OBD2 i potrosnja goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

OBD2 i potrosnja goriva

Na autu (Fiat Brava 1.6 16v, 2001g) imam OBD2 prikljucak. Pokusao bih da PC u kolima spojim na taj OBD2, i da na ekranu PC-a mogu da vidim potrosnju. Kako to da uradim?

Ako sa OBD2 ne mogu da direktno ocitam potrosnju goriva, nije mi tesko da napisem program koji ce od nekoliko drugih parametara da izracuna potrosnju, samo od koji parametara?
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Sa programom i interfejsom možeš da o?itaš na primer vreme otvorenosti brizga?a.
    Malo mi je nejasno zašto se upustati u ovakve poduhvate zbog potrošnje? Da li te zanima trenutna ( kao na bord kompjuteru) ili na recimo 100 predjenih km?

Comment

• shadow
      CBC Senator XXL
      • 23.09.2005
      • 555
      • Beograd

Originally posted by Dr Boca
      Sa programom i interfejsom možeš da o?itaš na primer vreme otvorenosti brizga?a.
      Malo mi je nejasno zašto se upustati u ovakve poduhvate zbog potrošnje? Da li te zanima trenutna ( kao na bord kompjuteru) ili na recimo 100 predjenih km?
      Zanima me trenutna potrosnja. Fakticki pravim board computer, jer na tom autu fabricki nikad nije ni dolazio, ni u jednom paketu opreme, a jako bih voleo da to imam.

Samo da ovaj Fiat Bravo podrzava ocitavanje vremena otvorenosti injectora.
      My crew is all fired up

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

danas sam radio jedan,podržava vreme otvorenosti brizgača,mada se slažem sa bocom,mnogo je to posla za malo zadovoljstva

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

Znaci radio si Fiat brava? odlicno...hvala za informaciju

a nije meni tesko da se zezam sa time
          My crew is all fired up

Comment

Working...