Pasat 3,nestabilan ler

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VAPA
    CBC Član
    • 07.07.2008
    • 11
    • Cacak

Pasat 3,nestabilan ler

Imam veliki problem pa se nadam da ga mogu resiti uz vasu pomoc..

Automobil je pasat 92. 1.8 pogon benzin i gas(metan)..
    Kada je pogon na metan automobil se povremeno gasi kada se pritegne kvacilo ili je na leru.Na benzinu se ne gasi ali ler gas povremeno pada do 500 obrtaja.
    Probao sam promenom filtera,svecica,razvodne kape,zamenio sam step motor i posto sam sumnjao na isparivac gasa zamenio sam i njega ali nista nije pomoglo.
    Mehanicar kaze da je benzin vece oktanske snage pa auto izdrzi da se ne ugasi na 500 obrtaja sto na gasu nije slucaj i da moram nesto sa ler gasom da ne pada ispod 800 obrtaja.
    Da li ce mi dijagnostika pomoci da utvrdim kvar?
    Neka moja zapazanja su da se po hladnom vremenu to manje desava i da i na benzinu i na gasu motor povremeno radi nestabilno.

Da li je neko imao slicnih problema?
    Kakve korake sad da preduzmem?
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Da li ce mi dijagnostika pomoci da utvrdim kvar?
    Ne samo da ce ti pomoci,vec ce ti ustedeti dosta novca i zivaca.

Kakve korake sad da preduzmem?
    Idi kod dobrog majstora,koji ce uraditi dijagnostiku i postaviti pravilnu dijagnozu,to sa zamenom delova zato sto se sumnja na njih je jako skup sport.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• boki1982
      Banovan
      • 16.03.2008
      • 273
      • Beograd
      • Fiat stilo JTD

imam isti problem menjao sam step motor,cistio leptir gasa,menjao potenciomerat gasa,senzor temperature, da bi sad na kraju konstatovali da mi je zbog plina pobrljavio komp pa su mi dali neki njihov da vozim 4-5 dana da vidim da li je to
      pogledaj teme:

Comment

Originally posted by boki1982
        vise ni ja nisam pametan,izmenjao sam sve moguce sto je bilo povezano sa tim cak i neki senzor za temperaturu,dogov sa crnim je takav da ako mi se ponovi da dodjem da mi ubaci njegov kompjuter da vidimo da li je jos do toga evo ja vozim vec nekih par dana nista se nedesava ali videcemo tako mi je i prosli put bilo 7-8dana ok pa ponovo
        Boki da li je istovremeno zamenjen taj senzor za temperaturu rashladne tečnosti i kompjuter?Kakvo je sada stanje?

Comment

• boki1982
          Banovan
          • 16.03.2008
          • 273
          • Beograd
          • Fiat stilo JTD

danas sam opet stavio nov step motor ovog puta od proizvodjaca Magneti mareli,dakle na kolima je trenutno zamenjeno,step motor 2 komada sad cu da vidim kako se ponasa ovaj(magneti mareli),potenciometar gasa,ciscen je leptir gasa mada nije skroz skidan al je ciscen bio sam prisutan,stavljen nov senzor temperature,i kao finale stavljen drugi kompjuter,sad skazaljka miruje u leru ali neki put kada iz neke brzine u voznji izbacim u ler zakuca na 1200 obrtaja pa onda ponovo kad dam gas ono bude normalno i posto sam zurio sad kad su mi stavljali ovaj step motor nisu resetovali komp pa sam sad ja skinuo klemu,i zapazio sam da se desava samo kad je auto zagrejan i da nezaboravim cistio sam dizne

Comment

• Tech
            CBC Senator XXL
            • 13.01.2008
            • 384
            • Novi Sad

Tvoj ECU "I.A.W. 1AF/1AB" (racunar) motora se ne moze resetovati skidanjem klemne cak i na duze vreme,samo preko dijagnostike

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Umesto rasprave,bolje dogovori sa Tech-om da ti pogleda auto, rek'o bih
              da si već mnogo love i živaca potrošio, čovek radi u ovlaštenom Fiat servisu,
              doduše ozloglašenom. Al' reko bih da je za preporuku, sigurno je imao puno
              tih motora na popravci !
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• boki1982
                Banovan
                • 16.03.2008
                • 273
                • Beograd
                • Fiat stilo JTD

posalji mi na PP njegov broj ako imas

Comment

• VAPA
                  CBC Član
                  • 07.07.2008
                  • 11
                  • Cacak

Tesko sam nasao servis gde imaju dijagnostiku za passat 3 ali sam konacno uspeo da dodjem do jednog servisa gde su dijagnostikom ustanovili da lambda sonda ne ocitava(salje) podatke i da je ona verovatno neispravna.Zakazana mi je zamena iste za petak,cena,sitnica,6000 din.A sta ako nije do nje?To me plasi,videcemo...

Comment

• VAPA
                    CBC Član
                    • 07.07.2008
                    • 11
                    • Cacak

Srecom,majistor je bio u pravu i zamenom lambda sonde auto radi kao nov.Dijagnostika mnogo znaci.Hvala na savetima.Pozdrav

Comment

• boki1982
                      Banovan
                      • 16.03.2008
                      • 273
                      • Beograd
                      • Fiat stilo JTD

reci mi znaci nestabilan ler,malo bucniji auto kad je hladan sve ti se to desavalo ii kad si promenio lambda sondu kazes da je sve ok

Comment

• gorky
                        CBC Senator XXL
                        • 08.06.2007
                        • 860
                        • Vojvodina,Kikinda

to ne znači da svi koji imaju bilo kakav problem sa lerom promene lambda sondu,već da odu kod majstora

Comment

• nelle888
                          CBC Početnik
                          • 16.08.2008
                          • 4
                          • pozarevac

pasat

mozda ti ovaj moj problem moze pomoci ?
                          imam pasata 90 god 1,8 isto plin i tako ponekad radi cudno nekada dize ler ne 1500 obrtaja nekada dobro a to mi se desava i na plin i na benzin i kod mene je uspelo digao haubu i iskopcao djek od karburatora sa desne strane onaj sa neznam 7, 8 pina i sada radi ok na plin a na benzin ga ne vozim . PROBAJ

Comment

Working...
                          X