astra f 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • krle73
    CBC Član
    • 13.06.2008
    • 18
    • borca

astra f 1.4

Imam problem kod astre f 1.4 8v 95 god.Naime ponekad se desi da sama sebi dodaje gas kada je u leru po5-6 puta i onda se smiri.Dijagnostika nije dala nikakve rezultate,promenjena je lambda sonda,motor za ler gas i nista.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Dobrodoshao na forum, na pravom si mestu...

Predstavi se u sobi reda i obichaja radi, a i nece da shkodi

PS. Tema prebachena tamo gde joj je i mesto, i gde cesh verovatno dobiti brzhu i kvalitetniju pomoc.
    http://www.bmw.tv

Comment

Krle,predstavljanje novih članova je poželjno.Da li si pogledao ovu temu:

Ako tamo nije napisano,treba proveriti i sajlu gasa da li negde zapinje.Zamenjeni IAC ventil je nov ili polovan?

Comment

• krle73
        CBC Član
        • 13.06.2008
        • 18
        • borca

Polovan je ali kada vozim na gas to mi se nedesava pa neznam onda da li sajla ima neke veze sa problemom.Prilikom startovanja auta na benzin bude ogromna turaza jedno 2-3 sekunde.

Comment

Sajla mora da vrati leptir gasa uvek na isto mesto,sto se ocitava preko TPS (throttle position sensor).To je važan podatak za motorni kompjuter koji radi upravljanje ler gasa.Koliko rpm dohvata prilikom startovanja na benzin?Mislim da ćeš najbolje informacije za ovaj problem dobiti na autogas delu foruma.

Comment

• krle73
            CBC Član
            • 13.06.2008
            • 18
            • borca

Originally posted by Elwood
            Sajla mora da vrati leptir gasa uvek na isto mesto,sto se ocitava preko TPS (throttle position sensor).To je važan podatak za motorni kompjuter koji radi upravljanje ler gasa.Koliko rpm dohvata prilikom startovanja na benzin?Mislim da ćeš najbolje informacije za ovaj problem dobiti na auto
            gas delu foruma.
            Da samo sto ovaj problem imam odkad sam je kupio znaci pre ugradnje auto gasa.A kada sam ugradio auto gas i prilikom voznje na isti to mi se nedesava dok je sa benzinom sve po starom dakle kvar i dalje postoji.U autu nemam obrtomer ali po sluhu bih rekao da je preterano.

Comment

• maki779
              CBC Početnik
              • 03.07.2008
              • 3
              • Beograd

Re: astra f 1.4

Originally posted by krle73
              Imam problem kod astre f 1.4 8v 95 god.Naime ponekad se desi da sama sebi dodaje gas kada je u leru po5-6 puta i onda se smiri.Dijagnostika nije dala nikakve rezultate,promenjena je lambda sonda,motor za ler gas i nista.
              Jesi li resio problem? Ja imam isti problem ali na Astri G 1.4. Nije na plin. Koliko sam ja primetio, mada je moguce da nisam u pravu, to se desava samo kada stoji parkiran na nekoj uzbrdici a nema bas puno goriva u rezervoaru.

Comment

• krle73
                CBC Član
                • 13.06.2008
                • 18
                • borca

Re: astra f 1.4

Originally posted by maki779
                Jesi li resio problem? Ja imam isti problem ali na Astri G 1.4. Nije na plin. Koliko sam ja primetio, mada je moguce da nisam u pravu, to se desava samo kada stoji parkiran na nekoj uzbrdici a nema bas puno goriva u rezervoaru.
                Ne problem i dalje postoji a sada je jos veci broj obrtaja prilikom paljenja.Nema kod koga nisam isao i kod zvanicnih i kod nezvanicnih majstora odrase mi kozu iz dzepa i svi slezu ramenima i cude se.Ja sam mislio da sam usamljen sa ovim problemom a sad vidim i ti si tu.Zadnji majstor u west investu sumnja na step motor.Dodje mi ponekad flasu benzina i ...

Comment

• earthling
                  CBC Početnik
                  • 21.03.2008
                  • 1
                  • bg

Low Idle Speed, High Idle Speed or Stalling at Junctions

The culprit will probably be the Idle Control Valve (ICV) which is located on the top of the inlet manifold. The ICV acts as a gate allowing varying amounts of air into the engine. However they are known to stick. Then they either let too much air into the engine, possibly causing high revs, or not enough starving it of air and causing the engine to almost or actually cut out.

Solution

Remove the wiring connector and three bolts that hold the ICV in place. Liberally spray it with carb cleaner using a small brush to remove any deposits. A new O-ring will be required for reinstallation.

Comment

• krle73
                    CBC Član
                    • 13.06.2008
                    • 18
                    • borca

Originally posted by earthling

The culprit will probably be the Idle Control Valve (ICV) which is located on the top of the inlet manifold. The ICV acts as a gate allowing varying amounts of air into the engine. However they are known to stick. Then they either let too much air into the engine, possibly causing high revs, or not enough starving it of air and causing the engine to almost or actually cut out.

Solution

Remove the wiring connector and three bolts that hold the ICV in place. Liberally spray it with carb cleaner using a small brush to remove any deposits. A new O-ring will be required for reinstallation.
                    Druze daj ovo na srpskom ako znas u cemu je problem bio bih ti zahvalan,slabo stojim sa ovim jezikom.

Comment

• krle73
                      CBC Član
                      • 13.06.2008
                      • 18
                      • borca

Originally posted by earthling

Solution

Druze daj ovo na srpskom ako znas u cemu je problem bio bih ti zahvalan,slabo stojim sa ovim jezikom.
                      Da li moze neko da mi prevede ovo bio bih mu zahvalan.

Comment

• Valent Vudriga
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 2778
                        • USA

Kazu da je krivac najvjerojatnije ler ventil.

Comment

• krle73
                          CBC Član
                          • 13.06.2008
                          • 18
                          • borca

Originally posted by Valent Vudriga
                          Kazu da je krivac najvjerojatnije ler ventil.
                          Pa sta mi je ciniti?

Comment

• RS-4
                            CBC Veteran
                            • 29.04.2008
                            • 162
                            • Norway

Muchi ga da prizna, jel kriv ili nije kriv!

Nego za pocetak, daj ti nama lepo tacnu oznaku tvog motora.

Pozdrav

Comment

• krle73
                              CBC Član
                              • 13.06.2008
                              • 18
                              • borca

Originally posted by RS-4
                              Muchi ga da prizna, jel kriv ili nije kriv!

Nego za pocetak, daj ti nama lepo tacnu oznaku tvog motora.

Pozdrav
                              Ako se nevaram C14NZ.

Comment

Working...
                              X