovom slucaju proizvodjac je ACTIA obrati paznju na uvod na web stranici

Comment

Sad sam se setio još nečega...časopis Info Elektronika je svojevremeno imao čitavu seriju tekstova o CAN protokolu,oni takodje proizvode veliki broj elektronskih uredjaja.Ne znam ko bi bolje od njih mogao da pomogne Citroen servisu u nevolji

http://www.infoelektronika.net/ --> kontakt

u najnovijem broju "Praktična upotreba OBD II / EOBD analizatora"

Ukoliko imate odgovarajući adapter i Notebook računar, možete koristiti OBD2/ EOBD konektore za dijagnostiku, koje noviji automobili podržavaju za očitavanje mnoštva podataka. Još praktičnije rešenje jeste korišćenje samostalnog analizatora, opisanog u ovom članku. Dijagnostički podaci proračunavaju se korišćenjem ATmega16, a prikazuju se na LCD displeju. Čak osam različitih parametara mogu se konstantno prikazivati na displeju u toku vožnje.

Comment

• Aladin
        CBC Senator
        • 17.08.2005
        • 223
        • Beograd

Hvala puno.... Otvorio sam ACTIA kutiju i video da je kabal sa kraja gde je prikljucak na USB ostecen.... Zamenio sam kabal novim pa cemo videti da li to resava problem.
        Ako ne, pravac dobar TV servis. Odlican savet!

Jos jednom hvala!
        Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

Comment

Working...
          X