problemcic mercedes a klasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jnikmobil
    CBC Član
    • 25.01.2010
    • 19
    • Nis

problemcic mercedes a klasa

E ovako da pocnem od pocetka. Posedujem mercedes a klasu 98 godiste, 1600 kubika i 100ks.
    Problem se javio pre nekih mesec dana, kada auto nije hteo lepo da vuce izmedju 1000-1500 rpm. Ovaj problem se javljao tek kad se auto zagreje. dijagnostika je videla problem na 3. cilindru.
    Taj majstor mi nije pomogao osim sto mi je promenio svecice koje su takoreci malo prosle, ali to nije ni bitno. sledeci majstor (mehanicar) je po njjegovim recima sve pregledao i rekao da je sve OK, osim desnog nosaca motora. ujedno mi je rekao da izvadim katalizator. kada mi je limar otvorio auspuh gde se nalazi katalizator imali smo sta i da vidimo: on se jadan raskomadao. Izvadili mi lepo, produvao auto i tako. Auto sada ide dosta bolje, ali se opet pojavljuje seckanje na manjem broju obrtaja (mislim da nije vezano za zagrejanost motora ovaj put jer nekad secne kad je hladan, a nekad kad je zagrejan). Sada to i ne predstavlja neki problem meni kao vozacu, ali me je strah da to nesto drugo ne pogorsa. Staviljen je i plin u atu pre 10-ak dana i auto se u poptunosti isto ponasa kao i na benzin (nadao sam se da na plinu nece imati takav problem).
    sada sledi pitanje: da li neko ima predstavu sta bi moglo da bude i da li je mozda to do tog nosaca motora.
  • toni77
    CBC Član
    • 07.11.2009
    • 73
    • montenegro

Re: problemcic mercedes a klasa

dali auto trza i kad je hladan i drugo dali je taj majstor proverio kablove od svecica

Comment

• jnikmobil
      CBC Član
      • 25.01.2010
      • 19
      • Nis

sada vec nema pravila. Ranije je trzao samo kad je hladan. ja sam to nagovestio majstoru i on je to kao proverio.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Kako ste od trokiranja na 3cyl. dosli do toga da skidate katalizator i da je sve ostalo ispravno?

Mislim otisao si kod majstora da vidi zasto auto nema snage i trokira odredjeni cilindar on ti kaze ma sve je OK nego dodji da ti menjam nosac i skini katalizator

Jel neko merio napon varnice i primarno okidanje bobina? Analizu izduvnih gasova? kako su ugradili plin ako auto ima greske? itd.....previse je nejasnih stvari...
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• jnikmobil
          CBC Član
          • 25.01.2010
          • 19
          • Nis

e to je bio proces. Kod prvog majstora inace poznatog u gradu kao expert za mercedese na kompjuteru smo videli da ne radi 3. cilindar. On mi je zamenio svecice i proverio kablove i to je bilo OK. to je odradio jedan mladji radnik po odluci njegovog gazde. gazda je posle jednog kruga voznje rekao: to je to, nista to nije strasno, treba nosac motora da se zameni, a to je skupo pa ne moras bas odmah. Ja sam se zbunio jer ne verujem da to moze da se oseti pole 500 metara voznje (mozda i moze nisam siguran), seo u kola otisao.

kod drugog majstora (mehanicara) sam zatim oterao auto. Sve ovo sam mu rekao. Po njegovim recima on je sve proverio (kablove, bobinu, kompresiju.....) i rekao da je mehanika OK. terao ga kod nekog elektricara i to je kao OK. rekao mi je da izvadim katalizator da verovtno on gusi auto. To je u potpunosti u pravu jer kad smo isekli auspuh (majstor ja sam samo gledao) imali smo sta o da vidimo. Katalizator je bio sav u delovima. Izvadimo mi ja krenem da vozim, auto opet secka (manje). zovem ja mehanicara, kazem mu to i on mi kaze da uzmem aditiv za gorivo koji cisti dizne. Sipam ja to provozam auto, i od ujutru se problem gotovo izgubio. Desava se ponekad da zastuca ali nije to nesto strasno, kako je bilo.

Posle toga konsultujem se sa tim mehanicarom, moajstorima za plin i svi mi kazu da u auto moze da se stavi plin bez ikakvog problema. Stavismo mi AC, nastelovali i auto lepo ide, a seckanje se desi ponekad (i na plini i na benzinu). E sad kad smo podesavali plin, na racunaru pvo izlaze podaci kako radi svaki cilindar na benzin i sve brojke su bile gotovo identicne.

Pre ugradnje plina sumnjao sam da je problem na nivou dizne za plin, pa bi stavljanje plina preskocilo tu stavku, kad ono nista.

Iako ne smeta voleo bih da resim ovaj problem jer auto planiram da vozim jos duzi vremenski interval.

evo danas opet se javlja problem kao i pre mesec dana. poceo je da secka kao lud na 2000 obrtaja i na plin i na benzin. Majstor mi je rekao da mozda taj nosac motora uzrokuje to. Ima li to smisla?

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Rekao bih da nema. Nosac bi se najvise osetio na "dodaj - pusti gas".

Comment

• jnikmobil
              CBC Član
              • 25.01.2010
              • 19
              • Nis

Oseca se i to da secka po malo.
              Inace simptomatologija se javlja kada se motor zagreje,

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

To ti velim, nosač se oseća bez obzira koliko je motor zagrejan, znaš i sam.

Comment

• jnikmobil
                  CBC Član
                  • 25.01.2010
                  • 19
                  • Nis

znam ja t, ali ipak ne znam sta da radim. trebalo bi u ponedeljak opet da idem kod tog mehanicara, pa cemo onda zajedno sve da isproveravamo iz pocetka

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Istrosene svecice cesto uzrokuju kvar na bobini.Neka provere ponovo.

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Juce identican problem sa jednim VANEO-m 170 benz.(identican motor)
                      Posle duze glavobolje, a nakon konsultacije sa kolegama iz jednog mercedes servisa zamenim bobinu i problem otklonjen.
                      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• jnikmobil
                        CBC Član
                        • 25.01.2010
                        • 19
                        • Nis

to sam i ja prespostavljao, nego majstori ne slusaju. Bobina je kao proverena mada je meni sumnjiva. Koliko kosta nova i gde si to odradio ako nije problem da mi kazes.

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

Ovako izgleda neispravna bobina na leru

Ovako pod opterecenjem i ovakvo merenje je jedini sigurni pokazatelj da li je bobina ispravna ili ne. Bobina za taj auto kosta oko 15000din pa mislim da je jeftinije da nadjes nekoga u Nisu ko moze da ispita istu u radu pre nego je platis.
                          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• VVLAJKO
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2008
                            • 484
                            • Nis
                            • Audi A4, Primera p12

Originally posted by jnikmobil
                            to sam i ja prespostavljao, nego majstori ne slusaju. Bobina je kao proverena mada je meni sumnjiva. Koliko kosta nova i gde si to odradio ako nije problem da mi kazes.
                            Kosta 150 eur, a odradio sam je kod sebe u servisu-musteriji.
                            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• jnikmobil
                              CBC Član
                              • 25.01.2010
                              • 19
                              • Nis

Sad sam se cuo sa majstorom, on mi kaze da je bobina proverena i da radi 100 posto.
                              Dogovorili smo se da promenimo taj drzac motora pa da vidimo sta je. Da li znate koliko se krece cena drzaca motora?

Comment

Working...
                              X