Corsa B 1.0 12v CHECK ENGINE

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Corsa B 1.0 12v CHECK ENGINE

U pitanju je Corsa B 1.0 12v 54hp '98 bosh motronic 1.5.5.

Modzda je naizgled glup kvar ali bolje je da pitam.

Malo pre tokom voznje sve je bilo ok.Goriva bilo u njoj nekih 10 litara i svratih na pumpu da je dopunim do chepa.Pri odlasku na nekih 50m od pumpe upalila mi se lampica s gromom (check engine,mil lampica ili kako god).Stao,izgasio,opet upalio i ista stvar.Skinuo klemu s minusa,vratio i opet nonstop gori.Skinuo dzekove s motora ler gasa,protokomera,egr ventila (naravno dok je klema bila skinuta s minusa) i opet svetli.

Napominjem da i pored gorenja pomenute lampice dobro prima gas tj sve funkcionise besprekorno.

Da je EGR zaprljan trokirala bi i cimala u voznji a protokomer ne bi imala ni kap snage.Znam za ovo jer sam imao iskustva s doticnim delovima.

Dok sutra ne odem na dijagnostiku ima li ko ideju sta bi mogao biti uzrok paljenja lampice?Ima li kakav senzor u rezervoaru pa ga je ovo punjenje do chepa izbezumilo?

Hvala unapred
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Corsa B 1.0 12v CHECK ENGINE

Slucajnost verovatno.....sipanje goriva i check...
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Puzo81
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2009
      • 687
      • Novi Sad/Prijepolje

Ocitao je jednu gresku i to Sklopka polozaja praznog hoda.

Kaze nemaju pojma dje se to nalazi tako da moram doci jedan dan da redom traze tj to je nesto u vezi pedale gasa ili nedje kontakt gubi.

Greska je aktivna i ne moze da se izbrise dok se ne otkloni kvar.

Nadam se da ta sklopka nije skupa i ako neko ima ideju dje se to nalazi nek napise.

Hvala

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Ajde lepo daj kod koji ste procitali PXXXX .....

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

E jbg,nisam upamtio.

Kad je prikopcao dzek to je jedino pokazalo Sklopka polozaja praznog hoda (doslovno je tako pisalo).Dijagnostika nije Tech 2 vec neka velika,cini mi se da pise Reflex i neki brojevi.Mada, posle kad je usao u pod meni te greske imalo je par naziva podgresaka u okviru te greske koje verovatno treba proveriti.

Listao sam dve AD,usere na poljskom,nemackom,engleskom i nema te dje se nalazi ta sklopka da ga "besh.

Rece da mogu voziti bez problema ali mene zesce smara kad nesto gori na tabli.

Nema druge nego jedan dan u servis pa da otklone kvar

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Nemam bolji savet nego da pogledaš najpre ovo što Gavra reče, tačnu P definicuju koda, a dosta dobro izlaganje o ovoj problematici pogledaj klikom ovde.

Pozdrav!
            BP

Comment

• Puzo81
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2009
              • 687
              • Novi Sad/Prijepolje

Hvala za link.Iscitao sam sve postove iz te teme pre mesec dana.

Pregled dijagnostikom danas sam platio simbolicno i nece mi naplatiti opet kad budu otklanjali kvar.

Nego me cisto zanima dje se nalazi ta sklopka?

Da vas ne davim, izvestaj po otklanjanju greske.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Pa sta da ti naplate kad ne znaju sta su procitali i gde se to nalazi

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Gavro,ovde u NS nema sanse da odes nedje na dijagnostiku a da ti ne naplate.Ma samo da ubace dzek i iscitaju greske je od 1200-1500din.Po iscitavanju greske ako ostavis da ti otklone kvar ne naplacuju opet dijagnostiku za brisanje greske.Par puta sam uspeo da ne platim pregled Tech-om 2 na foru da mi izdaju predracun kvarova koji treba neko drugi da plati.

Ja sam platio 400din dijagn prekljuce a nadam se da ce naci tu sklopku.Kaze treba mu vise vremena jer nije radio do sad corsu B pa ne zna dje je.Mada mozda je bolje da bezim kad ne zna,raskupusace je celu?!!

Jel sklopka polozaja praznog hoda isto sto i ventil praznog hoda IAC-Idle air control?

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Pogresno si me razumeo,verovatno sam ja kriv.Normalno da ce simbolicno da naplate kad nisu resili problem.Treba da naplate,ali ne da rade do pola....

.
                    Originally posted by zopu81
                    Kaze treba mu vise vremena jer nije radio do sad corsu B pa ne zna dje je
                    No comment

Comment

• Puzo81
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2009
                      • 687
                      • Novi Sad/Prijepolje

Bice najbolje da odem kod drugog majstora jer mi njegova izjava da ne zna dje je ne uliva poverenje.

Pronasao sam u AD gresku P1120 Accelerator pedal position sensor (APP)-circuit malfunction ,moguci uzroci Wiring ,APP sensor,mozda je to.

Comment

• Gavra
                        CBC Senator XXL
                        • 06.03.2008
                        • 2031
                        • Beograd

Pa ne volim da kudim nikoga......ali ne ide se kod obucara na popravku zuba........

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

U pravi si gos'n Gavro.

Opet zvao danas onog majstora i rekao mi da dovezem corsu i ostavim je dan dva pa ce pronaci kvar.Poucen negativnim prethodnim iskustvima sa ostavljanjem auta majstorima rekao sam mu da mi ne pada na pamet.Il u mom prisustvu il nikako.Rekao sam mu zdravo.

Pozovem tu u NS jedan servis koji je na dobrom/losem glasu,opisem problem i kazem gresku,kaze tip najverovatnije je potenciometar ler gasa i treba da se naruchi jer to nije cest kvar i kostace oko 120e+ 30e ruke .Aj zdravo!

Posto sam proucio sa ove slike iz nemachkog usera dje se nalaze senzori na Bosh Motronic-u 1.5.5
                          skinuo sam minus sa akumulatora i krenuo redom da cistim dzekove.Sve poskidao,ocistio al senzor polozaja radilice nisam mogao skinuti jer je pricvrscen onim torex obrnutim srafom tj E kako kazu (uokvireno crvenim krugom).Otisao do mog starog majstora,pozajmio kljuch,skinuo senzor polozaja radilice obrisao i MIL lampica se izgasila .

Ako neko ovo bude citao moj savet je da treba sam prvo ocistiti sve senzore a ako ne urodi plodom obavezno otici na original dijagnostiku (konkretno za opela Tech 2) i resiti problem.Gledanje u pasulj i ovo moje smaranje kolega forumasa postovima ne vodi nichemu

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

,,,upalice se ponovo check....nema to veze sa senzorom radilice...nego sto si skidao klemu....problem je ostao samo treba da prodjes 20-200km do ponovnog paljenja....

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

E jbg,isceznuce ona euforija od danas ako si Gavro u pravu.Mada 5 puta sam odmah po javljanju greske skidao i vracao klemu i dalje je gorela MIL lampica.Tek danas po ciscenju pomenutog senzora nije se upalila.Nadam se da nece opet upaliti.Ako se u upali Boze moj lepo kod majstora pa dresim kesu.

p.s.senzor polozaja radilice sam promenio pre 3-4 god a simptomi su bili da se odjednom tokom voznje auto izgasi ili verglas verglas i nema sanse da upali.

Sto se mene tice moze lock jer ces me Gavro ubiti u pojam s pretpostavkama

Comment

Working...
                              X