Problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LDEX
    CBC Član
    • 24.10.2006
    • 73
    • Novi Beograd

Problem

U pitanju je auto fiat punto I 1.2, 60ks, 44kw, 8 ventila, 97 god.
    Evo sta je pocelo da mi se desava. U zadnja tri dana, pri paljenju tj. davanju kontakta na bravi, ne uvek svaki 10 ili 20 put, nema pravila, pumpa ne odradi pumpanje, mrtva, nema goriva u motor i kad se to desi ostanu mi na instrument tabli upaljene dve lampice. Gore mi brizgaljka i cod kljuc i nece da upali. Imam dva kljuca, crveni i plavi i sa oba mi se desava isto. Dovoljno je da vratim kljuc u nulti polozaj i izvadim ga iz kontakt brave i kad ga ponovo gurnem i okrenem da upalim sve u redu i auto upali normalno. U toku voznje nemam nikakvih problema, sve radi normalno.
    Da li neko moze da mi pomogne? Sta moze biti problem i kako ga resiti?

Poruku izmenio: Valent Vudriga

Poruku izmenio: Valent Vudriga
  • LDEX
    CBC Član
    • 24.10.2006
    • 73
    • Novi Beograd

nije valjda da niko nije imao slican problem ili cak isti.
    hocu da pitam jel punto I ima ulozag brave ili nesto tome slicno, ili se menja cela kontakt brava, sumnjam i na nju?

Comment

• Tech
      CBC Senator XXL
      • 13.01.2008
      • 384
      • Novi Sad

Crveni kljuc je "master" kljuc i on sluzi za memorisanje drugih kjluceva(mada mozes i paliti vozilo sa njim) dok je plavi iskljucivo za paljenje.Crveni kljuc drzi kuci a pali sa plavim.
      Imas problem sa CODE sistemom sto vec verovatno znas i sam.Postoji vise mogucih razloga za to.U praksi se ne retko desavalo da razlog takvom problemu budu losi kontakti na dzeksnama na imobilajzeru,sto ne mora obavezno znaciti da je i kod tebe.Pokusaj da ih naprskas sa sprejom za el. kontakte.
      U protivnom ako se problem ucesti treba raditi dijagnostiku,ispitati,proveriti...

Comment

• Tech
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2008
        • 384
        • Novi Sad

Originally posted by LDEX
        nije valjda da niko nije imao slican problem ili cak isti.
        hocu da pitam jel punto I ima ulozag brave ili nesto tome slicno, ili se menja cela kontakt brava, sumnjam i na nju?
        Brava nema veze sa time,ulogu igra antena kod-a koja se nalazi na njoj.

Comment

• simba
          CBC Početnik
          • 28.07.2008
          • 8
          • sombor

najbolje resenje je uraditi takozvani immo off na automobilu
          to znaci da se iskljuci uredjaj koji prima kod iz chipa iz kljuca preko namotaja koji se nalaze na kontakt bravici i taj isti prosledjije kompjuteru motora da li je kod ok ako jeste upali pumpu itd itd i ti upalis auto, i sad je to pocelo da brljavi sto kod fiata zna cesto da zeza

posle immo off-a, auto vise ne ocitava kod kljuc i pali kao sto pali stojadin (ne mislim lose i tesko nego bez kodova i tako toga )
          inace immo off se vrsi tako sto se u kompjuter motora prepravi dump ( memorija ) i jednostavno se presece linija koja vodi do immo boxa
          i to je to

drugo resenje je popravka dali immo boxa ili kompjutera motora, posto namotaji u bravici jednostavno ne mogu da se pokvare (mozda ) a isto tako i chip u kljucu... mada ta druga solucija zna biti dosta skuplja, a da se kvar pojavi posle izvesnog vremena, tako da spremi izmedju 100-200eur, zavisi kako ko naplacuje i odradi prvu opciju

pozzz

Comment

• LDEX
            CBC Član
            • 24.10.2006
            • 73
            • Novi Beograd

kao sto znas na bravi se nalazi citac za cod i kabl koji ide u imo. taj kabl koji ide u imo ima tri pina na njemu. sva tri pina su bila labava tj. veoma slab kontakt izmedju klemica. iz zastitne plastike sam izvadio klemice i dotegao, namestio tako da ulaze na tesno. od tog trenutka cod radi kako treba, ugasi se, ni jedanput nije ostalo upaljena da gori.
            eto, u tom cucku je grmeo zec, ali smo mu doskocili.

nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci jos nekome.

Comment

Working...
            X