nemiran ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • opaki
    CBC Član
    • 27.07.2008
    • 18
    • Pula,RH

nemiran ler gas

Zanima me vaše mišljenje znači u pitanju je kia rio 1,3 motorA3E,do sad je na autu zamjenjeno maf,isc,svjećice,čišćeno kučište leptira gasa,lembda sonda,postavljeno dodatno masa između motora i šasije.Kvar je sljedeći ponekad bez nekog pravila motor sam diže ili spušta minimum od 800-2000o/m kad s očisti klapna za gas leptir na usisu,minimum dulje vremena ostaje dobar.(par dana) nako toga minimum nakratko poludi zatim se stabilizira i tako može radit danima da bi najednom počeo opet da šeta,bez obzira dal je motor zagrejan ili ne?dijagnostika nije pokazala odstupanja i ne pali lampicu,isto se ponaša i na plinu i na benzinu,zanima me dali netko zna za sličnu situaciju?i naravno kako je otklonit?
  • nemanya
    CBC Veteran
    • 29.03.2008
    • 199
    • Beograd

Kako je motor radio pre tog čišćenja kućišta leptira za ler gas,jel bilo potrebe uopšte za tu intervenciju?

Ako je ceo sistem za ler gas dobro očišćen,najverovatnije će se menjati ceo motor ler gasa novim.
    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• opaki
      CBC Član
      • 27.07.2008
      • 18
      • Pula,RH

re

pa sad kako je radio šta reć auto je dovezen iz italije,skidana je kilometraža 100% jer sam našao u autu servisnu sa 150000 km ali je radio ok taj motor ler gasa je isti kao na alfi 146 nije aktuator već onaj model sa zakretnim valjkom,mislim da je boš radio te motore ler gasa,zamjenjen je polovnim,isto bi radio nakon ugradnje polovnog,pa sam se raspi... i onda skino ovdje to zovemo farfala,taj leptir gasa kućište sve oprao sa clenerom,vratio i radio je jedno mjesec dana ok,eto baš sinoć sam se vraćao sa plaže i prebacim na benzin počeo da se guši na malom gasu ko da su se začepili injektori,a na plinu se ne guši,ali mislim to ću da rešim sa aditivom i jednom vožnjom na benzin,mene zanima jel moguće da taj motor ler gasa ******** radi njega samog ili ima neka caka,možda kod skidanja kilometraže da se poremeti nešto na mapama benzina ili sl. inače kad god pročistim malo sprejem sve radi par dana i onda opet zajebancija nebi li trebao taj motor ler gasa kad rikne da rikne ili može ovako do besvjesti ?Mislio sam da je u pitanju masa ili nešto sl,pa sam izvuko sa minus kleme direkt na motor žicu ali ni to nije to.Inače mjerio sam taj motor mislim priključke omski i nema nekih odstupanja od onih podataka u autodata za modele od alfe za kiu nemam podatke ali vjerujem da je isto pošto je motor indentičan.

Comment

• opaki
        CBC Član
        • 27.07.2008
        • 18
        • Pula,RH

minimum kia

evo danas sam bio na dijagnostici i pokazalo je da grijač lambda sonde je u banani pa je resetirao poništio grešku inače lambda ima dobar odaziv to je već drugi put da je pokazivao ovu grešku,sad opet radi ok,i navodno svi senzori su u optimalnom radu.A i plinski ECU nije zabilježio grešku.Možda neko ima neki link za manual radi se o kia motoru oznake A3E?

Comment

Working...
        X