pomoc pomoc pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Astra 1.8
    CBC Početnik
    • 15.09.2008
    • 5
    • Sabac

pomoc pomoc pomoc

da li se dizne koje su lose ili zaprljane mogu cuti kao kad su neispravni hidro podizaci...?
    pitam to jel sam menjao hidro podizace i stavio nove a zvuk klaparanja mi je ostao...
    negde sam citao da dizne kada nisu ispravne mogu klaparati kao prolupali hidro podizac, ima li tu istine???
    sa dodavanjem gasa jacina ceketanja-klaparanja se povecava...
    astra g 1.8 16v benzinka...
    unapred hvala
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

To sto ste citali se verovatno odnosilo na dizel motor.Kod benzinca dizne se ne mogu cuti da lupaju.

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Na Fiat Punto modelu mot. 1,2 16V čuje se rad dizni kao sitno kuckanje(ne mogu da nadjem bolje poredjenje) i to je normalno.U početku sam mislio da su podizači, pa su mi u servisu to pojasnili.Ovo se čuje nezavisno od toga da li je motor zagrejan ili ne!Naravno, ovo ne sme da bude bučno i sa nekakvim udarcima!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• RS-4
        CBC Veteran
        • 29.04.2008
        • 162
        • Norway

Po opisu bih posumljao na vodenu pumpu ili spaner zupcastog kaisa sto nije naivno a sto je najcesce kod tog tipa motora. Drugarski savet je da sto pre posetis mehanicara da se utvrdi tacan izvor zvuka da nebude kasno. Ako menjas zupcasti nemoj slucajno da ostavljas staru pumpu.

Pozdrav

Comment

• Astra 1.8
          CBC Početnik
          • 15.09.2008
          • 5
          • Sabac

spaner je nov i zupcasti i radjena je polu generalka ali je ostala stara i vodena i uljna pumpa...
          u servisu su mi rekli da su one ok i da nije potrebna zamena,elem ja sam sravcigerom osluskivao deo po deo motora i taj izrazeni zvuk mi se cuje kada naslonim srafciger na I diznu...
          pa me zanima jel moze to od dizne da se cuje ili ne znam ni sam vise...
          hladan topao zvuk je priisutan a sa dodavanjem gasa ceketanje se povecava...

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..nece tako dizna...potrudi se da sto pre nadjes uzrok,posle bi mglo biti skupo...

Comment

Working...
            X