Megane 1.9 DCI 2004. ne pali

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gt nebojsa
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 348
    • Preljina,Cacak

Megane 1.9 DCI 2004. ne pali

Ovako,
    mozda ne budem bas najprecizniji,prijatelj mi je putem telefona pomenuo koji je problem u pitanju,pa cu da prenesem sta mi je receno:
    Megan 1.9dci,2004.godiste,nakon pucanja remenice i kaisa alternatora,zamenjen je isti.Sad imaju problem - auto nece da upali.Kazu da je neki majstor proveravao i da dizne ne dobijaju,kako on rece,struju?
    Valjda nema signala na diznama.
    Znam da je malo detalja,ali ima li ko kakav predlog sta bi prvo trebalo pogledati?Auto je u drugom gradu,pa nema ko da ga pogleda kako bi trebalo.
    Pozdrav.
    Toyota Čačak
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Sa tako mladim autom, koji koshta poprilichno, a za koji postoji jako mali broj nezavisnih majstora koji vrede nechemu, preporuchujem tom prijatelju da tovari auto na shlep i pravac najblizhi ovlashceni Renault-ov servis.
    http://www.bmw.tv

Comment

• gt nebojsa
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 348
      • Preljina,Cacak

Slazem se.Samo,u G.Milanovcu nema servis,a majstora ima,pa su hteli da probaju nesto da naprave.
      Cini mi se da ce ipak na slep pa u servis.Pretpostavljam da je nesto oko pumpe,ne do dizni,jer je auto radio pre zamene remenice.A mozda je i do dizne...ali bolje neka neko strucan proveri.
      Toyota Čačak

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

meni to stinking na senzor radilice,neka prvo to provere pa onda šlepa...

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Mozda taj motor nema kajlu na radilici,pa, je doslo do pomeranja faze.Neka majstor skine ponovo remenicu i pogleda ima li kajle na kaisniku zupcastog.Ako nema,trebace mu alat za zupcenje

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Doslepali auto,zakacili na Clip;greska ubrizgavanja zapamcena relej pumpe i senzor pritiska u rejlu.Motor vergla ali ne pali.Dizne rade,radi pumpa.Kad su obrisane greske,i probali da startuju auto,prijavio je samo senzore koje je elektricar u medjuvremenu iskljucivao,nista od ranije zapamcenih gresaka.
            'bem ti Renoovu dijagnostiku,ni merne grupe,ni vodjenog trazenja gresaka,da se majstor ubije...Odslepali su ga u neki servis...ne znam gde,decko-elektricar koji je doslepao auto-ga je odvezao dalje...
            A i problem je sto je taj auto trkeljisalo do sada izgleda jedno 5-6 lokalnih ''majstora'',pa sad svi u Cacku svi beze od njega...
            I da,auto nije tog mog prijatelja (koji me je zvao),kako mi je receno,vec nekog tipa sto uvozi automobile... Tako da je mozda u pitanju i raniji tezak zivot konkretnog primerka.
            A da,i nije 1.9dci nego 1.5dci k9k722 od 60kW.
            @teca:
            Koliko sam ja uspeo da pohvatam,majstor koji je menjao PK kais je jedno treci unazad koji je nesto cackao.Ko zna sta je i radio.

Posto vise nema svrhe dangubiti sa ovom temom,sto se mene tice moze lock.
            Hvala svima.
            Toyota Čačak

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Bash iz razloga shto su ti dCi motori izuzetno "pipavi" za rad, a ovdashnji nezavisni "majstori" sve samo ne struchni i obucheni za rad na njima, i naravno neopremljeni propisnom i pravilnom auto-dijagnostichkom opremom pre svega, sam i preporuchio ranije da se auto shlepa u ovlashceni servis.

Mada, chitajuci sad ovo, sam Bog zna shta je sa tim autom sve radjeno u medjuvremenu, i koliko bi i njima trebalo vremena da stvari dovedu u red...

Elem, zhelja ispunjena, pashce katanche.
              http://www.bmw.tv

Comment

Working...
              X