Imam problem. Auto mi previse trosi ( oko 8l na otvorenom, i oko 10 po gradu). Isao sam na test aparat ali tamo nista nije pokazao, nije nasao nikakvu gresku. Jedini problem je bio sto se otkacio kabal na lambda sondi. To sam sredio ali se nista nije promenilo. Inace motor je ABD 1.4 benzinac i nema ugradjen plin. Ako neko zna sta bih jos mogao da uradim da smanjim potrosnju neka mi odgovori. Inace kada sam ga uzeo trosio je do 6l na otvorenom i do 8l po gradu. Hvala unapred.
Golf III, 1.4 benzinac, 1995 god
Collapse
X
-
Re: Golf III, 1.4 benzinac, 1995 god
Isao sam kod majstora koji ga je nakacio na kompjuter. Ispitao je i lambda sondu i ustanovio da je ispravna. Nego jos jedno pitanje: sta mislite otecnostima za ciscenje dizni koje se sipaju u rezervoar sa gorivom. Inace kupio sam ga pre tri godine. To prvo leto jena otvorenom trosio do 6l a po gradu do8l. Vec ovo leto je na otvorenom trosio 7,5 do 8l a po gradu 9 do 10l.
Comment
-
-
Re: Golf III, 1.4 benzinac, 1995 god
E pa evo mog misljenja ....
Mislim da tvoj golf bas ne trosi mnogo previse .... ali da bi mogao manje - to da ...
Ako imas kratke gradske voznje i to pogotovu zimi onda je potrosnja naravno povecana ...to vec i ptice na grani znaju ...
Pa sta bi ja tu proverio ....
vidim pises da je majstor proverio LAMBDA senzor ... ako je stvarno kako treba proverio na osciloskopu ili spec mototesteru ...onda OK
Zatim ....momenat paljenja da li je ispravno nastelovan ...
....da li imah stabilan rad na leru - ovo mislim iz razlog na ulazak nepotrebnog vazduha u sistem sagorevanja sto preko odgovarajucih senzora povecava dodatno ubrizgavanje goriva ....
Pa ima jos stosta svasta sto povecava potrosnju ... siroke gume, kaplje negde gorivo ...
Tecnosti za ciscenej dizni :
Ima raznih ... skupljih - jeftinijh ...
Efekat ciscenja je prilicno subjektivan ....
Od jedne ture "ciscenja" ... mislim ono kad sipas tecnost u puni rezervoar benzina ... mala vajda ... trebalo bi da zaredjas tako vise rezervoara
Naravno da najbolji efekat se postize na aparatu za ciscennje ili ultrazvukom - i tu su podeljenja misljenja
Comment
-
Comment