Dijagnostički Skeneri

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Dijagnostički Skeneri

Na slici ne mogu da pročitam tip, ali bih rekao, da se radi o MS-509 Autel UK. Sigurno, da radi na svim novijim vozilima: EU od 2001 i Azija od 2007 (Japan 2004). Postojanje OBD-II konektora, ne garantuje, da podržava protokole. Zato, nije sigurno, koje su mogućnosti u vezi sa probisvetovom nubirom 2KY, iako se u prospektu navodi, da radi sa vozilima proizvedenim od 96-te.
    Više o autel.uk skenerima i readerima:

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Re: Dijagnostički Skeneri

druze Booste, ne vidim ni jedan opravdan razlog za smanjenje, povecanje i uopste tangiranje zbog pisanje druga Franje.

Franjo, poslednje upozorenje pred trajno iskljucenje. Sad ste odjednom i strucnjak za dijagnosticke alate... google majstor.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• BANEISIDORA
        CBC Početnik
        • 02.07.2012
        • 1
        • Beograd

Odg: Dijagnostički Skeneri

Đe si Boki sokole, sta ima , puno pozdrava Bane - Lazarevac, sada Bgd.Moram da iznesem jedno veoma veliku pohvalu z Bokija, svaka ti čast i nastavi tako prijatelju.

Comment

• Miki10
          CBC Član
          • 19.03.2018
          • 37
          • Mostar
          • Golf 4, Peugeot 308

Moze li mi neko preporuciti skener za kucnu upotrebu a da nije nesto mnogo skup.
          Imam vscd 17.1.3 ali me mrzi vuci laptop svaki put. Da li ima rucni skener slicnih mogucnosti ali da je univerzalan.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Launch Easydiag

"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• MikiNP
              CBC Član
              • 27.01.2019
              • 16
              • Srbija NP
              • Peugeot

Originally posted by Miki10 View Post
              Moze li mi neko preporuciti skener za kucnu upotrebu a da nije nesto mnogo skup.
              Imam vscd 17.1.3 ali me mrzi vuci laptop svaki put. Da li ima rucni skener slicnih mogucnosti ali da je univerzalan.
              I ja posedujem VCDS, a potpuno istih mogucnosti je Launch koji radi na androidu tako da od kada imam njega retko kada koristim vcds iako imam windows tablet

Comment

• MikiNP
                CBC Član
                • 27.01.2019
                • 16
                • Srbija NP
                • Peugeot

Kada je riječ o dijagnostici...

Stara je tema, ali da podelim neko moje iskustvo...
                Naime imam Delfi, zatim Wurth, VCDS, Lexiu, koristio sam Autoboss, zatim Autel, Launch i mnoge druge...
                Ali mislim da za dijagnostiku čovjek mora sebi da postavi pitanje: Za šta želim koristiti dijagnostiku?

- Ako misli raditi samo sa određenim firmama, kao recimo za VAG, onda neka uzme sebi VCDS, ODIS, CAN PRO i sl. koju koristi sami proizvođači, svakako da se može naći i neki dobri klovnovi pomenutih uređaja... Ili ako ćes raditi sa PSA, onda uzmi Lexiu i miran si kada je Pezo i Citroen u pitanju, nista bolje nećes ni naći...

- Ali ako si poput mene, da volis raditi sa svim autima najbolja je Launch, kvalitet-cena-mogucnosti-pokrivenost...

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Elm obd II

Jel može mala pomoć? Kupio sam neki ELM koji se povezuje USB kablom sa laptopom. Kontam da je to ipak bolja varijanta od BT konekcije.
                  Click image for larger version

Name:	IMG-797211b43ce0abd6e38e8beed8ea4d63-V.jpg
Views:	1
Size:	70.9 KB
ID:	882665

Instalirao sam Syncmaster ELM softver koji sam dobio na cd-u i podesio port:

Name:	Untitled.jpg
Size:	57.6 KB
ID:	882666

I u softveru je podešen isti port:

Name:	Untitled2.jpg
Size:	72.2 KB
ID:	882667

Pokušao sam razna podešavanja ali uvek dobijam istu poruku: connection failed. Ima li neko ideju kako da podesim da se povežem?

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Baud rate u programu i na fizickom portu nije isto podesen sada, da li si to probao isto da podesis?

Sent from my MIX 2 using Tapatalk
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Nisam, probacu. Moram da isproveravam i koji protokol koristi moja 166. Pise da podrzava sve obd2 protokole ali koliko vidim u softveru nema svih.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

skini program fiatecuscan, besplatan je i radi sa fiat grupacijom.neznam da li torque pro radi na kabal ,ja ga koristim preeko btootha elm327
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Evo pokusavam sa fiatecuscan-om ali slaba vajda. Uopste ne prepoznaje interfejs. Kao da ne postoji. Mozda je uredjaj neispravan.

Evo kakve poruke dobijam:

Name:	2.jpg
Views:	2
Size:	73.1 KB
ID:	882668Click image for larger version

Name:	Untitled1.jpg
Size:	74.7 KB
ID:	882669

Softver uopše ne vidi ovaj ELM 327 1.5. Probaću sutra da nakačim gospođinu Lanciu pa ako neće ni to onda nije ispravan.
                          Last edited by sErGiO; 02.07.2020, 20:49.

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Uvek kad se probavaš zakačiti, idi na motor, jedino on je na standardnom pinu u OBD konektoru kod fiat alfa grupacije, ako se ne varam. Ostali agregati idu preko drugog pina, mora se prebacivati fizički na drugi kontakt, ne znam tačno koji.
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

E ro nisam znao. Elem skinuo sam najnoviju verziju ScanMastera koja bi morala da bude kompatibilna sa Win10 OS-om. Ova matora verzija mi izbacuje gresku kad gasim program. Sutra probavam kad uhvatim vremena. Ako me zena jos koji put vidi da idem u garazu sa laptopom lansirace me kroz prozor a

Comment

• zulurbr
                                CBC Veteran
                                • 27.03.2010
                                • 169
                                • Zrenjanin
                                • Nuova Bravo Sport Tj

Nadam se da si pre svega instalirao drajver USB UART... ili tako već nešto, kako bi uređaj imao komunikaciju sa računarom.
                                U Devajs menadžeru (volim po Serbski) će pokazati ako je potrebna nadogradnja drajvera.
                                Itd...

tt

Comment

Working...
                                X