Neravnomeran rad dok je hladan?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • snoop
    CBC Član
    • 26.11.2006
    • 46
    • Zajecar

Neravnomeran rad dok je hladan?

Desava se to da kada dam postepeno gas normalno podize broj obrtaja ali malo neravnomerno spusta kazaljku tj obrtaje, a kada dam naglo malo gas secne motor i neravnomerno skace kazaljka i jos neravnomernije spusta rekao bih kao da trokira, takodje ponekad zna dok jos nije zagrejan da dok stojim na semaforu ler gas zna nekada da varira znaci od 800 do 900, ili zna ponekada da ide od 800 do 600 obrtaja (ja nista ne diram) i vrati se sam na 800.
    Znaci to se desava svaki put (99%), samo kada automatski sauh pocne da spusta obrtaje i samo kada padne ispod 1000 obrtaja, (motor jos nije "ni malo" zagrejan) recimo dodje oko 950 do 900 obrtaja i samo kada naglo malo dam gas. Ako polako dam gas sve je ok. Posle recimo 1 minuta kada se malo ugreje (kada kazaljka dodje na prvo belo polje) onda, i kada mu malo naglo dam gas, sve je u redu.
    Evo snimka sta se desava http://rapidshare.com/files/134872232/Kadjo.mp4.html
    P.S. Procitao sve teme u vezi ovakvog kvara, kod mene je rekao bih malo drugacije. Ne pali mi se zuta lampica i kada se motor malo zagreje onda je sve u redu, takodje kada mu naglo dam gas dok je recimo na 1200 obrtaja dok je pod sauhom radi sve ok problem nastaje samo kada spusta sauh i dodje malo ispod 1000 obrtaja, cim se ugreje i dodje do njegovih 800 obrtaja i onda je sve u redu. Svecice kablovi za svecice i filter za vazduh su zamenjeni.
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

A što nenapisa koji je auto i motor u pitanju?.......pozzz!

Comment

• snoop
      CBC Član
      • 26.11.2006
      • 46
      • Zajecar

Pa pise ti ispod mog imena... pozdrav

Comment

• xxx1
        CBC Član
        • 17.12.2007
        • 93
        • Batajnica

Karburator ili ajnspric ako nemas karburator.
        Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole

Comment

predpostavljam da je rec o kadetu 1.3l mono-jetronic?!
          napisao si da su zamnejeni novi kablovi i svecice... jel su to ganc novi kablovi i svecice ili od nekog polovnjaka?
          meni to lici na klasicno trokiranje zbog nedostatka kvalitetne varnice pri paljenju smese odnosno kada je bogata smesa (pri sauhu) uvek se manifestuje kvar oko losih kablova ili svecica, a moguce je da razv. kapa probija u svojoj unutrasnjosti ali to se retko desava kod AC Delco (crna razv. kapa) el. paljenja...
          probaj sledece:
          ujutru kada je auto potpuno hladan,otvori haubu i neka neko upali motor da radi...
          probaj da mu simuliras (rucno preko sajle gasa) to sto se desava da trokira ili secka, a odmah tu sa tvoje desne strane je el.bobina i ona ne bih smela da pucketa ili da se tada cuje neko pucketanje u njoj!!
          napisi nam malo detaljnije sta si jos primetio...
          pozdrav...

Comment

• snoop
            CBC Član
            • 26.11.2006
            • 46
            • Zajecar

Imam monopoint, ja sam mu menjao skoro creva za benzin jedno je bilo tanje a jedno sire, pa kada sam ja menjao stavio sam oba creva za dovod i odvod benzina iste debljine oba su sada sira da li to mozda ima neke veze?

Comment

nema veze sa crevima

Comment

• djlosmi1
                CBC Član
                • 03.04.2008
                • 85
                • Beograd

Ja sam imao isti problem sa trokiranjem dok je hladan motor.
                Skinuo sam svecice,ocistio i podesio zazor kako treba i nema problema.
                Zanimljivo je da se ovo samo desavalo kad je ovako malo hladnije vreme.Leti nikavih problema nisam imao.

Nisam mnogo pomogao, ali definitivno proveri da li si ubacio dobru vrstu svecica za tvoj motor i da il si podesio zazor...

Comment

• snoop
                  CBC Član
                  • 26.11.2006
                  • 46
                  • Zajecar

Ono za creva sam napisao zato sto mi se cini da kada sam to uradio od tada je poceo da zeza znam da je glupo.... Kablovi i svecice su potpuno nove kupljene u opel prodavnici u zajecaru, to sigurno nije... jedino razvodna kapa je neka no name gledao sam je nigde nije napukla sve je u redu sa njom, ortak mi je rekao da razvodna kapa ili radi ili ne radi...
                  Meni se to desava leti sada cu da vidim zimi kako ce biti, svecice su opelove gm ranije su bile wrc 8 i presle su 6000km, sada kupio nove wrc7 i isto se desava...
                  edit: Danas sam ga palio (nije paljen oko 5-6 dana) i sada normalno radi i kada padne ispod 1000 obrtaja neznam da li to ima veze zato sto je sada hladno napolju... takodje ono oko bobine cuje se sve vreme tiho pucketanje iz bobine onako kako motor radi, kada dam gas brze se cuje pucketanje iz bobine znaci to se cuje kada se priblizim bobini kada se udaljim cuje se samo motor. Ja nemam platine, a sto se bobine tice meni to tako radi (to pucketanje) cini mi se od kada sam ga kupio pre 10 godina...

----Danas sam opet probao i opet tako zeza znaci nema veze da li je hladno ili nije, zatim sam otiso kod motora rucno mu naglo davao gas i desilo se to da je iz pravca karburatora puklo kao mini petarda kada smu malo dao gas naglo i zatim motor prosto kao da se ugasio na momenat i zatim opet nastavio da radi. Sada mozda postaje malo jasnije sta je problem, ja sve nesto mislim da nije mozda komutator?
                  -- Sada i kada se zagreje dok stoji na leru smanji ponekada ler gas do 500 - 600rpm, takodje mi se desilo dok je bio na leru, takodje motor zagrejan dao sam malo naglo gas, zatrokirao je i posao je da se ugasi ali nastavio da radi.

Comment

Working...
                  X