Golf Mk3 GTI 16V - pumpa servo uredjaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan.stojanovic
    CBC Veteran
    • 21.05.2007
    • 115
    • Novi Sad - Kragujevac

Golf Mk3 GTI 16V - pumpa servo uredjaja

Pozdrav ljudi,

zanima me da li neko zna da li se servo pumpa (za servo volan, ako postoji jos neka servo pumpa da ne dodje do zabune) moze popraviti? Naime, desava se da pri pomeranju volana malo zapne s vremena na vreme. Rekli su mi da je servo pumpa otisla, a ova za GTIa se malo teze nalazi, pa me zanima da li se moze popraviti???

Hvala unapred, Ivan
    Ivan Stojanovic
    Golf Mk3 GTI 16V '94 god.
  • RS-4
    CBC Veteran
    • 29.04.2008
    • 162
    • Norway

Kako to mislis "zapne", daj malo ozbiljnije opisi koji problem imas, kako se manifestuje, vruc, hladan, samo kad motas u mestu ili i u voznji tj. pod obrtajima, da li cujes neke zvukove kad namotas volan do kaja, kad si i dal si menjao ulje, dal si mozda dosipao ulje i ako jesi koje, dal imas neke vibracije na volanu kad motas u mestu, dal se menja broj obrtaja motora pri motanju volana u mestu...

Kad odgovoris na ova pitanja mozda te neko posavetuje a na ono "zapne" verovatno samo David Coperfild moze da odgovori.

Pozdrav

Comment

• ivan.stojanovic
      CBC Veteran
      • 21.05.2007
      • 115
      • Novi Sad - Kragujevac

Izvinjavam se na povrsnom postu

E,

mislio sam da je to cesta pojava, pa zato nisam detaljisao.

Ovako, pre svega, ne desava se stalno. Pre dve nedelje mi se desilo (i to taman pred polazak na letovanje) prvi put. Auto imam tek malo vise od mesec dana, tako da, ne znam nista o ulju, nisam dosipavao, nisam menjao, naravno, proverio sam nivo ulja i to je ok, skoro max.

E sad, desava se da kada npr u mestu motam volan, ne ide glatko kad ga motam nego mota, pa onda postane tezi volan i pocne da pravi neku buku (isti zvuk koji se kod skoro svake trojke javlja kada namotas pun volan, znaci, i kod mene se javlja taj zvuk pri punom namotanom volanu). Sto se tice rada motora (broja obrtaja), ne menja se. To se ne desava samo kada u mestu motam, vec mi se desava i kada u pokretu okrecem volan (ali obicno pri minimalnim brzinama kada se nesto parkiram ili slicno).

Nadam se da sam sad bio detaljniji.

Hvala unapred, Ivan
      Ivan Stojanovic

Comment

• RS-4
        CBC Veteran
        • 29.04.2008
        • 162
        • Norway

Dijagnostika rada hidraulickog servo uredjaja volana nije bas tako jednostavna pa bi bilo jako dobro ako znas da nam opises sta je majstor kod koga si bio kontrolisao da bi maximalno suzili krug i dosli do konacnog resenja.

Prvo da ti odgovorim za remont servo pumpe, da naravno ona se remontuje ali... U MATICNOJ FABRICI GDE JE NAPRAVLJENA, bez rezervnih delova, tehnickih podataka i probnog stola NEMA REMONTA, sve ostalo je sarena laza!

Kazes da se ne desava stalno, jel to znaci da sve normalno funkcionise sedam dana pa onda osetis problem ili konstantno imas problem na malim obrtajima a na vecim ne pa to podrazumevas kao periodicni problem?

Sobzirom da si "od skora" vlasnik tog auta mozda bi bilo najbolje da krenes od zamene ulja, jer ne znas sta je u sistemu i od kontrole zategnutosti klinastog kaisa kao i kontrole remenice servo pumpe.

Usput uradis mali test tako sto kad ti se javi problem dok je auto u mestu ti lepo dodas gas tj. dignes broj obrtaja motora na oko 1200rpm. i motas volan i konstatujes da li je problem jos uvek prisutan.

Znaci prvo test, ulje, kais, remenica i onda nam napises sta se desava.

Pozdrav

Comment

• ivan.stojanovic
          CBC Veteran
          • 21.05.2007
          • 115
          • Novi Sad - Kragujevac

Hvala puno, ostao sam bez teksta posle ovakvog detaljnog odgovora.

Kada uradim sve sto si mi rekao, javicu se ako bude dalje problema.

Jos jednom, hvala!
          Ivan Stojanovic

Comment

• ivan.stojanovic
            CBC Veteran
            • 21.05.2007
            • 115
            • Novi Sad - Kragujevac

Nisam ti odgovorio na pitanje.

Ne desava se konstantno, desilo mi se pre dve nedelje, pa pre neki dan, i to kada sam u mestu motao, pri parkiranju.

Pozdrav!
            Ivan Stojanovic

Comment

• RS-4
              CBC Veteran
              • 29.04.2008
              • 162
              • Norway

Hmm, mozda je glupo proklizavanje kaisa, mozda prljavstina u sistemu (menjaj ulje), mozda je pocetak strukiranja creva ali iskontrolisi pa javi.

Pozdrav

Comment

Working...
              X