Povećana potrošnja na B6 AVB 74kw i lampica za pojas na GOLF

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Re: Povećana potrošnja na B6 AVB 74kw i lampica za pojas na GOLF

sto uopste trazis pomoc ako ne verujes.po pitanju vag coma Gavra ti je No 1.ispostuj coveka ako od njega trazis pomoc-ovo ti je prijateljski savet
    Pirke

Comment

• WAGEN
      CBC Član
      • 10.07.2009
      • 27
      • Kikinda

Pa nov sam na ovom forumu a i nije me baš oberučke primio tako da sam oprezan jer me je ispreskako za par min .Naravno niko nije savršen i niko se nije rodio naučen a ako neko ozbiljno moli za pomoć to nije razlog da mu se ismevaju

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Jel postoji neka pomoć bez davanja broja ???????
        Niko tebe ne ismeva,mnogi hoce pomoci i uputiti te na pravi put.
        A kako bi bilo da jos jednom pogledas te dizne i da nam precizno kazes rezultate?

Comment

• WAGEN
          CBC Član
          • 10.07.2009
          • 27
          • Kikinda

OK sutra cu da zapišem svaku ponaosob koliko pokazuje.A da ih merim u leru ili vožnji ????????

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by nina996
            sto uopste trazis pomoc ako ne verujes.po pitanju vag coma Gavra ti je No 1.ispostuj coveka ako od njega trazis pomoc-ovo ti je prijateljski savet
            BROJ 1 za VCDS=VAG-COM je clan foruma Dr Boca i zvanicni zastupnik za nas region.
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Kakve veze ima da li je original ili kopija kad oba rade posao osim sto original ima softverski update a kinez mora na "remap" . Drugo, u expert mode ne moze da udje bez PIN code tj nikakve adaptacije i promene ne moze da uradi.
              @WAGEN: Gavra se to malo sali a i u pravu je posto pises malo s'brda-s'dola. Lepo te pitao sta ti je ovo 2000 i 2250 a ti opet nastavljas sa brojkama a ne kazes sta one znace. Ima ovde ljudi koji ne razumeju terminologiju koju koristis a voleli bi da nesto procitaju i nauce.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• nina996
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2009
                • 324
                • leskovac

Izvini Gavro setio sam se ali dal ti smeta,ja te cenim za strucnjaka po pitanju dijagnostike a ti kako zelis.Pozdrav
                Pirke

Comment

• WAGEN
                  CBC Član
                  • 10.07.2009
                  • 27
                  • Kikinda

Izmerih danas vrednosti sa dizni mislim da je to ovo :
                  Grupa 013 : IDLE SPEED SMOOTH RUNNING
                  1Cilindar -0.47 mg/str
                  2Cilindar -0.12 mg/str
                  3Cilindar 0.07 mg/str
                  4Cilindar 0.42 mg/str

Kako vam ovo izgleda i dal je to to što ste trazili jer to je količina brizganja po svakoj dizni u leru ????
                  Gledao sam dalje malo preciznije po ostalim grupama i nadjem :
                  Grupa 015 : I ispod trećeg polja piše FUEL CONSUMPTION, što pred postavljam da je potrošnja,i na leru mi piše :
                  0.4 l/h
                  Što mi izgleda da označava trenutnu potrošnju a kad mu dam gas ona raste proporcionalno .Stim što dok radi na leru tu mi pokazuje 0.4l/h a na bordu 0.7l/h naravno što se nepodudara ako bi ta dva parametra trebala da su ista što predpostavljam.
                  Dajte neke ideje ovde sam se baš zaglavio.

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Iz dosadasnjih podataka moze se zakljuciti da je auto ispravan.Mozda pritisak turbine podbaciva sa ocekivanim vrednostima,ali sta je tu je,mozda malo zacepljenja u auspuhu.E sad to sto bord pokaziva,ne bih vise uzimao u obzir.Neka vozi neko vreme i prati prosecnu potrosnju.Sa tvoje strane si dosta ucinio za njega,a on ako trazi dlaku,neka ide dalje.

Comment

• WAGEN
                      CBC Član
                      • 10.07.2009
                      • 27
                      • Kikinda

Dogovorio sam se sa ljudima kod Žeravice u BOSCH servisu da iduće nedelje oteram auto da izmerimo stvarnu potrošnju jer imaju taj aparat pa onda ću biti skroz na čistom da je sve ok , ali bih volio naći uzročnik ovog problema jer imam još jedan A4 2004 avf 136 ks sa sličnom situacijom.Kod njega ne pokazuje uopšte potrošnju na leru, samo zadnju potrošnju u vožnji i bude negde kako kad 5.5l/100km a ne u l/h.Zato me sve to interesuje, koji su senzori ili davači koji daju podatke na bord ili kompjuter ????

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

malo po googleTu pa se dobiju neke ideje

Computer & Fuel Systems - Audi A4 1.9 TDI PD 74kW fuel consumption problem - Hi all. I need your help. I bought Audi A4 with 74kW PD engine and I have a seious problem with fuel consumtion. We know that this car may have consuption around 5-6 liters per 100km, but my car have around 8-9 liters. There must be some...

RE: Audi A4 1.9 TDI PD 74kW fuel consumption problem
                        There's not much else that it can be on that type of engine. Fuel flow is regulated by the pump and injectors via info from the ECU which calls for x amount of injection based on MAF info and DBW input. My guess is if injectors are stock and pump is working properly than info on the air flow must be incorrect to the ECU. Problem is that you bought an unknown engine with an unknown history. Always much harder trying to sort out somebody else's problems. Check to make sure they didn't rig a pot/resistor to the wiring harness on the fuel pump. Sometimes people will do that to trick the car into raising the fueling to increase power.

DBW je : drive-by-wire .

e sad to je chisto informacija,za razmishlanje .. mozda je sve ispravnoa na kolima a Board kompjuter zeza ,
                        ako ti izmere manju potrosnju nego sto board prikazuje..onda Board nevalja ili konekcija izmedju ECU i Board..
                        chisto logichki nagadjam
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• MN026
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2009
                          • 348
                          • SMEDEREVO

dzabe ces ici kod zeravice jer on ima kts kojim ce te iste podatke da iscita koje si i ti citao a taj vag-com koji ti imas bilo da je original ili klon je jaci od kts-a i boji.on jedino moze da vadi sve dizne i jednu po jednu na test aparatu za PD da ispituje pod pritiskom od 300-1000bara u 5 razlicitih sekvenci ali po oivome sto si ti napisao iz grupe 13 to je ok.merodavne su ti vrednosti iz motornog ecm-a.desava se da tabla ili can komunikacija pobrljave zbog pomeranja km pa tada na displeju nemas tacne informacije.u toj godini tabla ima vezu sa mot. ecm-om preko can modula pa zato prvo treba ponovo prekodirati tablu a mozda i can.to nije posao za tebe po ovome sto si napisao pa zato potrzi pomoc nekog iskusnijeg kolege koji ce ti to i pikazati i uraditi.nemoze sve preko neta da se uradi i nauci---ovo je prijateljski savet

Comment

• Gumetina
                            Banovan
                            • 12.12.2004
                            • 1082
                            • Novi Sad

Da li je moguce da je taj auto bio chipovan, te da je prilikom resavanja turba i kojecega, neko uradio update softvera i pregazio chip ?

jeste da je ranije zakucavao 2550mbar jerbo toliko meri sam map, a sad tera do 2000mbar sto je std mapa, bez tuninga....

meni zapelo za oko, posto vidim da je sve ostalo ispravno

Comment

• MN026
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2009
                              • 348
                              • SMEDEREVO

ma jok ,taj motor ima predvidjeni apsolutni pritisak 1950mbara ali usled zaglavljivanja promenljive geometrije nemoze dovoljno brzo aktuator turbine i geometrija da izvrse korekciju zato je i cistio turbinu.to je boza kvar.a da je cipovan-tjuniran sa vag-komom to lako moze da utvrdi kroz uporedne parametre i za turbo i za gorivo.jedan od cestih takvih da kazem posledioca je i stavljamje kineskih protokomera koji dozvoljavaju povecano punjenje gorivom jer prebacuju dozvoljene fabricke podatke za vw grupaciju koji kazu da protokomer nesme da da veci podatak od 850mg po ciklusu .kinezi to bazdare-kalibrisu uvek preko 850 do 1050.zato auti sa takvim maf-om malo bolje znaju da povuku,malo vise trose i malo vise dime pri punom gasu jer tada turbo i dal;je salje istu kolicinu vazduha.u ovom slucaju najverovatnije treba tabala da se kodira i kalibrise a takve mogucnosti ima taj vag-com samo treba da zna a on to nezna.medvedja usluga je da ga navodi neko nato na ovaj nacin.

Comment

• Gavra
                                CBC Senator XXL
                                • 06.03.2008
                                • 2031
                                • Beograd

Originally posted by MN026
                                u ovom slucaju najverovatnije treba tabala da se kodira i kalibrise a takve mogucnosti ima taj vag-com samo treba da zna a on to nezna.medvedja usluga je da ga navodi neko nato na ovaj nacin.
                                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                                X