poznato mi je gde se nalazi djek za ocitavanje gresaka kao i spajanje u mom slucaju a i b parice samo mi nije poznata sema ocitavanja, poznato mi je da paljenje lampice 12 puta znaci da je sve i redu a ako mozete da objasnite kako se citaju paljenja kada ima nekih problema hvala unapred
samostalno ocitavanje kodova greski
Collapse
X
-
Evo pogledaj ovaj web sajt, mislim da ce ti pomoci:
http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_cod ... _codes.htm
PozzCosmo 1.4 Twinport Ecotec - Jednostavno najbolja!
-
-
nema "vozi misko" dok ne opere step motor, pa onda reset.
A oko lampice se ne slazem. Meni check engine sluzi da znam da li je l-sonda ispravna. Kad se ugasi (a trebalo bi da se ugasi kad je smesa Ok bez obzira na plin) na vecim obrtajima, znaci da je smesa dovoljno bogata. Tu se sitnim korekcijama protoka gasa moze napraviti koliko-toliko uredna smesa za uredan rad motora.
Konkretno, ako je stelovana smesa na 3000 rpm, onda bi i trebalo da se lampica i gasi na ~ 3000 rpm.
Tol'ko sam se navik'o na tu lampicu, cini mi se da ne bi mogao bez nje. A kad se na autoputu ugasi - e tad mi je srce na mestuOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
posto je deki-askona nislija za njega informacija, cim sam kupio auto pre dve godine otprilike odmah iz preventive sam kod opel laze kupio novu lambda sondu i auto je nastavio isto da se ponasa kao i sa starom, znaci lampica se upali iskljucivo kada auto u brzini duže vremena bez gasa pustim npr. nizbrdo ili na otvorenom
Comment
-
-
ali vec treca godina bez problema auto radi, potrosnja normalna na minusu zimi i dalje pali sa 35 ampera uocljive su sitne detonacije pri radu na leru ali to samo ja provaljujem neprimetno je za osobe koje se voze u autu servis redovan uradjen i sve fercera vrlo je moguce da compjuter malo dobija pogresne podatke od sonde i onda reaguje
Comment
-
-
Originally posted by deki-asconanema "vozi misko" dok ne opere step motor, pa onda reset.
A oko lampice se ne slazem. Meni check engine sluzi da znam da li je l-sonda ispravna. Kad se ugasi (a trebalo bi da se ugasi kad je smesa Ok bez obzira na plin) na vecim obrtajima, znaci da je smesa dovoljno bogata. Tu se sitnim korekcijama protoka gasa moze napraviti koliko-toliko uredna smesa za uredan rad motora.
Konkretno, ako je stelovana smesa na 3000 rpm, onda bi i trebalo da se lampica i gasi na ~ 3000 rpm.
Tol'ko sam se navik'o na tu lampicu, cini mi se da ne bi mogao bez nje. A kad se na autoputu ugasi - e tad mi je srce na mestu
motor prevalio 140 000 i lambda je mozda dosta omlitavila
ono sto sam primetio da se lampica istog momenta upali kad sa benzina predjem na plin
ugradio air/fuel i rad na benzinu se po instrumentu manifestuje ovako-kazaljka ide od siromasne pa do crtice gde se zavrsava optimalna i pocinje bogata
na plinu kazaljka normalno stoji ali sam ga podesio bas na onoj granici gde se zavrsava optimalna i pocinje bogata
meni na plinu lampica gotovo non-stop gori,samo sam primetio da se pri opterecenju ugasi na sekundu-dve i ponovo upali
sad ne znam dal ona prijavljuje siromasnu-bogatu smesu ili gori zato sto je dizna iskljucena,jer po onom instrumentu smesa bi trebalo da je ok na plinu
po cemu da se vladam?
Comment
-
Comment