Imam Fiat Punto 1.2, 1995 god, u toku voznje na malim obrtajima ugusi se, upali mu se injektor na desnoj strani table i nastavi normalno... tako mozda jedno 20 puta, i onda mi je prvo poceo da se gusi totalno, kada mu pustim gas gasio se, i sve tako... rekao mi je majstor da je senzor radilice zaprljan, ocistio ga je, vozio sam ga normalno 2,3 dana i opet. Opet se gusio jedno mjesec i odjednom se ugasio i kada mu dam kontakt nije pokazivao lampicu injektora. poveo sam ga kod majstora napravio ga je, ali cim sam izasao od njega opet isto.. jos jednom mi se to desilo, proizvelo mi je kompjuterski kvar, ne znam sto da radim nidje sa njim ne smijem poci. pitam majstore niko ne zna o cemu se radi... pomozite mi????? hvala
Punto 1.2 1995god. gusi se i pali mu se injektor
Collapse
X
-
Re: Punto 1.2 1995god. gusi se i pali mu se injektor
Kako si bio kod majstora i napravio ga je a cim si izasao ono isto? Zasto se nisi vratio da ga napravi,pa zato si ga doterao.
Pravilo je kada se MIL(check engine) pali da se ocitaju greske da se vidi sta ECU misli da je pokvareno,onda se doticni senzor,sistem ili bilo sta drugo na sta ukazuje greska ispita da se potvrdi neispravnost.Kada se neipravnost nadje otkloni se i onda je auto popravljen.
Ovako online bez gresaka i uvida u parametre tesko ce ti neko kvalitetno pomoci,potrudi se da bar zapises kodove gresaka pa ih postavi da bi ti pomogli.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Nije na plin.. A taj dan sam ga vratio majstoru, stavio ga odmah na komp. i nije mu nista pokazao.. ubio se 5 dana da nadje gresku i nije uspio. kaze ne zna ni on sam..Prvi put mu je pokazao problem na senzoruy radilice i on ju je ocistio jer je zamastila bila... i tada je 2,3 dana radio normalno... i ja sam probao sam da ocistim ovaj senzor radilice pa da vidim.. ako se to uopste moze tako ocistiti... a neko mi je kazao da moze da bude problem to sto sam mu promijenio svecice a nisam stavio original za njega... da li to moze biti problem..??? i nije mi jasno zasto je kompjuter dva puta otkazao, tj. izgorio mu neki elektronski dio... zbunjen sam totalno, ne znam ni sam sto da mu radim....
Comment
-
-
Originally posted by dejo_vnije mi jasno zasto je kompjuter dva puta otkazao, tj. izgorio mu neki elektronski dio...Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
Comment