Vec neko vreme mi se javlja problem da mi auto radi neravnomerno na leru ili sa cak i ugasi,ler mu ide od 500-1700 obrtaja i tako non-stop dok mu ne dodje pa se i ugasi.To se desava i kada ga palim u mestu i toku voznje kada stisnem kvacilo.Bio sam kod nekog majstora koji mi je zamenuo lambda sonde i zamenuo mi je onaj komplet gde se nalazi leptir gasa i ostali senzori i radio je dobro dok nisam stigao kuci i sad opet isti problemi.Ako je neko imao slican kvar ili zna resenje problema neka napise.I nemam ugradjen gas
Peugeot 406 2.0 benz,100kW,2002 god,magneti mareli
Collapse
X
-
Re: Peugeot 406 2.0 benz,100kW,2002 god,magneti mareli
1 vratiti sve na svoje mesto(stari leptir)
2 uraditi dijagnostiku
3 po potrebi zameniti deo koji je neispravan
Ovako bi trebalo da izgleda(redosled radnji).Sta podrazumevas pod "neko vreme"? Problem je tu par dana ili meseci,postepeno je bilo sve gore ili odjednom,zasto ste menjali L. sonde,pa jos obe?!?
Prvo poseti neki servis koji ima GAS analyser,i izmerite izduvne gasove na leru.3000RPM i pun gas,onda uradi dijagnostiku u servisu koji ima alat i znanje i voljan je da potrosi malo vremena na tvoj auto(ne samo da cita kodove) onda sve to lepo postavi ovde,a mi cemo da ti pomognemo i uputimo na pravu stranu.
Ovako napamet pa jos posle neuspesnog pokusaja popravke jako je tesko reci odmah u cemu je problem....Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
desava se vec par meseci,lambda sonde su menjane upravo zbog tog neravnomernog rada(svetlila je check engine lampica),kao i ostalo sto sam naveo.Prvo su zamenjen sonde,sve je lepo radilo,lampica vise nije svetlela,kada sam presao nekih 100km opet isti problemi,onda mi je zamenuo taj sklop gde se nalazi leptir i ostali senzori i opet isto presao oko 100 km i opet ne radi.Sad cu opet do njega da vidimo sta cemo,posto sam ostavio dosta para a nikakvih rezultata.Prvo je samo svetlela lampica a onda je odjednom poceo tako da radi
Comment
-
-
Imas isti problem kao i ja sto sam imao na 206, kao i jos jedno 20 ljudi sa istim motorima i ECU-ima. I koliko znam niko ga jos pouzdano nije resio, da kaze "to i to je bilo u pitanju". A menjano je maltene sve - od sondi, svecica, bobina, leptira, senzora, ler motora, MAP senzora, ECU-a, sve sto ti padne na pamet. Ima jedan 206 koji konvertovan na VEMS uz koristenje postojece instalacije i BSI-ja ima iste simptome, iako ne postoji deo koji nije zamenjen, i kakve dijagnostike nije radio...
Pa ako pronadjes sta je u pitanju i mene bi zivo interesovalo.
Comment
-
-
Originally posted by GavraOriginally posted by gabricnPrvo je samo svetlela lampica a onda je odjednom poceo tako da radi
Comment
-
-
Da li se secas kakav kvar je bio sa L.sondama? Prekinuto strujno kolo ili su bile "zakucane" na nekoj voltazi,jos neki kod pored da li je bio prisutan,bar povremen ako ga nije bilo u memoriji?Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Originally posted by GavraDa li se secas kakav kvar je bio sa L.sondama? Prekinuto strujno kolo ili su bile "zakucane" na nekoj voltazi,jos neki kod pored da li je bio prisutan,bar povremen ako ga nije bilo u memoriji?
Sto se tice problema sa sondama nije mi nista rekao,posto verovatno ni sam nezna
Comment
-
-
Tako se ne moze popraviti auto. Bez podataka mozes menjati napamet ono za sta imas pare pa kad ubodes super,mislim sto je menjao sonde? Imao je polovne da proda,ne razumem.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
A sto opet kod istog mehanicara? Cemu se nadas?
Dali itko zna koju je gresku PCM zabiljezio u vezi ovog problema. Ako check lampica svijetli mora postojati i nekakva informacija od koje se pocima dijagnostika. Ima li kakvih boljih majstora u Subotici koji se mogu nositi s ovakvim problemom?
Comment
-
-
Oterao sam kod valjda boljeg majstora i sad sam dosao do saznanja da mi je kompjuter pokvaren tj. prethodni vlasnik je udario auto i samim tim iskrivio stampanu plocu.E sad imam opciju da ga on sam popravlja ali kaze da je komplikovano posto ta ploca ima 4 sloja itd. (nerazumem se ),imam opciju da nabavim nov (skupo) a dogovorili smo se da ce on da potrazi polovan racunar pa ce nesto da sredi,naravno prvo ce da mi javi za cenu kolko sve to kosta
Comment
-
Comment