Hyundai Getz 1.4,72kW,MPI,08,Paljenje kad je motor zagrejan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bramley
    CBC Početnik
    • 13.04.2009
    • 1
    • Srbija

Hyundai Getz 1.4,72kW,MPI,08,Paljenje kad je motor zagrejan

Imam problem sa Hyundai Getz-om, 1400 ccm, DOHC, 72kW. 4 meseca star, presao 5000 km. Kad je motor hladan pali iz prve, al ako je zagrejan, onda nekad nece, cak i kad verglam malo duze. Upali tek iz trećeg, cetvrtog. Nema pravila, ne desava se uvek, samo povremeno, i uvek kad je vec vozen pre toga i motor se nije ohladio jos. Bio sam u servisu, dijagnostika ne pokazuje nikakve greske, nemaju pojma u cemu je problem. Rekli da misle da je problem sa gorivom. Naravno u servisu uvek pali iz prve Inace u voznji nema nikakvih problema, ne gusi se, ubrzava normalno
  • PRESRETAC
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2007
    • 333
    • BG
    • Grande punto 1.4T

Re: Hyundai Getz 1.4,72kW,MPI,08,Paljenje kad je motor zagrejan

imao sam ja slican problem dok sam imao alfu...kad je hladna upali ali kad se malo zagreje onda nece...na dijagnostici nista ne pokazuje...toliko sam se drndao i gomilu stvari promenio i na kraju je ispalo da je jedan ventil prso...zamenjen ventil i radio je ekstra posle toga...e sad ne verujem da je to kod tebe jer je nov auto ali moguce je da je nesto oko mehanike sto ne pokazuje dijagnostika...
    sigpic

Comment

• stef80
      CBC Početnik
      • 15.10.2009
      • 1
      • ZG

Re: Hyundai Getz 1.4,72kW,MPI,08,Paljenje kad je motor zagrejan

Apsolutno isti problem imam s Getz-om 1.4 2008.
      E sad, ono što sam čuo od Hyundai servisera je da se 99% radi o antenici koja čita kôd ključa, znači problem na liniji kodirani ključ - imobilizator. Uglavnom treba zamijeniti tu antenicu, što i nije neki trošak, a pokriveno je garanciojom ako je auto pod garancijskim rokom.
      Verglanje se može izbjeći tako da se prati kontrolna lampica od ključa, ako se ona ne upali, onda neće ni auto. Jednostavno treba vratiti ključ i okrenuti ga ponovo dok se ne upali lampica, pa tek onda paljenje.

Comment

Working...
      X