Uredjaj za dijagnostiku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokee_kg
    CBC Početnik
    • 09.02.2008
    • 8
    • Kragujevac

Uredjaj za dijagnostiku

Pozdrav

Molim strucne ljude sa foruma za odgovor.

Vlasnik sam Opel Astre 2001 god. Y17DT. Koji uredjaj za dijagnostiku je potreban da se ocitaju greske i iste izbrisu,live parametri (dok motor radi), i eventualno da se iscita memorija.
    Sta je sve potrebno za to?Gde se moze nabaviti?
    Mozda je bilo reci o ovome vec,ali ako je pomenuto onda je pomenuto odavno,pa da cujem neko novo resenje.

Zasto ovo trazim?

Zato sto mi je dosta priucenih majstora koji nisu zavrsili obuku za dijagnostiku i uopste resavanje nekih problema na automobilima od 2000-te pa ovamo.Smatram da niko,i ponavljam NIKO,nece voditi racuna o mom autu kao ja.Za sve njih ja sam samo jos jedna ovca za shishanje.

Zato sam resio da nabavim sve to i resavam probleme sam.Dolaze u obzir i resenja za laptop ili PC(sta je bolje,jeftinije itd).

Molim za pomoc.Treba mi pouzdan uredjaj koji sigurno komunicira sa ovim automobilom.

PS: Sta mislite o OpelScanner-u? Spaske ga prodaje za 180 evrica.

Unapred hvala.
  • Saby
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 408
    • Horgos

kupis tech 2 i voooz, kacis na laptop i gledas dokle oces
    Fun starts @ 3000 RPM
    Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

hleb kupuješ svaki dan ,a skeniranje ne radiš svaki dan,više ti se isplati da kupiš pekaru i sam sebi pečeš hleb,ko zna šta pekari stavljaju u hleb,sigurno ćeš sam sebi staviti najkvalitetnije sastojke u hleb.ne bih da budem duhovit ali otprilike je tako,bez određenog nivoa znanja i iskustva sam uređaj (bilo koji) je apsolutno bezvredan.Kg je grad od 100k+ stanovnika i da su baš svi majstori priučeni neće baš biti,lično poznajem nekoliko odličnih majstora iz kg i okoline.u jednoj nekada poznatoj firmi iz ki stoji i dan danas originalni tech1 i 2 uređaj i sakupljaju prašinu jer kada su otišli zglavni majstori uređaji su preko noći postali bezvredni,tako da bolje razmisli pre nego kupiš nešto što ti verovatno neće koristiti

Comment

• bokee_kg
        CBC Početnik
        • 09.02.2008
        • 8
        • Kragujevac

Pozdrav

Sto se tice pekare,to si vec napisao u oktobru 2007,procitao sam.Za onaj hleb koji ja zelim da pravim potrebna je rerna a ne pekara.
        Naravno da su svi bolji majstori kupili skupe uredjaje za dijagnostiku i ja to poshtujem,to je profesionalno.
        Radim u servisu sa porodicnom tradicijom preko 40 godina.Bar jednom mesecno cujem da je neko poceo da radi isti posao kao i ja,pa se ne bunim.Opste je poznato da ko radi svoj posao dobro i poshteno,ko ulaze u servis i prosiruje svoje znanje,ko je maksimalno posvecen svom poslu i kome novac nije na prvom mestu vec dobar glas i profesionalizam,taj ima najbolju reklamu i uvek ce imati posla.
        Ovo sto trazim je iskljucivo za svoje potrebe.Samo zelim da znam u svakom trenutku sta se desava sa elektronikom,nishta vishe.
        Moje je pitanje bilo jasno i zelim takav odgovor (hvala Saby-ju).
        Ako moze jos neko da mi odgovori na pitanje.Zanima me razlika izmedju OpelTech2 i OpelScannera,kakva su iskustva?

PS: Nadam se da ovu poruku niste shvatili kao spam

Pozdrav

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

izneo si sta bi hteo ali nisi rekao sa kojom sumom $ raspolazes ,koliko bi ulozio u pomenuti alat , kada se zna koja suma je na raspolaganju , verujm da ti se tek onda moze skrenuti paznja sta kupiti ...
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• bokee_kg
            CBC Početnik
            • 09.02.2008
            • 8
            • Kragujevac

Pozdrav

Nisam mislio na neki profesionalni uredjaj,nemam nameru da se bavim tim poslom profesionalno.Onako,za svoju dushu.
            Sto se cene tice....ne znam....napisah vec za OpelScanner-180 evra.....znaci tu negde-oko 200 evra.Znaci-citanje i brisanje gresaka(kada ih ima,naravno) i live scan (pracenje nekoliko parametara tj senzora-MAF,ECT itd).
            OpelScanner ima USB varijantu (ceo uredjaj je smesten u OBD konektor) i COM (RS232) sa 2-5 metara produznog kabla.Sta je bolje?

Comment

• Saby
              CBC Senator XXL
              • 25.11.2004
              • 408
              • Horgos

pa usb naravno, al ako imas laptop sa rs232 onda i to radi posao
              Fun starts @ 3000 RPM
              Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• nenad79
                CBC Član
                • 03.05.2006
                • 46
                • C:\Srbija\Beograd\Rusanj

OPCOM je sad u modi.... Opel Scanner je za njega smesan

Comment

• bubecar
                  CBC Član
                  • 09.10.2008
                  • 27
                  • Skoplje, Makedonija
                  • Opel Atra H 1.4 16V Ecotec Twinport Cosmo +

OpCom je zakon, a cena mu je ustav!
                  A evo i gde se more naruciti:

Cosmo 1.4 Twinport Ecotec - Jednostavno najbolja!

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Iskustveno...ako se ozbiljnije radi na Opel vozilima, treba imati oba uredjaja. Ima više stvari koje jedan ima, drugi nema..i sl...

Poz
                    BP

Comment

• lanset
                      CBC Početnik
                      • 23.06.2009
                      • 4
                      • Beograd

Re:

jesi nabavio neki dijagnosticki uredjaj, kakva su iskustva?

Pozdrav

Originally posted by bokee_kg
                      Pozdrav

Nisam mislio na neki profesionalni uredjaj,nemam nameru da se bavim tim poslom profesionalno.Onako,za svoju dushu.
                      Sto se cene tice....ne znam....napisah vec za OpelScanner-180 evra.....znaci tu negde-oko 200 evra.Znaci-citanje i brisanje gresaka(kada ih ima,naravno) i live scan (pracenje nekoliko parametara tj senzora-MAF,ECT itd).
                      OpelScanner ima USB varijantu (ceo uredjaj je smesten u OBD konektor) i COM (RS232) sa 2-5 metara produznog kabla.Sta je bolje?

Comment

Working...
                      X