PASAT 1.9 TDI, SECKA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • struja
    CBC Član
    • 20.03.2009
    • 65
    • nis

PASAT 1.9 TDI, SECKA

Neznam sta moze da bude,dobro prima gas,lepo ide a kad se smanji gas ispod 2000 obrtaja u cetvrtoj ili petoj brzini,pocne da secka. Cim dodam gas on povuce,primi lepo gas i ide.Na dijagnostici ne pokazuje nikakve greske.Dalije u pitanju uzubljenje,palenje ili nesto drugo,neznam.Molim za pomoc i savet.Poz.
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: PASAT 1.9 TDI, SECKA

Bez podataka o vozilu ti nista ne mozemo pomoci.Procitaj pravila foruma,gore iznad tvog posta!

Comment

• Gile_GTI
      CBC Veteran
      • 15.02.2009
      • 107
      • Beograd-Karaburma

a da nije malo mnogo da ga u cetvrtoj-petoj spustas ispod 2000??

Comment

• struja
        CBC Član
        • 20.03.2009
        • 65
        • nis

Pasat B4 94god. kod motora 1z. 66kw.To su podaci,ja mislim da vise od ovoga ne treba,greska je sto nisam to naveo odmah.Asto se tice broja obrtaja motora mislim da nesme da stuca ispod 2000 bez obzira u kojoj je brzini.Ako motor lepo radi u voznji na,recimo 1500-1600 a kad se doda malo gas on pocne da secka pa posle oko 1800 smiri rad i nastavi dalje normalno.A ako dodam gas naglo on proguta to i povce fino bez problema.Trazio sam po forumu slicne probleme i tu se spominje egr ventil,protokomer,dizne,pumpa kao moguci kvarovi.Ako je egr ventil,moze li da se on blokira i da tera bez njega ili mora da se menja.

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Podji prvo od dizni...ako vec nemas nekoga ko ume da se sluzi dijagnostickim skenerom.

Comment

• struja
            CBC Član
            • 20.03.2009
            • 65
            • nis

u sustini snalazi se kako znas jel da?Resicu ja to samo nisam u mogucnosti sad da uzmem vag-com original,imam jeftine solucije ali necu kopije jer vec imam takav uredjaj ali nije prava stvar.Nista strasno moze i ovako da se vozi

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

u sustini snalazi se kako znas jel da?
              Dao sam ti koristan savet,skidanje i kontrola dizni nije skupa.Ne znam sta si ocekivao kao odgovor u zahtevu za pomoc?

Comment

• Velickovic
                CBC Član
                • 15.07.2009
                • 54
                • Hell

Proveri nosace motora, takav problem sam imao na Golfu 4 seckao ispod 2000rpm kada kocim motorm, drzac je bio propao.

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

Originally posted by struja
                  u sustini snalazi se kako znas jel da?Resicu ja to samo nisam u mogucnosti sad da uzmem vag-com original,imam jeftine solucije ali necu kopije jer vec imam takav uredjaj ali nije prava stvar.Nista strasno moze i ovako da se vozi
                  Pa ciko ti bi i jare i pare. Hoces dobar skener za <=500 eura Zato postoje radionice koje pruzaju uslugu dijagnostike, pa ne moras dati par "somova" vec 10ak eura.
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• struja
                    CBC Član
                    • 20.03.2009
                    • 65
                    • nis

Resio sam problem bez skupe dijagnostike.Zamenjen je drzac motora,proverene dizne i ventil za regulaciju izduvnih gasova turbo kompresora.Sad radi lepo i nema da secka.Hvala svima na pomoci samo jedna zamerka stefanu,ako vec ima dobro opremljenih servisa sa skupom opremom i ako se tamo svi problemi resavaju,koja je sfrha onda ovog foruma.

Comment

Working...
                    X