Audi Centrala ABS-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Nisu mi u Porsche-u gledali u katalog, vec u servisu Batalo na Bulevaru. Doduse taj momak sto mi je gledao povremeno radi za Porsche kad imaju neki ozbiljniji problem, i dosta je strucan u svom poslu.
    U njegovom ETKA katalogu nije bio reparacioni set za AJL motor, update je mozda 2-3 meseca star na tom kompjuteru. Zbog toga sam i kontaktirao Porsche u nadi da imaju nesto vise.
    Da li postoji nekakava sansa da se mail posalje direktno proizvodjacu?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Uputice te nazad na Porsche Beograd.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

Re: Audi Centrala ABS-a

Posto je u zimskom periodu malo ucutao warning light, ponovo se pojavio sa toplim vremenom pa resih da ga popravim. Posto je servis u Velikoj Britaniji, i salje se postom, interesuje me kako da regulisem stvari sa carinom, da me ne oderu kad se deo vrati. Jel ima neko ideju?

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

ako saljes kod bba-reman ne sekiraj se ,sve oni lepo upakuju i ostave priznanicu da je POLOVAN deo popravljen,niko ne naplacuje carinu samo postarinu
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Nije bba nego neki ecu-testing. Mada bih mogao i bba, vidim da su skroz ok. Koliko otprilike da ocekujem postarinu, da li da saljem normalnom postom ili dhl/fedex varijantom? Koliko im treba otprilike da to poprave? Da li si ti slao nesto na popravku i u koju zemlju (posto vidim da bba ima par centrala)?

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

Stigao je ABS u Englesku, i poslali su mi mail gde je pisalo "This unit has been repaired and tested as beyond repair."
              Poceo sam da tumacim sta im znaci beyond repair, okrenem ih i kazu da je riknuo procesor i da nema sanse da se popravi. Ja im postavim pitanje, zar nije to njihova specijalnost da popravljaju elektroniku, ali su mi dali neka glupa objasnjenja.

Sad mi nude neki njihov deo za 300 funti, a da mi vrate moj oko 30.

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

Kako si resio centalu?
                Da li si kupio novu, polovnu ili popravkom?

Mislim da imam iste simptome na Passatu B5. Palila se na kratko pre nekih mesec dana, par dana samo, pa se nije upalila uopste do pre par dana(presaoo od tad oko 1500km), i pre 4-5 dana se upalila, ugasila isti dan. Sutradan se opet upalila, i evo gori od tad.

Comment

• Williams
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 556
                  • Beograd- Cerak

Meni se recimo manje palila kad je vreme bilo hladnije. Ja sam napravio gresku sto nisam ugravirao nesto na taj plasticni deo (elektroniku) sto se salje, jer su mogli bilo koji da mi vrate. Oni su mi rekli da je overio procesor i da ne mogu da ga poprave, ali mi je cudno bilo sto je uopste radio.

Bilo kako bilo narucio sam sa http://www.autotekelectronics.com/, relativno dobar izbor imaju i daju 3 meseca garanciju. Ispalo me je oko 180 funti sa sve postarinom, i dolazi u kompletu sa pumpom. Montirao sam pre jedno nedelju dana, i za sada je sve ok.

Ako ti trebaju instrukcije kako da ga skines, vici.

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Ja nemam dugo taj problem pa ne znam da li zavisi od vremena. Prvi put se upalila na moru, pa se ugasila, pa kad sam krenuo ponovo upalila i gorela negde do Zlatibora otprilike i od tad pa do pre par dana se nije oglasavala. Ali sad gori. Nisam jos isao na dijagnostiku, jer mi ne radi ulaz u ECU, samo u klimu, a sad se valjda taj majstor vratio sa odmora tako da moram prvo da mi to sredi pa cu videti da li je to ili eventualno neki od senzora(nadam se).

Predpostavljam da si se raspitao, kad bi se uzimalo polovno od koje godine i sa kojih auta bi moglo da pase. Jer predpostavljam da je to sve isto u grupaciji, ako je vozilo imalo samo ABS. I koliko kosta uopste polovan deo?

Jel postoji mogucnost da je neki relej zakazao, i koji su releji za ABS je znas?

Comment

• Williams
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 556
                      • Beograd- Cerak

Po mom nekom iskustvu islo je na gore, tj sve je manje radio a ta lampica i ono pistanje me je izludjivalo. Iz mog iskustva ovde se tesko nalazi deo, zato sam i narucio od preko. Nadji pumpu ABSa i vidi koji je broj ugraviran (imas bosch i audi broj) evo ti lista ovih sto postojehttp://ecu-testing.com/audi_abs_pump_module.html.
                      Po tome ces da znas koji da trazis i koji jedini moze da ti funkcionise.

Imas opciju za 400e da kupis elektroniku od audija, ali za moj na zalost nije bilo. Najbolje da ides na dijagnostiku pa tacno da vidis koji je kvar, da ne bi ovde nagadjali. Nadam se da nije kao moj slucaj.

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Hvala ti puno.
                        Jel to znaci da je to cena reparacije mog modula 100 funti jer ga ima na listi?
                        A ti si imao lose iskustvo sa njima, jer su rekli da mogu popraviti a na kraju ispalo ne mogu.
                        8E0 614 111 AB 0265 216 559

Nadam se i ja da nije, ici cu sledece nedelje da mi pogleda sto nece da udje u ECU pa kad namesti to onda cu znati sta je.

Sad gledam, na listi za Audi ima mog broja modula, a na listi za Passat ne. Moguce da je vec menjano i stavljena neka polovna.

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

http://www.carclinicmagazine.com/vw_pas ... modul.html
                          Vidi sad ovo, ista firma-mislim adresa i sve, a cena 200 funti.
                          Malo su mi sumnjivi, jos si i ti imao lose iskustvo.

Comment

• Williams
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2006
                            • 556
                            • Beograd- Cerak

Ne verujem da je menjano. Imas identican broj kao ja na audiju. Pogledaj ovde http://www.bba-reman.com/catalogue/D...ledProduct=818, zakljucio sam da su oni najbolji ali su i najskuplji. Recimo njihov reparirani deo sa garancijom je kostao oko 430 funti sto je bilo malo previse.

Sto se ovih tice, ne mogu da procenim da li su prevaranti ili ne, dosta su profesionalni bili preko telefona i sto se tice saveta nekih. Na ebay-u drze za ovaj 5.3 bosch cenu 100 funti, dok za 5.7 je 200. Na sajtu pise isto da otkupljuju ove delove sto ne mogu da se poprave, a kad sam im ja to pomenuo dobio sam odgovor "da, ali vama je otkazao procesor pa nam to ne treba". Treba sada im javim sta da rade sa mojim starim delom, da mi ga vracaju za 50e ili da ga bace. Uglavnom ako ides na varijantu reparacije, obavezno dobro obelezi svoj deo.

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Kako skinuti prednji ABS senzor na Passatu B5. Pokusavao sam da ga izvucem ali nema sanse, doduse nisam silio. Ovako izgleda, tako da mi uopste nije jasno sta ga drzi? Uspeo sad ga ga malo zarotiram misleci da ce izaci, ali nista.

Jel zna neko, kad ne radi jedan senzor samo taj tocak blokira ili treba i ostali da blokiraju? Neko kaze da blokira samo taj na kom ne radi senzor, a drugi opet da ne radi ni jedan. Kod mene blokira desni tocak kad naglo zakocim.

Comment

• subicd
                                CBC Senator XXL
                                • 20.06.2008
                                • 463
                                • Novi Sad

Cisto ako nekom bude zatrebalo. Prednji senzor se skida ''cupanjem'' ili blaze receno izvlacenjem. Oko njega je neka kruzna mrezica koja ga drzi i koja kod starijih auta korodira(kao kod mene Passat B5), tako da je prilicno tesko izvaditi senzor a da ostane ispravan.

Comment

Working...
                                X