Problem sa kocnicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SrdjanV
    CBC Veteran
    • 28.03.2005
    • 137
    • Raska

Problem sa kocnicama

Poz svima,

Nedavno sam kupio Pasat B3 karavan,G60 motor,1991 godiste,skinut G punjac.Auto ima ABS,medjutim on ne radi (moje misljenje),ne svetli ni lampica za ABS.Imao sam prilike da vidim na drugom modelu da prilikom kontakta upali lampicu ABS,i par sekundi nakon startovanja je ugasi.To je ispravan sistem.Kod mene je pedala kocnice nemoguce tvrda i auto se tesko zaustavlja,znaci ponasa se kao da nema vakuum aparat za kocnice (kao na ostalim modelima bez ABS).

Znaci bas treba da se dooobro pritisne pedala da bi auto stao.Ima 4 diska,ako je od znacaja za resavanje problema.Auto je inace bukvalno zapusten od prethodnog vlasnika,da ne kazem ruiniran,ali je ovo za svaku osudu...

Sta moze biti problem? Danas sam isao na komp dijagnostiku,medjutim serviser je rekao da je ovo mehanicki problem.Iz Raske sam,najbliza dijagnostika je Novi Pazar.

Ne trosi ulje za kocnice,koliko sam primetio.

Pomozite...
  • SrdjanV
    CBC Veteran
    • 28.03.2005
    • 137
    • Raska

Re: Problem sa kocnicama

Ima li ovaj sistem ABS neki vakuum za kocnice? Probao sam auto takodje sa ABS-om njemu je,kada je ugasen auto,pedala kocnice mekana,mnogo meksa nego kod mene

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Vakum za kocnice je tkz. servo uredjaj za oscaj mekanije pedale kocnice, ne zavisno imas li ili nemas ABS sistem. Pregledaj u uputstvu za upotrebu ima li negde nekih releja, osiguraca ABS sistema?
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• SrdjanV
        CBC Veteran
        • 28.03.2005
        • 137
        • Raska

Verovatno ima releja za ABS,medjutim ne znam koji je,mislim da su u tabli osiguraca....trenutno,meni svetli lampica rucne kocnice,ne gasi se.Gde se nalazi vakuum za kocnice,jer moram prvo otkloniti tu tvrdu pedalu kocnice?

Comment

• SrdjanV
          CBC Veteran
          • 28.03.2005
          • 137
          • Raska

Danas sam primetio da zadnji desni tocak i ne koci

Comment

• muki_kg
            CBC Član
            • 17.12.2008
            • 33
            • kragujevac

pa pogledaj prvo da ti nije "udaren cep"na neku cev cim ti taj zadnji tocak ne koci a zbog toga ti je i kocnica toliko tvrda jer se tecnost ne sabija,a sto se tice lampice ili je nemas ili ti je zalepljena neka "slicica"preko lampice...
            ma samo napred! ali popreko!

Comment

• SrdjanV
              CBC Veteran
              • 28.03.2005
              • 137
              • Raska

Problem tvrde pedale sam resio.Crkao elektromotor koji odrzava pritisak u sistemu,jer je ovo TEVES 2 sistem ABS-a,koji nema klasicni vakuum.Koce sva 4 tocka odlicno.Medjutim ne svetli lampica za ABS i jos jedna stvar se desava:na poklopcu boce za kocionu tecnost se nalaze 2 dzeka,jedan je za nivo kocionog ulja,a drugi dzek bi trebalo da bude za ABS (pretpostavljam).Medjutim kada stavim taj dzek od ABS-a i kada krenem pedala kocnice ide gore dole,sama,bez stiskanja kocnice.Znaci s vremena na vreme ide gore dole (podrhtava) kao da je ABS ukljucen.

Ne znam sta je u pitanju,ako ima neko objasnjenje,javite

Comment

Working...
              X