imam problem sa peugeotom prvo mi se ugasio pa onda sve cesce zamenjeni su mu regulator pritiska na railu i senzor pritiska goriva ali on opet neradi kako treba ako neko ima neko iskustvo molim za pomoc
peugeot 406 2.0 hdi
Collapse
X
-
Re: peugeot 406 2.0 hdi
Zasto su zamenjeni regulator i senzor? Nisu to uopste jeftini delovi da bi se tek tako menjali
Da li imas bar kodove gresaka? Pritisak u railu kada je izrazen problem ili voltazu na regulatoru?Poslednji nek ugasi svetlo
-
-
Kodovi gresaka su to sto ti kompjuter izbaci.....ali on izbaci sta se njemu ne slaze od podataka po unapred definisanim pravilima,ne znaci da je bas tu problem.Zato kazem jel imas kodove(brojeve) gresaka.
A za oba senzora postoji po 15 gresaka i svaka upucuje na drugu stranu.....Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Probajte da nadjete kvar pre nego sto menjate delove....moraju se snimiti parametri u momentu gasenja da bi znali zasto se ugasio.Kad otkrijete zasto se gasi lako cete ga popraviti da se vise ne gasi.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Sa 100 bara taj motor ne moze ni da upali,a ne da varira....cime ste merili pritisak? Skenerom ili manometrom?
A moguce je da bude toliko razlicitih stvari da ne verujes da su sve to stavili na sistem za gorivo,zato dobro pregledajte pre nego menjate bilo sta.I ako ga popravite na kraju necete znati sta je bilo u problemu ako ne nadjete sta sad ne radi kako treba.
Pokusajte sa jos nekim skenerom da uradite dijagnostiku,mada bi za pregled pumpe trebao osciloskop,za regulator i senzor pritiska takodje......Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Originally posted by techataksiosciloskopom je i meren pritisak pumpePoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Pretpostavljam da se radi o podatku sa senzora pritiska rejla? On je zamenjen i može se smatrati da je podatak tačan. Meni je ipak sumnjiva niskopritisna strana. Kažeš da je dobar protok, jel to od oka ili ste merili i koliki je pritisak? Koja je oznaka motora RHY, RHZ ili RHS, da probam da pronađem tačne podatke? Pritisak određuju dobavna strana, pumpa, regulator i ECU tj EDC. Ako si izmenjao to što si rekao ostaju dobavna strana, ECU i eventualo ožičenje, mada nisam sreo takav slučaj. Nadaj se da je ECU ispravan, pa dobro proveri dobavnu stranu.
Comment
-
Comment