BMW i ABS.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Fabia & Avensis
    CBC Senator
    • 25.05.2006
    • 215
    • Podgorica - MNE!

BMW i ABS.

BMW 5 e39

U zadnje vrijeme cuo sam kliktanje oko prednjeg lijevog tocka. Sve sam kontrolisao i sve je bilo OK. Odlucio sam da skinem lezaj i da ga podmazem. Skinuo sam ga, ocistio i stavio dosta masti. Vratio sam ga na njegovo mjesto i posle nije bilo kliktanja, ali pojavio se veci problem.
    Sad kad motam volan i vozim tako 5-10 na sat sa nogom na kocnicu, osjecam jake udare, znaci isto kao kad radi ABS, a to je ustvari ABS, lupa samo dio ABS-a za taj tocak. Kad ispravim sve je OK. Onda, ako vozim po makadamu i kocim naglo, ABS se aktivira ali ako smanjim pritisak na pedali i auto se kotrlja sa nogom na kocnicu, osjecam udare ABS-a, stalno, iako tocak se vrti, osjecam po jedan udar za svaki okret tocka, znaci tok tok tok tok, ako pustam kocnicu na sekund i ako ga opet stiskam (ne jako), sve je OK.
    Prilikom skidanja povrijedio sam onaj veliki saraf lezaja, a oko lezaja se nalazi semering koji ima crte za ABS, senzor ide pored semeringa.

Sta bi moglo da bude? Saraf? Semering?
    DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
    DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: BMW i ABS.

Verovatno se nesto sa tim impulsom desilo. Ili nije lepo sklopljeno. U svakom slucaju tako nesto se desava kad se otpori i signale svih senzora razlikuju vise od 25%. Ako ti ne smeta tako da vozis ti vozi a ako ne onda promeni ceo lezaj sa ABS-om. Jer ako se nevaram to ide u kompletu.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• Fabia & Avensis
      CBC Senator
      • 25.05.2006
      • 215
      • Podgorica - MNE!

To ide u kompletu i skupo je, oko 200 eura a greota mi je da dam toliko para...

Gledam da nadjem samo semering od nekog lezaja koji je za smece.

Comment

• Dexxter
        CBC Senator
        • 26.11.2007
        • 224
        • Svilajnac

Pa pitanje je da li ces ga ucentrirati kalko treba. Da ne bude da je ceo problem u centriranju tog semeringa sa poljima za signal.
        Da li si pokusao da izmeris koliko je rastojanje izmedju senzora i semeringa na drugom tocku. Pa onda da proveris da li je isti razmak i kod tebe. Ako je sve to ok onda znas sta ti je ciniti. Novo.

Comment

• Fabia & Avensis
          CBC Senator
          • 25.05.2006
          • 215
          • Podgorica - MNE!

Originally posted by Dexxter84
          Pa pitanje je da li ces ga ucentrirati kalko treba. Da ne bude da je ceo problem u centriranju tog semeringa sa poljima za signal.
          Da li si pokusao da izmeris koliko je rastojanje izmedju senzora i semeringa na drugom tocku. Pa onda da proveris da li je isti razmak i kod tebe. Ako je sve to ok onda znas sta ti je ciniti. Novo.

E vidis, to nisam, a i muka mi je da skinem i drugi jer su sarafi skroz blokirani.
          A znaci ima veze razmak izmedju senzora i semeringa? Recimo ako je semering 1 mm dublje?

Comment

• Dexxter
            CBC Senator
            • 26.11.2007
            • 224
            • Svilajnac

Pa to ne valja. Tacno postoji dozvoljeno koliko sme da bude udaljen. Ja mislim da je bese 1 - 1.5mm

Comment

• Fabia & Avensis
              CBC Senator
              • 25.05.2006
              • 215
              • Podgorica - MNE!

Hvala.
              Sjutra ili preksjutra cu ga tacno izmjerit pa cu ga primac ako bude potrebe.

Comment

• Fabia & Avensis
                CBC Senator
                • 25.05.2006
                • 215
                • Podgorica - MNE!

Hmmmm, posle malo googlanja nasao sam informaciju da air gap izmedju senzora i semeringa treba bit od 0.6 do 1.3 mm, i zamisli, isao sam u garazu, skinuo lezaj i imao sam sta da vidim - gas je bio veci od 2 mm. Primakao sam semering, djirao oko kuce i sad radi kako treba.

Jos jednom, hvala.

Comment

• Dexxter
                  CBC Senator
                  • 26.11.2007
                  • 224
                  • Svilajnac

Drago mi je da si uspeo da sredis. Pozdrav