Renault Laguna I 1.8 16v 2000.god benzinac

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pirke77
    CBC Početnik
    • 24.09.2009
    • 4
    • Nis

Renault Laguna I 1.8 16v 2000.god benzinac

imam par problema sa renault lagunom 1 (1.8 16v 2000.god. 90kw )
    problemi su sledeci:

1- tesko pali neovisno o spoljnoj temperaturi ali ne uvek, uglavnom pali posle 2-3s verglanja .samo prvo paljenje ujutru je takvo posle pali ko sibica.

2-ima 90kw a ko da ih nema kad dam gas da preticem auto u gradu znaci u 2 brzini on prvo stucne i cimne padnu mu obrtaji pa onda polako i lenjavo ubrzava da napomenem da kad se upali ujutru i izbacen je i dodam mu naglo gas obrtaji padnu i ugusi se i onda odjednom se izdere na 4000 obrtaja .

3-znaci to primanje gasa kad se naglo doda ne ide uopste kad posle 2-3s primi taj gas onda ubrza
    i kolika potrosnja treba biti jer on meni trosi 10 litara benzina na otvorenom??? u gradu ide do 15 l rezervoar je 60 ili 70L za taj model? evo sa punim rezervoarom sam pokusao da stedim i vozim polako i uspeo sam da predjem 650km do rezerve(crvena sijalica se upalila)

4-Promenjeni su svi nosaci motora i nosac menjaca i kompletan prednji trap(silin blokovi , jabucice , spone ...) ali mi i dalje prilikom naglog dodavanja ili oduzimanja gasa menjac igra i udara po ruci??? dal to ima veze sa korpom ili lamelom ???? znaci ako ga u voznji na primer u 2 brzini cimam gasom (dodajem i oduzimam) menjac ima pomeranja i to znatno (skace ko jarac) radi to i u 5-toj ali nije toliko ko u 2-oj

e sada: u ovlascenom reno servisu su mi rekli u vezi sa primanjem gasa i ubrzanjem ne radi ecu (kompjuter auta),radi ali ne radi kako treba pa da teram tako ((( pa da teram i da se nerviram i da placam benzin ko da vozim tenk i placam registraciju za 120ks a ko da vozim juga ako ima gde bih mogao da kupim polovan ecu i koliko bi kostao ?

Pomoc ljudi sta da radim a da nije kriva kruska

P.S.
    radili smo mu komplenu dijagnostiku juce i nikakve greske ne izbacuje !

-e sad na lambda sondi mislim za grejanje ima neki dijapazon od 500 do 900 a meni pokazuje 400 znaci ispod granica??? nema nikakve greske da izbacuje iako je ovo ispod???
    - i vreme ubrizgavanja treba da bude od 3 do 3.5 ms a meni je 2.4 ms??? (da se ne gusi zbog prebzo ubrizganog goriva) nema nikakve greske da izbacuje iako je ovo ispod???
    -gde da kupim nov kompjuter za motor ??? i cena novog i procedura ubacivanja i prepoznavanja auta???

ecu je:
    simens sirius 32
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Renault Laguna I 1.8 16v 2000.god benzinac

Originally posted by Pirke77
    radili smo mu komplenu dijagnostiku juce i nikakve greske ne izbacuje !
    Koje ste sve testove radili i kakvi su bili rezultati?
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Pirke77
      CBC Početnik
      • 24.09.2009
      • 4
      • Nis

pa sve od napona , pritisaka, temperaura , protoka , svih senzora ...mislim sve one stavke gde se moze pratiti rad necega u nekim granicama
      i sve je ok?????? osim gore dve stavke navedene nikakve greske komjuter nije javio niti imao upisanu u kompjuteru od ranije ???
      znaci dosije X
      sta mi je raditi ?

evo danas jutros upalio polse 2 s verglanja i skocise obrtaji na 1800 pa se polako spustaju na 750 i onda motor radi ali cuje se ko dizel???? malo ali neprimetno malo trese na leru??? dam naglo gas do kraja i on se zagusi padnu obrtaji na 500 pa podju do 1200 pa opet padnu na 1000 pa onda ko iz puske skoci na 5000 i ja onda pustam gas.
      kad sam se vracao sa posla u gradu je bilo guzve pa se motor zagrejao valjano i kad sam dosao kuci opet cujem ko dizel da radi i trese neprimetno na leru ali kad dam gas nema gusenja izadje do blokade motora ali do 3000 obrtaja malo lenjavo nije to kao od 3000-6000 kad skoci kako treba

Comment

• Pirke77
        CBC Početnik
        • 24.09.2009
        • 4
        • Nis

danas smo mu gledali ugao pretpaljenja i on je na ler gasu (-53 ) i dodavanjem gasa ide do (-19) ???
        bilo nam je cudno sto je u minusu??? dal li je to kasnije paljenje ??? da nije to nesto vezano sa kaisevima? da nisu prezubili (njih sam menjao prosle godine). jel moze to da utice na potrosnju goriva, lose ubrzanje i ostale moje probleme???
        kako da proverim dal je prezubilo ???

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Cime ste merili sve senzore i ugao pretpaljenja? Temperatura motora u momentu kad ste gledali?

Comment

• Pirke77
            CBC Početnik
            • 24.09.2009
            • 4
            • Nis

neka bosh dijagnostika znaci na kompjuteru smo ocitavali na leru i posle u voznji i temperatura je bila oko 94 stepeni na 95 mi se pali ventilator.

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Ako ste sve merili sa skenerom onda pola testova nije uradjeno.Skener vidi samo ono sto vidi ECU,a ako ECU ne vidi kvar necete ga videti ni vi,mora tu malo i peske da se ispita

A da li je prezupcio najlaske ces videti osciloskopom,ako nemate isti onda morate da skinete poklopce kaisa i da imate alat za blokadu radilice.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Posto je tema dupla ide lock.

Comment

Working...