OBD II skener sa ELM327 čipom / na USB!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• OBD II skener sa ELM327 čipom / na USB!

Treba mi mala pomoc!

Uzeo sam OBDII uredjaj sa chipom ELM327 na USB! Koji god program poteram, svi traze uredjaj na serijskom portu (COM portu)!

Koji softver koristite sa uredjajima na USB?

Amatersko koriscenje!

Uredjaj podrzava sledece protokole ISO,KWP,VPW,PWM,CAN, barem tako pise!

Evo to je ovaj uredjaj! http://cgi.ebay.de/OBD2-CAN-ISO-VPW-...QQcmdZViewItem

Probao sam sa SCANTOOL-om, koji pise da bi mogao, ali i on se obraca COM portu!

Cekam, pomoc!

CTEBA
  • Saby
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 408
    • Horgos

pa i preko usba ti simuliras com port, samo nadji u device manageru koji com port dobija, podesi u softwareu i udriii
    Fun starts @ 3000 RPM
    Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

softver sam u sebi ima search opciju za trazenje COM porta obicno je COM I port
      imas dosta besplatnih softvera ali nece ti svi raditi sa tim interface

to sto si kupio je obicno s.... , nece ti biti skoro od nike koristi ,bacanje para
      moces citati kodove , ali pokazivace ti kodove koi uopste neprave problem
      citanje senzora ce biti jako sporo

evo ti neki besplatni programi
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Originally posted by Saby
        pa i preko usba ti simuliras com port, samo nadji u device manageru koji com port dobija, podesi u softwareu i udriii
        Ne mogu ja da simuliram COM port na USB ako nemam neki simulator COM porta preko tog USBa!!!
        Ne razumem kako si mislio?
        USB mi je kao USB, ne mogu ja njemu da menjam nista u DEVICE MANAGERU. Ne znam da li te ne razume, ili ...
        Da li si ti prvo poterao neki softver za emulaciju USB na COM port?

Originally posted by SAAB PoWeR
        softver sam u sebi ima search opciju za trazenje COM porta obicno je COM I port imas dosta besplatnih softvera ali nece ti svi raditi sa tim interface to sto si kupio je obicno s.... , nece ti biti skoro od nike koristi ,bacanje para moces citati kodove , ali pokazivace ti kodove koi uopste neprave problem citanje senzora ce biti jako sporo
        evo ti neki besplatni programi
        http://www.obd2allinone.com/sc/pages.asp?pageid=60
        E, pa sad', nema nazad!!! Kupio sam ga i !e8iga!!!
        Video sam ja da ima skoro svaki softver za pretragu COM portova, ali nikako ne mogu da vidim moj uredjaj koji on prijavljuje kao USB uredjaj!
        Poslao sam mejl, ovim svabama, sto sam uzeo uredjaj od njih (ako budu ista razumeli engleski), pa cu da vidim da li ce nesto odgovoriti!!!

Za sada, samo HVALA, pa cemo videti!!!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ako sam dobro razumeo rekao ti je da u programu izmenjas sve komportove pa ce neki raditi kad pogodis koji je. Ne treba ti izmedju nista... Ili imas problem sa kablom...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Saby
            CBC Senator XXL
            • 25.11.2004
            • 408
            • Horgos

ne treba ti da simuliras, nego to interface radi, usb ti je u sustini com port, ne znam kako da ti objasnim, no nebitno, nego u device menageru nadjes izmedju usbova interface, i properties, pa vidis koji je dodeljen, pa soft stavis na to, ili ides redom, pa ces naci pre ili posle....
            Fun starts @ 3000 RPM
            Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

Originally posted by Dora
              Ako sam dobro razumeo rekao ti je da u programu izmenjas sve komportove pa ce neki raditi kad pogodis koji je. Ne treba ti izmedju nista... Ili imas problem sa kablom...
              Nije bio kabel, nego los drajver za interfejs!
              Skinuo sam novi sa njihovog sajta, i sada ga softver vidi i radi kako treba, nadam se (trenutno sam samo poterao ScanToll i AutoTap, a nisam jos nista probao na kolima)!

Originally posted by Saby
              ne treba ti da simuliras, nego to interface radi, usb ti je u sustini com port, ne znam kako da ti objasnim, no nebitno, nego u device menageru nadjes izmedju usbova interface, i properties, pa vidis koji je dodeljen, pa soft stavis na to, ili ides redom, pa ces naci pre ili posle....
              Hvala Saby, ipak si mi pomogao!
              Ali ipak je to simuliranje USB porta da bude serijski!
              Jer u principu USB je USB, a COM port je COM port.
              Tu simulaciju odradi ustvari drajver (kada je odgovarajuci ), simulira USB kao serijski, i cak mozes i da menjas koji hoces da bude port (Properties na USB Serial Port (COMxyz), pa na Port Settings pa onda na Advanced... i tamo onda biras (naravno pazis da ti bude slobodan COM port) koji hoces COM Port!

HVALA VAM JOS JEDNOM LJUDI, RESIO SAM PROBLEM!

jeee...

P.S. Posto je na racunaru i BLUETOOTH, pa on postavi svojih hiljadu Bluetooth Serial Port (11kom), onda mi je OBD2 bio postavio pod COM Port 16.
              Tako da onda moze (tamo gore gde sam napisao) da se udje i promeni COM Port, jer programi uglavnom podrzavaju COM Portove od 1 do 4.
              Eto toliko, i POZZ dobri ljudi!

Comment

• Saby
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 408
                • Horgos

to sam ti pokusavao da objasnim
                Fun starts @ 3000 RPM
                Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

Working...