Renault Laguna II-1.6 16V-potreban savet

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bosko73
    CBC Član
    • 27.10.2009
    • 21
    • Beograd

Renault Laguna II-1.6 16V-potreban savet

Nabavio sam ovu Lagunu pre nekih 2 meseca i za sada je da kucnem o drvo sve OK. Inace je ona 2003 godiste.
    Konsultovao sam se o kupovini auta pre 2 meseca i na delu foruma zaduzenom za te teme. Jos jednom hvala na pomoci!
    Imam neke sitne problemcice pa zato pisem ovde da se posavetujem sa forumasima....
    Problem se sastoji u preniskom broju obrtaja na ler gasu, obrtomer mi pokazuje da je negde oko 600 o/min. Inace, broj obrtaja mi je konstantno takav, nema nekih promena, tj. povecanja i padova. Auto dobro vuce, ne trza, lepo prihvata gas, a i potrosnja je u granicama normale. Paljenje je uvek dobro, pali uvek ko mina iz prve, cim taknem dugme
    Kada sam radio veliki servis, rekose mi majstori da bih za nekih 10-ak hiljada km mogao da idem na ciscenje dizni u ultrazvucnoj kadici posto su navodno malo suzene. Rekose mi da trenutno mogu i sa Wynns aditivom malo da procistim i da je to za sada dovoljno. EGR ventil je kao Ok i tu nema problema.
    Mene interesuje, da li ja mogu broj obrtaja na leru da podignem preko njegovog kompa (ECU-a) za jedno 200 obrtaja i da li je to lako izvodljivo? Neki tip mi rece da to nije bas tako lako i da mora prvo da se izmeni fabricki softver da bi se to odradilo.
    Da li je to istina...nemam pojma o svemu tome
    Jos me zanima da li je moguce da se preko ECU-a, podesi automatsko paljenje i gasenje svetala na Laguni?
    Trenutno, ako zaboravim svetla a auto je ugasen i zakljucan, ona i dalje svetle
    Inace, moja Laguna je u sirotinjskom paketu opreme, bez ikakvih elektronskih ludorija, samo sa manuelnom klimom i 2 el. podizaca (namerno sam jurio takvu, sto jednostavniju )
    Hvala unapred drugovi forumasi na odgovorima...PozZ
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Renault Laguna II-1.6 16V-potreban savet

Zasto mislis da je to premali broj obrtaja?

a to sto je jednostavan i nije bas...samo nema puno dodatka u kabini...ali sve ima kao i ona sa najvise opreme

nekima mogu da se aktiviraju dnevna svetla nekima ne mogu...zavisi od UCH modela....ako mislis samo na softversko podesavanje.....
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• bosko73
      CBC Član
      • 27.10.2009
      • 21
      • Beograd

Masinac sam po struci pa mislim da imam nekog predznanja u vezi motora na vozilima. Ranije sam samostalno odrzavao mog starog Pezoa 505. Zato i mislim da mi je ler gas prespor, jer ponekad osecam neprirodnu vibraciju motora dok cekam na semaforima. Tih 200 0brtaja vise bi, misli, resilo problem
      Inace, mislio sam na softversko podesenje u vezi svetala.
      Pomagaj druze...predlozi neki servis koji je dobar sa elektronikom na autu, a moze i neki pojedinac sa foruma koji je dobar u tome.
      Hvala u svakom slucaju

Comment

• petarp031
        CBC Član
        • 04.01.2008
        • 91
        • Uzice
        • skoda octavia rs mk1

Dovoljno je da kliknes na potpis Gavra i bice ti jasno da si naisao na jedan od dobrih servisa za resenje tvog problema.
        Srecno,
        Pozdrav!!!

Comment

• bosko73
          CBC Član
          • 27.10.2009
          • 21
          • Beograd

He, koji sam teletabis...Tek sada primetih da Gavra ima servis i da stoji link lepo...ispod
          Hvala

Comment

• bosko73
            CBC Član
            • 27.10.2009
            • 21
            • Beograd

Resio sam moj problem oko ler gasa....Na jednostavan nacin
            Malo sam "zesce" provozao Lagunu po auto putu jedno sat vremena sa nasutim Wynnsom u rezervoaru i malo je bolje.
            Broj obrtaja je sada skoro 800 i mirnije radi. Produvavanje motora je dalo rezultata
            Sto se tice paljenja farova i gasenja, videcu kod kolege sa foruma, u njegovom servisu da zavrsim to..
            Pozz i hvala.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Kada sam radio veliki servis, rekose mi majstori da bih za nekih 10-ak hiljada km mogao da idem na ciscenje dizni u ultrazvucnoj kadici posto su navodno malo suzene.
              Meni su u servisu gde odrzavam svoju Lagunu rekli da batalim to ciscenje i da dodjem samo kad nesto primetim da nije u redu ili neko cudno ponasanje i sl. Onda se dizne skidaju i proverava se da li je otislo nesto sto je mehanicke prirode ili je otisla elektronika na samoj dizni. Ako je otisla elektronika mora nova, a ako je nesto mehanickog tipa one se remontuju. Moja Laguna je dCi pa sad ne znam da li je prica da dizne ista kao i ja tvojoj Laguni.

Btw, moze li dizna/e biti problem dima na auspuhu pri ostrijem ubrzavanju, a da se pritom auto sasvim normalno ponasa u voznji, miran rad na leru i normalne potrosnje goriva!?

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

I posto si mu sve lepo objasnio onda si rekao da ti ipak vozis DCI i ako je tema o 1.6 16V

Comment

• bosko73
                  CBC Član
                  • 27.10.2009
                  • 21
                  • Beograd

Ma to su sitne razlike Gavro, dizel ili benzinac
                  Kada da svratim kod tebe u servis, tj. ima li guzve ovih dana?

Comment

• Zmaj KV
                    CBC Senator
                    • 05.10.2005
                    • 202
                    • Kraljevo

Nisi dao engine code tako da niko ne moze puno da ti pomogne preko foruma, tvoj problem sa brojem obrtaja verovatno je vazan za leptir gasa (treba mu ciscenje i kalibracija) - kao sto ti je napisano javi se Gavri...
                    Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Originally posted by Gavra
                      I posto si mu sve lepo objasnio onda si rekao da ti ipak vozis DCI i ako je tema o 1.6 16V
                      Gavro garavi izvini, nisam znao da to ima veze ali opet ne kajem se sto sam napisao post jer me izmedjuostalog interesuje kako je to na dizelskim diznama! Posteno i iskreno sa moje strane!

Comment

• Gavra
                        CBC Senator XXL
                        • 06.03.2008
                        • 2031
                        • Beograd

Nema potrebe da se izvinjavas nikome pa ni meni

Dizel i benzin zajednicko imaju to sto se oba ugradjuju u automobile i kostaju nas korisnike,sve ostalo nema nikakve slicnosti u radu.
                        dosta off-a da nas ne bi sve zajedno stavili na odmor od 7 dana

Comment

• swaxy
                          CBC Početnik
                          • 02.10.2012
                          • 4
                          • sokobanja

Pozdrav svima...Od skoro imam lagunu 1.6 16v grandtour,problem je paljenje auta,ujutru pali ko mina,dok kad se zagreje moram porilicno zadrzati taster za paljenje da bi upalio,a i motor podrhtava kad kad...Hvala unapred svima koji znaju o cemu je rec...pozz

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Jesi li proveravao dizne ? Smrdi li benzin jače u izduvu kad tako teže pali ?
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• mobbdeepqb
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2009
                              • 383
                              • beograd

kao sto kaze comi,verovatno su dizne

Comment

Working...
                              X