Santa fe 2.0 crdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Andragon
    CBC Početnik
    • 19.08.2009
    • 4
    • West

Santa fe 2.0 crdi

Pozdrav svima,nov sam u polju diagnostike pa mi treba pomoc.
    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi,X431 izbacuje vise kodova,koje sam pobrisao,pa se potom ponovo pojavljuju samo dva koda zbog kojih auto pali check lampicu i gasi motor
    kodovi su p0403 egr soleoind - MAL
    p0340 camshaft posi. SeNSOR -MAl
    juce sam pregledao i kontakt sprejom ocistio sve moguce kontakte na senzoru,i auto je radio normalno,testirao sam ga dva sata,i auto je radio ekstra,sve dok ga nisam vratio vlasniku
    koji je malopre ponovo doshao sa check lampicom i kada sam iscitao kodove izbacio mi je ova dva koda.
    pitanje br 1. Kako da ispitam senzor bregaste? (da li postoji neki nacin bez osciloskopa)
    pitanje br 2. Da li je mooguce da kvar na egr kalemu utice na senzor bregaste( porvericu stanje egr kalema kasnije)

Molim za pomoc
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Santa fe 2.0 crdi

Originally posted by Andragon
    pitanje br 1. Kako da ispitam senzor bregaste? (da li postoji neki nacin bez osciloskopa)
    Tesko da je pouzdan...

pitanje br 2. Da li je mooguce da kvar na egr kalemu utice na senzor bregaste( porvericu stanje egr kalema kasnije)
    Tesko,pre ce biti da im zajednicko napajanje ili mase nisu dobri....

Mada ne bi bilo lose da postavis sve kodove sa kojima je dosao.....
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Andragon
      CBC Početnik
      • 19.08.2009
      • 4
      • West

Gavro hvala na brzom odgovoru.
      evo liste svih kodova koje sam prvi put ocitao
      1. p0403 ERG solenoid - Mal
      2. p0560 System voltage - mal
      3. p1629 glow lamp falout
      4. p1623 Mil open - Short
      5. p1603 imobilizer
      6. p0340 camshift position senzor -mal

Danas sam skidao Erg ventil,mrezica je bila zaprljana,sada auto radi jedno vreme i ponovo se izgasi sa greshkom p0340 ,senzor bregaste. u Auto dati videh da imaju zajednicki cvore,roze zica,ali tek sad kad procitah odgovor,tako da nisam stigao da proverim. Moram da otkrijem da sigurno nije do senzora,da bih znao dal da narucujem isti.Ako neko ima slicno iskustvo,molio bih za pomoc,ipak sam pocetnik u ovom ludilu zvanom dijagnostika

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

p0560 System voltage - mal
        Ovo ti je verovatno najvazniji kod koji si procitao...DOBRO pregledaj releje i masu izmedju motora i sasije.

I daj bar opis motora ako te mrzi da slikas ,da li je varijabilna faza bregaste,koji tip senzora koristi,da li ima lanac ili kais da li si kontrolisao greske i iz drugih modula??

Imas kod za IMMO a on ti moze gasiti auto....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Andragon
          CBC Početnik
          • 19.08.2009
          • 4
          • West

Gavro,sutra cu proveriti stanje mase i releja. Auto je inace 2001 godishte,4WD,1900 kubika ,16 V pise na poklopcu,sto se tice kajisha ,motor nisam otvarao ali znam da je zupcasti kajish unutra.
          Zadnje sto smo radili na njemu je bila korpa i lamela,auto jeste stajao jedno mesec dana ispred servisa dok se covek odlucio tj nije kupio istu,kada je zamenjeno vozio ga je jedno 15 dana a onda je dosao
          sa upaljenom check lampicom i recenicom:"Sta se deshava ovo mi se pre nije palilo" kao da smo mi neshto krivi za to. Gledao sam i druge module ,nije pokazivao nikakve greshke...
          Danas zadnji put kad sam ga palio,primetio sam da posle nekog vremena promeni zvuk i motor pocne da se stresa,i na kraju se izgasi,kada zakacim x431 i odem da proverim greshke,prikazuje samo jednu p0340

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

...obavezno proveriti uzupčenje...

Comment

• Andragon
              CBC Početnik
              • 19.08.2009
              • 4
              • West

Provrio sam sve danas,definitivno senzor bregaste,posto mi se samo taj kod pojavljuje,a senzor radi dok se ne zagreje,a potom nema sanse upaliti motor,jedino ako se senzor ohladi vazduhom...
              NArucicu taj senzor pa sta mi Bog da.
              Hvala puno svima na pomoci

Comment

Working...
              X