Kazu Akumulator???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alfaluis
    CBC Član
    • 14.09.2008
    • 10
    • kragujevac

Kazu Akumulator???

Imam problem kako kaze majstor sa akumulatorom.A mene interesuje ako neko moze da mi pomogne da otklonim neke sumnje.Imam pojacalo Blaupunkt od 210w,plus je direktno vezan na njega,da li to ima neke veze i dal moze da prouzrukuje kvar akumulatora. Inace akumulator je 75(ampera) i odjednom jedno jutro nece da upali auto,kao da struja ne dolazi uopste. Masjtor kaze promeni ga i dovezi da vidimo ostalo...NEka pomoc bi mi dobro dosla...
    Hvala unapred...
    pozzzz...
  • darko-sice
    CBC Senator
    • 01.11.2005
    • 200
    • Aleksinac

Jer samo to jutro nije hteo da upali...da li je ispitan akumulator ili je zakljucak bio "telefonski"....da nije neki potrosac ostao ukljucen pa ispraznio akumulator.....
    POZDRAV

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Probaj da odes u neki servis akumulatora i trazi da ti ispitaju stanje elektrolita, da li se puni kako treba, kao i skrivene potrosace. To je posao od 5 min i ne verujem da ce naplatiti takvu uslugu . Ja obicno castim sa 200 din, kontrolisem na svaka 3 meseca.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Alfaluis
        CBC Član
        • 14.09.2008
        • 10
        • kragujevac

Akumulaor

Pa do tad je tesko palio iako sam mu zamenio sva 4 grejaca.Majstor je dosao na moj parking i rekao caletu posto ja nisam bio tu da su grejaci u redu kao sve ostaloi da je samo problem akumulator.Mozda je akumulator dobar...zato hocu da se raspitam na sve strane..

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Snazna pojacala MOGU da uticu na stanje akumulatora narocito ako se vozis sporo po gradu cesto a pustas muziku ko nezdrav pa jos ako imas i upaljena svetla eto ti eventualni problem. Pod takvim rezimom motor ne uspava da napuni akumulator koliko bi trebalo i malo po malo se isprazni ispod donje dozvoljene granice.
          Pocelo je i hladno vreme sto isto utice na kapacitet a i dizel je zahtevan sto se starta tice. Moguce je da ti se nakupilo svasta a ti znas najbolje kako se koristi auto i njegovi potrosaci pa zakljuci sam.
          Gore su rekli sta treba proveriti i to uradi ODMAH a obavezno je i napuniti akumulator dobro pa probati jedno najmanje nedelju dana tako.
          Koliko je star taj akumulator i koje je marke?
          Koliko se koristi i kako auto?
          Imas li alarm?
          Koji je to uopste auto? Zaboravio si da nam kazes glavno.
          Da je to neki majstor on bi sam to sve proverio a ne bi terao tebe da ti menjas akumulator koji mozda nije tako los. Majstor je on a ne ti. Ti samo dajes pare ako moras.
          Otkud on to moze da zna? Mozda na osnovu starosti ako je zaista star?
          Akumulator se prvo PUNI pa se onda "proba" ma kakav bio.
          Ne kazem da ne treba proveriti sve kasnije ali akumulator NE SME da stoji prazan uopste vise od par sati.

Comment

• zoki becejac
            CBC Član
            • 01.04.2008
            • 89
            • niš

pitanje za dekija-askonu

gde u Nišu proveriti akumulator tj. stanje elektrolita hvala unapred

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Knjazevackom prema Svrljigu, pa cim se prodje bus okretnica, s leve strane ima jedan aku-servis. Daj im 100 din i samo gledaj kako momci to rade za tren oka
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zoki becejac
                CBC Član
                • 01.04.2008
                • 89
                • niš

ŽIV BIO !!!

Comment

• Gatti.Gatozza
                  CBC Senator XXL
                  • 26.09.2006
                  • 411
                  • Zemun
                  • Lybra 1.9 / XJ600S

A zna li neko ko to proveravanje radi u Zemunu?
                  MAZDA

Comment

Working...
                  X