Podrhtavanje na leru - pezo 206 1.6i (65kW) -2000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lmilannnn
    CBC Član
    • 22.06.2009
    • 29
    • Nis

Podrhtavanje na leru - pezo 206 1.6i (65kW) -2000

Najpre, pozdrav svima.
    Imam problem sa ler gasom na autu iz naslova. Broj obrtaja stoji na normali negde oko 900 a motor podrhtava (trese se).
    U voznji se to ne oseca, i auto se najnormalnije ponasa, ali kad stanem on kao da trokira.
    U kolima imam ugradjen sekventni plin (Landi Renzo). Isti je slucaj i na plinu i na benzinu.
    Stavio sam danas novu NTK univerzalnu lambda sondu misleci da ce otkloniti problem, ali nista. Opet isto .

Molim vas za vasa misljenja o tome sta bi moglo da bude uzrok ovome.

Unapred hvala.
  • lmilannnn
    CBC Član
    • 22.06.2009
    • 29
    • Nis

Re: Podrhtavanje na leru - pezo 206 1.6i (65kW) -2000

Ajmo !

Nije valjda da niko nema neki predlog?

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Ajde... izmeri prvo kompresiju!

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

ukoliko se motor "trese" onda obrtomer ne stoji bas na 900 vec malo seta,zatim da li motor neravnomerno radi ili radi " na 3",ako je kompresija dobra pregledati usis,ajmo...

Comment

• lmilannnn
          CBC Član
          • 22.06.2009
          • 29
          • Nis

Pa cudno je ali kazaljka ne mrda, a motor radi u nekom ritmu (trese se u nekom svom ritmu i maltene zaljulja karoseriju u tom ritmu). Probacu svecice i da izmerim kompresiju pa se javljam.
          Hvala

Comment

• lmilannnn
            CBC Član
            • 22.06.2009
            • 29
            • Nis

Promenio sam svecice. I opet isto
            Sta u usisu da pogledam i kako?

Comment

• lmilannnn
              CBC Član
              • 22.06.2009
              • 29
              • Nis

Rasturao sam usisnu granu i ocistio je. Bila je masna i prljava. Skidao sam i MAP senzor i cistio. Merio sam napon na njemu i vrednosti su u granicama kao sto pise u auto dati. Skidao sam i step motor ler gasa i ocistio ga, ali je on relativno nov (oko 20000 km).
              I kad sam sve to vratio, opet radi lose, podrhtava na leru.
              Kompresiju nisam merio, ali auto dobro ide i dobro vuce, svecice su sve dobre pa mislim da je i kompresija u redu, ili da je ipak izmerim?
              Sta mislite da li mozda bobina zeza?
              Sta bi moglo da bude?

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Prvo se mora otkriti koji deo sistema je neispravan,da bi to uradio moras ispitati sledece sisteme

1 potpritisak na leru,3000 i pun gas i napises nam vrednosti ovde minimum za ler je 590mbar

2 visoki napon i primarni i sekundarni,snabdevanje bobina sa strujom kao i njihovo praznjenje,kvalitet varnice i trajanje

3 kontrola od strane ECU-a, da li su upravljacki signali ispravni.Znaci prvo se izmere svi ulazi i ako su ispravni premere izlazi ako ima neslaganja neispravan je ECU

4 neka od ECU kontrolisanih komponenti,znaci ako su i ulazni i izlazni signali ispravni pronaci komponentu koja "ne slusa" ECU i popraviti zameniti po potrebi
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• lmilannnn
                  CBC Član
                  • 22.06.2009
                  • 29
                  • Nis

Evo ovako, u cilju pronalazenja kvara probao sam danas od drugog pezoa 206 1.4 (koji lepo radi) sledece delove:
                  bobinu, map senzor i potenciometar pozicije gasa. I opet radi po starom - znaci lose.
                  Zatim sam moje delove probao na tom drugom autu, i on sa njima radi lepo.

Hvala ti Gavra na ovako lepom odgovoru. Znaci to je pravi put za pronalazenje kvara, ali ja nisam u mogucnosti da to sve izmerim. Ali potrudicu se da sve to odradim pa cemo videti.
                  Znate li mozda nekog majstora, ovde u Nisu, koji bi sve to znao da izmeri i otkrije kvar. Preporucite mi nekog doobrog majstora. Auto je zbog ovog kvara bio i u Veranu pa su mu zamenili svecice i step motor i kao to je to.

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Najbolje da ti neko od tvojih prijatelja preporuci nekoga sa cijim radom su oni zadovoljni.....siguran sam da u Nisu postoji majstor koji moze da resi taj problem.
                    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                    X